За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 768
  • 793
  •   1
Отговори
# 510
Слагате ли възглавничка в кошарата на бебето?

# 511
# 512
# 513
  • София
Слагате ли възглавничка в кошарата на бебето?
След годинката.
На дъщеря ми бях купила бебешка възглавница. Реших да я използвам за сина ми, и в леглото и количката. Педиатърката го видя как се беше сгърчил в количката и ми се накара.
След годинката започна да спи на нея.

# 514
Около 2г възраст започна да си търси сам възглавница.

# 515
Здравейте, имаме новородено бебенце. Казаха ни, че водите били миризливи. Кръвните му изследвания показаха високи левкоцити, които спаднаха. За сметка на това се оказа, че има високо CRP. Казаха, че може да е инфекция по времето на бременността. Преди месеци се наложи да пия антибиотик заради бактериална инфекция след грип. От тогава не съм боледувала. И двамата нямаме никакви симптоми. Моите левкоцити са ниски. Възможно ли е да има друга причина за миризливите води?
Възможно ли е да е имало тлееща инфекция с месеци и тя да не е увредила детето? Четох, че това може да е хориоамниотит. Лекарите не са споменали за него, но четох, че такова възпаление може да доведе до увреждане.
Също до колко ще увредим детето си ако му дадем общ антибиотик в първите дни от живота му? Много сме притеснени. Благодаря предварително.

Здравейте,
Моето бебе също беше на антибиотик след раждането. CRP 4,2. Тази стойност, не е притеснителна, но в Шейново, където раждах, имат мисля граница 3. В друга болница, не мисля, че щеше да последва терапия.
Лошото е, че продължи да вдига стойността, въпреки терапията. Не можаха да ми дадат никакво обяснение- нито какво му е, нито защо терапията не действа, като междувременно имаше и реплика, че може и да е нещо в лабораторията ..!? Можело да се разпиша и да си го взема...
Е...взех си го. След седмица, на контролния, беше 2,25.
Имам своите си обяснения, но...няма да задълбавам...
Колко е вашата стойност? Не знам, какво означава "миризливи води", със сигурност има по- адекватен медицински термин, но мога само да Ви успокоя, че детето ми е добре. Имаше обичайните проблеми с колики и запек, но ги решихме. Свързвах ги разбира се с антибиотика, но вероятно нямаха особена връзка. Мен най- силно ме притесни фактът, че го бодат, стои вързан и съответно беше адски изнервен. Ако имате доверие на лекарите, бъдете спокойна! Ако не- настоявайте за повече обяснения. Това мога да посъветвам. Успех и прегръдка! Знам, какво е чувството...

# 516
И в друга болница щеше да е на терапия.

# 517
На много места границата е 5-6. А по темата CRP за Шейново е изписано много...

# 518
В "Надежда" с CRP 3,1 бебето беше 5 дни на антибиотик. Не знам какво е изписано конкретно за "Шейново", но и там вливаха антибиотик с подобен резултат.

# 519
Аз, за себе си имам няколко обяснения:
*некоректни лабораторни резултати
*некоректно подбран антибиотик
*вътреболнична инфекция
*усвояване на клинична пътека

Не намирах причина, ако всичко е наред- да няма резултат и да продължа по този път, при все цялото ми доверие и уважение, към хората с бели престилки.
Не апелирам за своеволия разбира се! Ситуации и състояния- всякакви, както и лекари...

# 520
Здравейте, имаме новородено бебенце. Казаха ни, че водите били миризливи. Кръвните му изследвания показаха високи левкоцити, които спаднаха. За сметка на това се оказа, че има високо CRP. Казаха, че може да е инфекция по времето на бременността. Преди месеци се наложи да пия антибиотик заради бактериална инфекция след грип. От тогава не съм боледувала. И двамата нямаме никакви симптоми. Моите левкоцити са ниски. Възможно ли е да има друга причина за миризливите води?
Възможно ли е да е имало тлееща инфекция с месеци и тя да не е увредила детето? Четох, че това може да е хориоамниотит. Лекарите не са споменали за него, но четох, че такова възпаление може да доведе до увреждане.
Също до колко ще увредим детето си ако му дадем общ антибиотик в първите дни от живота му? Много сме притеснени. Благодаря предварително.

