За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 761
  • 793
  •   1
Отговори
# 525
Погрешно е разбирането, че олиото хидратира. Ако има суха кожа, ползва се хидратиращ крем. Това ми обясни дерматолог, защото голямата ми дъщеря беше със суха кожа и лека проява на атопичен дерматит. Не ползвайте олио, а хидратиращ крем за засегнатите участъци.

# 526
Пробвай с Мустела.
И при двете ми деца не съм имала проблеми. Хип е страшно тежко олио и мирише ужасно...аз го бях купувала и го изхвърлих

# 527
  • до най-прекрасния мъж
От бебешкото олио на Хип и моето дете се сдоби с ужасно суха кожа, която се белеше. Смених с крема на Мустела Стелатопия и се оправи, но миришеше ужасно, затова продължих с А Дерма Екзомега и бях много доволна. Нашата педиатърка е на мнение, че водата, заради съдържанието си на хлор, също изсушава много кожата.

# 528
Аз също си мислех, че олиото на Хип овлажнява повече. И при сина ми се появиха сухи участъци на краката. Педиатъра препоръча Биодерма Атодерм и се оправиха. Все още понякога се появяват и го ползвам само при нужда. Към лосиона на същата марка и душгела нямам забележка.

# 529
Бях чела преди време, че олиото задържа каквато влага има вече във кожата. Но когато е много суха, е необходим подхранващ крем, който да възвърне влагата на кожата и да я запази. Дано не се бъркам.

Във всеки случай, от личен опит с моето бебе, мога да кажа, че измивно (душ) олио и по-мазен крем са добра комбинация за чувствителна кожа със сухи участъци. Дерматолог ни предписа Avene XeraCalm серията и по-рядко къпане.

# 530
Здравейте ,мамита!
Преди месец бях писала ,че детето не качва.. стана на 3 месеца .. днес бяхме на лекар за ваксини .. ами от 4кила вече е 4.700 и според педито е качила доста за месец.. 7хранения има и каза да спрем на 6.. защото фонтанелата била голяма ..  4 капки на ден витамин Д ..
Тая фонтанела от както се е родила за нея е много голяма .. още от началото като го каза много се шашнах.. каза че не ссе затваряне,защото ядяла много и бързо качвала.. а тя вместо 780 яде 500 600мл на ден .. в мен ли нещо е проблема с храненето .. кво става

# 531
Според мен  гледай детето ти да е сито и спокойно,минах през същия съвет преди 6 месеца. Първо ми казваше много малко яде не качва,на следващата седмица да съм намалила кърменята и да го кърмя макс 20 минути защото много качвал, и така детето ми 2 месеца се дереше от рев ,но когато започнах да го храня на поискване и колкото той иска нещата утихнаха. Смених педиатърката и ти да видиш с тая нямам проблем и детето се развивало добре.
Здравейте ,мамита!
Преди месец бях писала ,че детето не качва.. стана на 3 месеца .. днес бяхме на лекар за ваксини .. ами от 4кила вече е 4.700 и според педито е качила доста за месец.. 7хранения има и каза да спрем на 6.. защото фонтанелата била голяма ..  4 капки на ден витамин Д ..
Тая фонтанела от както се е родила за нея е много голяма .. още от началото като го каза много се шашнах.. каза че не ссе затваряне,защото ядяла много и бързо качвала.. а тя вместо 780 яде 500 600мл на ден .. в мен ли нещо е проблема с храненето .. кво става

# 532
В лекарката е проблема Grinning

# 533
На какво хранене е детето? Колко е родено, как е качването предходните месеци? "Много качва" е един такъв израз... да се чудиш как да реагираш.

# 534
На какво хранене е детето? Колко е родено, как е качването предходните месеци? "Много качва" е един такъв израз... да се чудиш как да реагираш.
Здравейте.. родена 2.670
1 месец 3.600
2 месец 4.000
3 месец 4.700
Само на АМ е .. тя ми е лъчезарна .. веселка.. няма проблем към държание .. от втори месец твърдеше че трябва от 21 до 6 да НЕ ЯДЕ .. ами прави си паузи от 5 6 часа нощем.. но няма как да си оставя детето да плаче ..
Имам чувството .. че това което ми каза днес за фонтанелата и 6те хранения е с цел да ме изплаши за да я храня по -малко... много голяма била и не се затваряла

# 535
Здравейте.. родена 2.670
1 месец 3.600
2 месец 4.000
3 месец 4.700
Само на АМ е .. тя ми е лъчезарна .. веселка.. няма проблем към държание .. от втори месец твърдеше че трябва от 21 до 6 да НЕ ЯДЕ .. ами прави си паузи от 5 6 часа нощем.. но няма как да си оставя детето да плаче ..
Имам чувството .. че това което ми каза днес за фонтанелата и 6те хранения е с цел да ме изплаши за да я храня по -малко... много голяма била и не се затваряла

Здравейте,
моето дете се роди също с голяма фонтанела. Просто е такова. Затваря си се, съвсем спокойно. Бебчето Ви се е родило мъничко, има да наваксва и го прави, не го ограничавайте, от към хранене.
Витамин Д има в АМ, отделно- извеждате на слънце. Дозата, която иска е абсурдна. Той не е безвреден! Аз давам 2 капки на ден, една в обедно пюре и една в следобедно. Не е ок да е вечер. По съвет на Бърди, ползвам D3FIX. Следете и каква е концентрацията в препарата, който ползвате! Важно е.

# 536
Сменете си педиатъра. Тази само дето не ви е казала вода със захар да давате ако се събуди нощем.

# 537
  • София
Здравейте.. родена 2.670
И моята се роди толкова. Като гледам данните май и моята се движеше с тези темпове.
Фонтанелата ѝ беше голяма, затвори се бавно.
И при мен искаха да ограничавам нощното хранене с вода. Ами не се получи. Детето си реве гладно... и си го храних. На 7м сама отказа нощното хранене.

# 538
  • до най-прекрасния мъж
Никога не съм слушала съветите на педиатърката на детето по отношение на теглото и храненето. Храня я толкова, колкото желае, не съм й спирала хранене на сила. За мен това е грешно. На последната консултация на 1.3 г ми каза да й спирам вечерното мляко преди сън, но тя си го иска и си го пие. Докато не ми бутне шишето, няма да спра да предлагам. И при нас беше така в началото -или е качила малко, или е качила много. Здрава е, расте, не е дебела, внимавам какво яде, не й предлагам боклуци. За мен това е важно. Фонтанелата е нормално да се затвори около прохождането на детето, при нас вече е затворена.
Детето си качва прекрасно, давайте му да яде, щом е гладно.

# 539
  • гр.Пловдив
Цитат
Здравейте,
моето дете се роди също с голяма фонтанела. Просто е такова. Затваря си се, съвсем спокойно. Бебчето Ви се е родило мъничко, има да наваксва и го прави, не го ограничавайте, от към хранене.
Витамин Д има в АМ, отделно- извеждате на слънце. Дозата, която иска е абсурдна. Той не е безвреден! Аз давам 2 капки на ден, една в обедно пюре и една в следобедно. Не е ок да е вечер. По съвет на Бърди, ползвам D3FIX. Следете и каква е концентрацията в препарата, който ползвате! Важно е.

Колко доза се иска и се дава,че да е абсурдна ?
На синът ми сме стигали до 8 капки вигантол ,защото си имаше начални признаци на рахит в т.ч и фоленината на фонтанелата ,въпреки,че е лятно бебе и педиатърката ми каза да спазвам стриктно,за да не се изкриви! Да разчиташ на слънце и АМ,ако има находища и наченски,които изискват Вигантол,според мен не е майтап работа !

2-те капки принципно си е профилактичната доза до 1г,оттам нататък е по назначение и наблюдение от педиатър !

Общи условия

Активация на акаунт