За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 783
  • 793
  •   1
Отговори
# 495
Момичета да попитам и вас. Започнах на 8 март захранване с глутен. Отскоро и се появиха сухи малки петнца 5 на брой сухи петна,грапави. Не са зачервени,няма разтройство,слуз,кръв или повръщане. Петънцата са на едното краче,ръчка и коремче,пак казвам суха груба кожа. Дали е възможно да е от глутена? Консултирах се с докторската ни и решихме да спрем глутена да видим дали ще се появят нови или ще отихнат. Някоя знае ли какво е кръвното изследване за глутенова непоносимост и дали мога да и пусна такова,понеже ми е притеснено въпреки че са няколко на брой петънца. Петънцата не се виждам с око,а просто се усещат при допир. Нямаме фамилна обремененост,но все пак знам ли☺

# 496
  • до най-прекрасния мъж
Бънджи и проходилка не съм ползвала, излишни са за мен, не ги препоръча и ортопедът на детето. Каза, че може уокър, но когато проходи. И такъв нямаме и не виждам никакъв смисъл от него. От 6-месечна живее на земята и я оставихме да се развива изцяло с нейните темпове. Да лази, да сяда, да се изправя, да пада, да става, да ходи по мебелите, да се пусне, когато е готова. Проходи самостоятелно на 1.2 г, напълно в нормата за възрастта си.

# 497
аз имам питане относно люлката шезлонг, бебето ми е на 20 дни, слагам я след като и сменя памперса и е нахранена, но почва да плаче, не иска да стои в люлката - пише че люлката е 0+, може би е рано да я слагам, или сме закъснели и изпуснали момента?
от кога се слага бебето в люлка-шезлонг?

# 498
Може просто да не му харесва. Дъщеря ми съм приспивала в шезлонг, много и харесваше. Обаче сина ми изобщо не искаше да стои и не съм ползвала.

# 499
Моя син също не искаше и плачеше,започнахме да я ползваме от 4 месец,преди това стоеше 1 минута и започваше да плаче ,сега стои понякога и час 🤗
аз имам питане относно люлката шезлонг, бебето ми е на 20 дни, слагам я след като и сменя памперса и е нахранена, но почва да плаче, не иска да стои в люлката - пише че люлката е 0+, може би е рано да я слагам, или сме закъснели и изпуснали момента?
от кога се слага бебето в люлка-шезлонг?

# 500
Не всички бебета одобряват изборите на родителите си, някои не харесват шезлонга, други количката, трети вида шише. Ако не желае на този етап шезлонг, просто я слагате в кошарата или коша на количката евентуално.
За проходилките, аз лично не ползвах и с двете деца, защото си пълзяха по земята, изправяха по мебелите и доста бързо проходиха. Почти всички деца, които около нас бяха в проходилки имаха грешно стъпване на пръсти или предна част на стъпалото, някои още не са го изчистили като навик, а вече са на 2г или около 2г.

# 501
Голямото дете много обичаше да спи и стои в шезлонга. Малкото- не. Пробвах няколко пъти и го прибрах. Даже се радвах, че не купихме нов, а ни бяха дали.
Проходилка съм ползвала много малко с голямото дете. Не толкова за предвижване, колкото за игра с музикалната част. Израстна на пода. Научи се да лази, да се изправя и да прави крачки сам по килимчето и мебелите. За малкото не съм ползвала проходилка. Директно на пода.
От опита ми с двамата мога да кажа, че всяко дете си се развива със свои темп.

# 502
Здравейте, имаме новородено бебенце. Казаха ни, че водите били миризливи. Кръвните му изследвания показаха високи левкоцити, които спаднаха. За сметка на това се оказа, че има високо CRP. Казаха, че може да е инфекция по времето на бременността. Преди месеци се наложи да пия антибиотик заради бактериална инфекция след грип. От тогава не съм боледувала. И двамата нямаме никакви симптоми. Моите левкоцити са ниски. Възможно ли е да има друга причина за миризливите води?
Възможно ли е да е имало тлееща инфекция с месеци и тя да не е увредила детето? Четох, че това може да е хориоамниотит. Лекарите не са споменали за него, но четох, че такова възпаление може да доведе до увреждане.
Също до колко ще увредим детето си ако му дадем общ антибиотик в първите дни от живота му? Много сме притеснени. Благодаря предварително.

# 503
Коментирайте с педиатъра на детето какво да предприемете ако са ви изписали. Ако сте в болницата те ще предприемат каквото е нужно и тогава ще ви пуснат да си ходите. Питайте неонатолозите от какво може да се е получило и дали ще има последствия за бебето. Сина ми беше с високо CRP след раждането и още в болницата му даваха антибиотик.
Аз за първи път чувам за миризливи води. Знам за познати, които са били със зелени води и децата са били на антибиотик.

# 504
Антибиотик се изписва при нужда, високото CRP показва необходимостта. В правилните дози не води до никакви увреждания на детето.
Внимавайте с това четене в интернет за диагнози, ще започнете да се вкарвате в големи филми.
За жалост, много деца се раждат с някаква инфекция или хващат нещо в болницата. Престояват малко повече в болницата, дават им антибитици и след това всичко е наред.

# 505
Подобен тип въпроси не са за форум. Какво означава миризливи води? Посетете добър неонатолог за бебето, а за вас гинеколог ако смятате, че имате вагинална инфекция.
ЦРП показва инфекция, каква точно се определя от лекар при преглед. Възможно е и в родилно да са заразили детето с нещо, няма снисъл от догатки. Преглед и лечение веднага!

# 506
Здравейте, имаме новородено бебенце. Казаха ни, че водите били миризливи. Кръвните му изследвания показаха високи левкоцити, които спаднаха. За сметка на това се оказа, че има високо CRP. Казаха, че може да е инфекция по времето на бременността. Преди месеци се наложи да пия антибиотик заради бактериална инфекция след грип. От тогава не съм боледувала. И двамата нямаме никакви симптоми. Моите левкоцити са ниски. Възможно ли е да има друга причина за миризливите води?
Възможно ли е да е имало тлееща инфекция с месеци и тя да не е увредила детето? Четох, че това може да е хориоамниотит. Лекарите не са споменали за него, но четох, че такова възпаление може да доведе до увреждане.
Също до колко ще увредим детето си ако му дадем общ антибиотик в първите дни от живота му? Много сме притеснени. Благодаря предварително.
Здравейте, аз не съм компетентна по въпросите, които задавате, но ще ви кажа за кураж, че на моето бебе се наложи да вливат два антибиотика като се роди. Слава Богу, всичко е наред с него за сега. Вече гони 5-ти месец. Имам много познати, на които се е налагало престой в болницата след раждането по една или друга причина. Не е приятно, но важното е, че се прави всичко необходимо за да се възстанови бебето и да расте здраво. Опитайте се да се успокоите и да приемете, че всичко, което правят на бебето в неонатология е за негово добро. И, ако имате желание да кърмите, действайте по този въпрос докато ви го дадат. Успех!

# 507
Здравейте Simple Smile

Дъщеря ми е на 2++ месеца. Подобно на сестра си, след кърмене и оригване, връща мляко. Но от няколко дни започна да се лигави страшно много и когато заспи да се прокашля, дори и да спи в слинг. През останалото време не се случва да кашля (освен след кихане в единични случаи) Хрема също не виждам да има, но пък понякога й се събира секрет, който отдавам на върнатото мляко и чистя с аспиратор. Възможно ли е това прокашляне да е от стичащ се секрет или от слюнката? Идеи как да го облекча, поне докато стигна до педиатърката в понеделник?

# 508
Моя син е вече на 7+ и все още кашля понякога при него е от слюнката,казвате,че се лигави възможно е при вас да е същото, ако е така няма какво да направите и не трябва да се притеснявате
Здравейте Simple Smile

Дъщеря ми е на 2++ месеца. Подобно на сестра си, след кърмене и оригване, връща мляко. Но от няколко дни започна да се лигави страшно много и когато заспи да се прокашля, дори и да спи в слинг. През останалото време не се случва да кашля (освен след кихане в единични случаи) Хрема също не виждам да има, но пък понякога й се събира секрет, който отдавам на върнатото мляко и чистя с аспиратор. Възможно ли е това прокашляне да е от стичащ се секрет или от слюнката? Идеи как да го облекча, поне докато стигна до педиатърката в понеделник?

# 509
Радева, разбира се, че сме под грижата на лекари. Не мисля, че с въпросите си питам как да лекуваме бебето, за да не са подходящи за форум. Питам за това какви възможности има в случай, че някой е запознат. Това, че никога не съм имала вагинални инфекции, прави нещата доста странни.

Общи условия

Активация на акаунт