Здравейте,
Моето бебе също беше на антибиотик след раждането. CRP 4,2. Тази стойност, не е притеснителна, но в Шейново, където раждах, имат мисля граница 3. В друга болница, не мисля, че щеше да последва терапия.
Лошото е, че продължи да вдига стойността, въпреки терапията. Не можаха да ми дадат никакво обяснение- нито какво му е, нито защо терапията не действа, като междувременно имаше и реплика, че може и да е нещо в лабораторията ..!? Можело да се разпиша и да си го взема...
Е...взех си го. След седмица, на контролния, беше 2,25.
Имам своите си обяснения, но...няма да задълбавам...
Колко е вашата стойност? Не знам, какво означава "миризливи води", със сигурност има по- адекватен медицински термин, но мога само да Ви успокоя, че детето ми е добре. Имаше обичайните проблеми с колики и запек, но ги решихме. Свързвах ги разбира се с антибиотика, но вероятно нямаха особена връзка. Мен най- силно ме притесни фактът, че го бодат, стои вързан и съответно беше адски изнервен. Ако имате доверие на лекарите, бъдете спокойна! Ако не- настоявайте за повече обяснения. Това мога да посъветвам. Успех и прегръдка! Знам, какво е чувството...
Клинични пътеки Wink

# 521
Радева, разбира се, че сме под грижата на лекари. Не мисля, че с въпросите си питам как да лекуваме бебето, за да не са подходящи за форум. Питам за това какви възможности има в случай, че някой е запознат. Това, че никога не съм имала вагинални инфекции, прави нещата доста странни.
Съжалявам от поста не се разбираше, че още сте в болница. Опциите ви са 2, доверявате се на лвкарите и детето приема АБ, решавате, че е излишно и не разрешавате лечение, като приемате всички възможни последици от това. Всеки случай е сам за себе си. Първо, не е нужно вие да сте имала проблем, за да има и бебето такъв. Второ, възможно е да сте имала проблем, който е протичал без симптоми и не е засечен. Кога последно е правена посявка на вагинален секрет? Трето, в родилните върлуват вътреболнични инфекции, бебето може да е заразено след раждане. Например моето бебе беше обслужвано от акушерка, която беше болна! Кихаше и подсмърчаше и пред мен заяви, че е болна, но нямало персонал и била на работа....
Поискайте да видите резултатите и конкретна диагноза. Разговаряйте с неонатолога, който е назначил лечението. Да, моя позната беше измамена в родилно, уж бебето беше с високо ЦРП и почнаха АБ. След скандал от нейна страна и искане да види изследванията се оказа, че няма завишение. Дали вашия случай е такъв, няма как да знаем. След изписване прочетете добре епикризата какво е описано вътре като резултати и лечение. При съмнения за измама, можете да съдите болницата. Но ви трябват конкретни факти.
Последно, антибиотиците са лекарства, не отрова. Ако приемем, че бебето наистина е с инфекция, задължително е лечението, за да се избегнат усложнения и дори фатален край. Няма да бъде по някакъв начин компромериран живота му от лекарствата. Кърменето много помага при болест. Кърмете често и не позволявайте да хранят с шише. Успех

# 522
Доколкото разбрах, бяхте написали, че сте родила в Шейново. Не съм много наясно с терминологиите и антибиотиците, но в главата ми изникна една не много далечна случка от първо лице. Една много близка моя приятелка роди там преди 2г. предполагам са и казали горе долу същото като на вас, защото помня, че каза, че са искали да ги оставят за по-дълго, защото уж трябвали да лекуват бебето, но ако иска да си тръгне, подписва декларация и си тръгва на своя глава, разказа ми го, тъй като после и аз трябваше да раждам и да знам. Думите и бяха, че това е редовна практика, точно за да си вземат клиничната пътека и ако ми кажат такова нещо да не се притеснявам (аз не раждах там и не са ми казвали такова нещо) Тук ще кажа, че тя е също медицинско лице, освен това имам братовчедка, която работеше там по това време в родилното отделение и те 2-те също са приятелки - та вярвам, че в повечето случаи информацията е вярна. Чувала съм подобни истории и за Майчин дом. Силно се надявам при вас също да няма реален проблем, а да е просто клинична пътека! Успех!

# 523
Държаха ни 7 дни с  ЦРП 8.
Имаше абокат на ръчичката.
Обясниха ми ,че има ифекция от окалоплодните води. Стана ми странно и съмнително , защото при приемането ми , ми взеха цитонамизка и микробиологията излезна чиста, а после.... инфекция. Питах израждащия ме доктор и той каза ,че е невъзможно, аз съм чиста, изваден със секцио...и просто на 7ми ден казах...дайте да подписвам декларация и да си ходим.
P. S....бях във Вип стая за 120лв.на вечер.....и това е удобно за да те държат. Може и абоката да е бил за пред мен и да не са му слагали антибиотик. Всичко може да е! Не съм се занимавала да чопля или да вдигам панаири, просто исках да си тръгнем максимално бързо. След изписването 3..4..дни отидохме при педиатърката...взехме и кръв ....всичко беше 6.

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 14:48 от Free2020

# 524
Ползваме измиващото олио на Uriage и масажното на Хип, но забелязах че горната част на ръчичките и крачетата са започнали да се изсушават доста. Попринцип бебо е с нормална кожа, нямахме проблеми до сега. Дали е от козметика? Не трябваше ли да е по цялото тяло? Знам, че е хубаво всички продукти да са на една и съща марка, но не успях да намеря олиото на Uriage, и в болницата ползваха Хип и заложих на тях. Утре ще се консултирам с педито, но междувременно исках да проверя дали някой е имал подобен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт