За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 744
  • 793
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, имам бебче на 3++ месеца, със силно изразен рефлукс. Проблема е, че не обича да го слагам по корем. Започва да се напъва , повръща, започва да плаче до като не го обърна и после още 5 мин след като съм го взела. Пробвах на леглото, на земята, говоря му, правя се на маймуна. Не става. И въпреки това го слагам по 5 пъти на ден по 1-2 минутки. Вие как и по колко време слагате децата на тази възраст? Благодаря 🙂

# 601
Малката ми дъщеря също много повръщаше и не съм я държала по корем докато сама не се научи да го прави. Някъде към 4ти-5ти месец така или иначе повръщането отшумя. Ако е толкова драматично положението, нищо няма да изпусне бебето ако не стои насила по корем.

# 602
Пробвай някое от следните неща:
- възглавничка/навито одеяло под гърдите
- по коремче върху теб
- по коремче на предмишницата ти (мързелив тигър на дърво Wink ) https://7daysofplay.com/wp-content/uploads/2022/02/tummy-time-po … orns-babies-1.jpg
- по коремче на... Как да го обясня... Ей така Simple Smile https://publish.purewow.net/wp-content/uploads/sites/2/2022/04/7 … o-with-a-baby.jpg

На моята ѝ слагам огледалце пред нея, контрастна книжка... Нещо да си зяпа Simple Smile Забелязах и че след гимнастиката също е по-навита да стои Simple Smile Също връща доста, но интересно - случва се да се оригне, когато я обърна Simple Smile Както и ако плаче заради коремче да пръцне и да се успокои Simple Smile

# 603
Здравейте момичета , вчера пуснах изследване на малкия за варицела , това са резултатите , дали е я изкарал , ще се допитам и до педито . Благодаря

# 604
Здравейте момичета , вчера пуснах изследване на малкия за варицела , това са резултатите , дали е я изкарал , ще се допитам и до педито . Благодаря
Според мен, не. Пише, че тестът е негативен, тоест няма имунитет при под 150 единици. Резултатът на детето е 10, т.е по-малко от 150. Тоест няма имунитет срещу Варицела. НО не съм лекар Wink

Мъжът ми прави и неговия резултат беше 250, тоест, че е преболедувал Варицела и има имунитет.

# 605
Въпрос за мама Simple Smile От както съм родила (почти, да речем 2ра седмица) имам ранички на ъгълчетата на устните. На едната страна, минава, после на другата, пак минава, после пак на първата, в момента и на двете. Има ли нещо общо с раждането? Хормони? Мажех с ланолин, от снощи и с цикастелата на детето Grinning Доста е неприятно, пък и грозно :/

Желязо, вит от Б група
Подкрепям ..Желязо и вит.Б
Трябва да е над 150 за да я е карал.

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 08:27 от Free2020

# 606
Здравейте ,така срам не срам ще прикача снимка защото вече не знам касво да си мисля. Ще го заведда в спешното ,но за бебетата е от 17 ч тук където живеем и просто до тогава ще ми гръмне главата . Значи тукощо му смених памперса и какво да видя акал е само слус примесена с кръв ,моля ако някой има представа какво е да ми пише(съжалявам за прикачената снимка,просто съм много притеснена)

# 607
Здравейте ,така срам не срам ще прикача снимка защото вече не знам касво да си мисля. Ще го заведда в спешното ,но за бебетата е от 17 ч тук където живеем и просто до тогава ще ми гръмне главата . Значи тукощо му смених памперса и какво да видя акал е само слус примесена с кръв ,моля ако някой има представа какво е да ми пише(съжалявам за прикачената снимка,просто съм много притеснена)

На нас се случи веднъж, но беше мн запечен и от спешното ни казаха, че явно от твърдото ако и напъването се е разранил. Но не съм лекар, но съветвам да запазите памперси и да го занесете като водите детето.
Допълвам: не ни назначи ха някво лечение, освен да направим клизмичка и да даваме повече вода.

# 608
Беше запечен до преди няколко дни,но се оправи,сутринта си ака нормално течно с малко слуз и сега като се събуди това...quote author=Karina-88 link=topic=1518433.msg46319843#msg46319843 date=1682075185]

На нас се случи веднъж, но беше мн запечен и от спешното ни казаха, че явно от твърдото ако и напъването се е разранил. Но не съм лекар, но съветвам да запазите памперси и да го занесете като водите детето.
Допълвам: не ни назначи ха някво лечение, освен да направим клизмичка и да даваме повече вода.
[/quote]

# 609
  • до най-прекрасния мъж
Да си давала нова храна? Глутен евентуално или нещо друго? Възможно е да е непоносимост, не бързай да се притесняваш, нека докторите кажат, но може да е нещо банално. Като цяло слуз в акото не е много ОК да има редовно.

# 610
Вчера дадох сутринта да пробва овес ,но то беше 2 трохички+това той овеса го е ял под формата на палчета овес с круша такаче не мисля ,че е от това , дадох му и ат картофа на мусака да пробва ,но пак изключително малко на върха на вилицата и то само картоф ,такаче не мисля,че е от тези неща ,като цяло на обяд яде много малко пюре с зеленчуци и тележко,но и преди е ял и му нямаше нищо. От както имаше запек започна да ака по 2-3 пъти в деня ,течно,  а сутринта изглеждаше като диария

# 611
Здравейте, бебето ми, на 5 месеца, до вчера беше на антибиотик. Още от първия ден на приема започна да се изхожда по-често от обикновено (по пет пъти на ден), а миризмата им съвсем изчезна. Тези дни вече изпражненията станаха зелени и слузести. През цялото време давах различни пробиотици, без никакъв ефект. Някой друг минал ли е през това и нещо друго освен да давам пробиотик мога ли да направя?

# 612
Вчера дадох сутринта да пробва овес ,но то беше 2 трохички+това той овеса го е ял под формата на палчета овес с круша такаче не мисля ,че е от това , дадох му и ат картофа на мусака да пробва ,но пак изключително малко на върха на вилицата и то само картоф ,такаче не мисля,че е от тези неща ,като цяло на обяд яде много малко пюре с зеленчуци и тележко,но и преди е ял и му нямаше нищо. От както имаше запек започна да ака по 2-3 пъти в деня ,течно,  а сутринта изглеждаше като диария

От овеса е! Той дори влияе при кърмене, ако майката е консумирала.

# 613
Слузесто ако се получава и ако бебето се лигави много и поглъща големи количества слюнка.

# 614
Но той вече беше ял овес без да има проблеми

От овеса е! Той дори влияе при кърмене, ако майката е консумирала.

Общи условия

Активация на акаунт