За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 731
  • 793
  •   1
Отговори
# 675
Моето също отказва вода, не я плюе, а по-скоро се лигави на шишето и ми бута ръката 😁 на 11м. е вече, но все пак не смятам да предлагам подсладена вода или сок!

# 676
Подсладена вода не бих давала за нищо на света! Пробвайте да предлагате с лъжичка или отворена чаша.

# 677
Може да се сложи някое парче плод или зеленчук за "овкусяване" на водата. От подслаждане няма нужда. От чаша също може да започне да се предлага. Ако детето е било само на кърма, е нормално шишето да му е чуждо и да не успее да свикне с него.

# 678
Ако бебето е още на кърма, е твърде възможно да не е жадно. В природата никой не дава подсладена вода на децата.

# 679
Благодаря за съветите, ще се откажа от подслаждане и ще продължа да упорствам с водата, ще пробвам и с лъжичка.

# 680
  • София
Синът ми захраних на 8м. Вода пропи в края на 11 месец и то защото бяхме на разходка и беше задушно. Тогава изпи 20мл може би.

На дъщеря ми давах подсладена вода. За съжаление правех каквото кажеше педиатърката (от старата школа). Реве неистово за вода, но ако е без захар не пиеше. Беше кошмарно.
Не помня кога пропи чиста вода. След навършване на 1г.

# 681
Пробвали ли сте да предложите преди хранене,когато е гладен ?
Здравейте, захранвам бебето си на 6м. Опитвам да му предлагам вода от няколко месеца, но категорично отказва, плюе ми я в лицето и се смее щастливо. Дали е добра идея да пробвам с подсладена вода, има ли някакви трикове да го убедя да пие или просто да го оставя само на кърма като течности?

# 682
Цитат на: Дебелата Берта
link=topic=1518433.msg46369110#msg46369110 date=1683018232
Здравейте, захранвам бебето си на 6м. Опитвам да му предлагам вода от няколко месеца, но категорично отказва, плюе ми я в лицето и се смее щастливо. Дали е добра идея да пробвам с подсладена вода, има ли някакви трикове да го убедя да пие или просто да го оставя само на кърма като течности?
Пие преди хранене, когато е много гладно, но после сякаш преяжда с кърма и започва да връща.
Извинявам се за чаршафа с цитата, не се ориентирах как да ги скрия.

# 683
Щом пие кърма, не го насилвайте за вода! Тя съдържа всичко необходимо за да не се дехидратира. Забравих, колко точно процента вода беше, но достатъчно! Wink
Синът ми пропи вода след годинката! Simple Smile)

# 684
Моя също връща понякога ,ако е седнало детето по този начин му е притиснато коремчето и е нормално да върне храна ,не се притеснявай ще пропие водичка. Моя син пие ,но не повече от 50мл за 24 часа ,но не го насилвам колкото изпие толкова 🤷‍♀️
Цитат на: Дебелата Берта
link=topic=1518433.msg46369110#msg46369110 date=1683018232
Пие преди хранене, когато е много гладно, но после сякаш преяжда с кърма и започва да връща.
Извинявам се за чаршафа с цитата, не се ориентирах как да ги скрия.

# 685
Здравейте! Болни сме от ковид, бебо на 9 месеца май също се зарази Cry Снощи вдигна 39.4 градуса, спадна докъм 37, но сега отново вдигна 39.3... Чакам да стане време да се обадя на личния лекар, но искам да питам, дали е имало други бебчета болни от ковид? Как протече боледуването? Пристеснява ме много тази висока температура, а освен това май и гърлото му е подуто, защото на моменти виждам, че преглъща трудно и се задавя Sad Чудя се дали не сме за болница, но в момента май единственият вариант с ковид е в Инфекциозна, а съм чувала, че там е страшна мизерия и ме е страх да не лепнем нещо допълнително. Не искам и да му причинявам стреса от поставяне на абокат, боцкане и т.н... Чувствам се ужасно.

# 686
Бебетата карат КОВИД бързо и по- лесно от възрастните. Моето бебе имаше температура 24ч., без апетит 3 дни. Освен нещо за понижаване на температурата не съм давала друго.
Бързо оздравяване!

# 687
Моята дъщеря беше на 7м когато се заразихме с Ковид. Два дни имаше температура и толкова. Единственото, което давах беше температуропонижаващо при нужда. Дръжте връзка с личния лекар, при нужда да осигури зелен коридор за преглед или лекар от спешна помощ да я прегледа. Единствено температура не е повод за хоспитализация. Нормално е с вирус, който и да е, детето да е с температура. Стандартно преминава до 3 дни. Бързо оздравяване!

# 688
Благодаря, момичета! Притеснява ме, че е по-висока температурата и че май гърлото го боли. Какво се дава за болно гърло при бебе? Като знам нас как ни болят гърлата и кашляме... Надявам се да не вдига повече толкова висока температура.

# 689
  • до най-прекрасния мъж
Изкарахме Ковид, когато малката беше на 8 м. Заразихме се цялото семейство+баба й. Тя го изкара най-леко - 3 дни с Т до 39.5. Аз и баща й се влачихме цяла седмица, а баба й две седмици и смени 2 АБ. Ние пихме сума лекарства, тя се размина само с Нурофен и Панадол при нужда. Баща й я кара на спешен кабинет, защото аз бях много зле и се притеснихме за нея. Изписаха й Панадол и вит.С, а педиатърката й добави Биозин, от който тя повърна цялото шише с мляко и не дадохме втори път.
Следи го за други симптоми и при нужда, нека го види лекар. Но обикновено бебетата го карат много леко и само с Т.

Общи условия

Активация на акаунт