За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 731
  • 793
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте.
Нормално ли е бебетата да имат отзад на главичката ниско долу ,на черепчето по -скоро ,2 издутини ? Приличат на топченца,но не бих казала,че са “топченца”.

# 661
Здравейте.
Нормално ли е бебетата да имат отзад на главичката ниско долу ,на черепчето по -скоро ,2 издутини ? Приличат на топченца,но не бих казала,че са “топченца”.

Няма го при нас , сега проверих

# 662
Здравейте.
Коментирайте с педиатър. Може да са подути лимфни възли, мастни топчета или пък от БЦЖ ваксината.

# 663
Точно на границата на врата и главата? Възрастните също имаме такива. Проверете своята глава и вижте дали става дума за същото Simple Smile

# 664
Ако изглеждат така, симетрични са и са сравнително меки, а не твърди като кост, то е нормално.

# 665
Ако изглеждат така, симетрични са и са сравнително меки, а не твърди като кост, то е нормално.

Да,нещо такова . Не бях го забелязала до сега ,но мъжа ми ми ги показа уж и на нашите глави. Не са толкова силно изразени при нас,явно имаме повече мазнини😀. Детето пък вече има доста коса и не се бях вглеждала ,а просто ги напипах,шока беше като напипах първото .

# 666
Здравейте искам да попитам моя юнак след два дена прави 7 месеца, а нощем много се върти до като спи, и вече съм свикнала като го усетя че шава на сън ,давам му малко мляко ,успокоява се и пак си заспива дълбоко , някой има ли идея до кога това ще продължава и кога ще се отучи от нощното хранене?

# 667
  • Пловдив
И аз така правех с моята и според мен беше грешка. При шаването давах мляко, защото мислех, че е гладна , а дали реално е било така, нямам идея вече.
 Вече е на 2 г и 8 месеца и продължава вечер в 3-4 да иска мляко. Вече с цяло изречение “ искам мляко моля”, и си го пие…

# 668
Ние сме на 8 м ,също имаме нощно хранене по 2 пъти вечерта минимум,но той се буди и плаче,вие защо давате само защото се върти ?Аз имам друг проблем ,от 2 седмици на сам се буди в 5 сутринта понякога приспива още час ,но в повечето случаи сме на крак в 5 сутринта ,а си ляга най-късно 20:30 ,на какво се дължи това ранно събуждане ? Преди това си се будеше в 7-7:30
Здравейте искам да попитам моя юнак след два дена прави 7 месеца, а нощем много се върти до като спи, и вече съм свикнала като го усетя че шава на сън ,давам му малко мляко ,успокоява се и пак си заспива дълбоко , някой има ли идея до кога това ще продължава и кога ще се отучи от нощното хранене?

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 07:23 от Radii99

# 669
И аз така правех с моята и според мен беше грешка. При шаването давах мляко, защото мислех, че е гладна , а дали реално е било така, нямам идея вече.
 Вече е на 2 г и 8 месеца и продължава вечер в 3-4 да иска мляко. Вече с цяло изречение “ искам мляко моля”, и си го пие…

Внимавайте със зъбките. Млякото нощем им е страшен враг..

# 670
Правилно пишете "така съм свикнала". Пробвайте да видите дали няма да се утеши по друг начин. Лично аз, само за въртене и помрънкване мляко не давах. Само ако плаче и не се утешава по друг начин, то си личи кога е глад, кога навик. Постепенно започнете да утешавате и да не давате млякото веднага. Самото бебе свиква с асоциацията мрън и мляко и колкото повече време минава, толкова по-силен става навика.
Моят опит, буквално за месец като спрях млякото стана нов човек, не само спря да се буди по 5 пъти, но и вече спи в детската. Определено бях изтървала момента и бях превърнала сама буденето за мляко в навик.

# 671
Моят опит със спиране на нощното мляко - постепенно намаляйте количеството мляко, докато накрая не остане почти вода. Давайте така няколко нощи и накрая само водичка. Детето ми в един момент спря да я търси и нея. Освен ако наистина не е жаден… рядко!

Аз не успях от раз! Нямах нерви за няколкочасови ревове посред нощите!😅

# 672
Здравейте, захранвам бебето си на 6м. Опитвам да му предлагам вода от няколко месеца, но категорично отказва, плюе ми я в лицето и се смее щастливо. Дали е добра идея да пробвам с подсладена вода, има ли някакви трикове да го убедя да пие или просто да го оставя само на кърма като течности?

# 673
Здравейте, захранвам бебето си на 6м. Опитвам да му предлагам вода от няколко месеца, но категорично отказва, плюе ми я в лицето и се смее щастливо. Дали е добра идея да пробвам с подсладена вода, има ли някакви трикове да го убедя да пие или просто да го оставя само на кърма като течности?
Не, да се пие от биберон вода със захар е толкова вредно за зъбите, че кариеси са ви в кърпа вързани. Да не говорим навика да пие сладко после колко сокове и подобни ще пие. Просто давайте вода, когато пропие. Моите почнаха да пият наистина вода около 10ти месец. Свикнаха и толкова, важното е да се предлага.

# 674
Захар - не, мед - абсолютно категорично не.
Ако държите на нещо, различно от кърма, предполагам може да се пробва някакъв чай. Аз не бих се занимавала. Ще предлагам вода, докато пропие Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт