За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 717
  • 793
  •   1
Отговори
# 690
Моят син беше на 2м. , когато се разболя от Ковид. Беше също с доста висока температура. Давахме му Пандол и Ефералган, защото от Панадола не я сваляше много, също и Осцилококцинум с вит.Ц разтворени във вода. Водихме го и във спешен център, тъй като се изплашихме, там му изписаха Нурофен (който се дава на деца над 3м.) и някакъв Антибиотик. Не посмях да го тъпча с тези неща на едва 2м. Оправи се за 3 дни!

# 691
Благодаря, че споделихте опита си. Успокоих се поне малко, защото и при нас протича по сходен начин. А къде ги водихте на преглед? Личният лекар ни прати в спешното на Правителствена болница Rolling Eyes Евентуално за Поликлиника България се замислям. Като се събуди сутринта беше в настроение, играеше си, но от обяд насам е летаргичен

# 692
Моят опит с Ковид от миналата година, но...не мисля, че сега е по- различно:
1. Спешното на Токуда, защото беше с почти 40 градуса- най- безцеремонно ни отпратиха ( бебе на 4 месеца), защото не работели с болни от Ковид. Да сме ходили в инфекциозна. Още от рецепция, никакъв преглед.
2. Инфекциозна - без преглед, въпрос: склонни ли сте да постъпите!? Питам- нужно ли е? Ами..ние преглеждаме само наши постъпили пациенти...шок. Тръгнахме си.
3. Поликлиника България- само след предварително обаждане, ако е ковид. Там- експедитивно кръвни,тест,преглед и огромна рецепта, в която имаше имуностимулатор, вит.с,правени капки за нос и фенистил. Купувам, давам. Няма температура вече, но се срина тотално и отказа мляко. Хайде пак там- "ами...постъпете в болница".
От цялата работа го бях дрогирала с фенистила. Съвзе се и започна да се храни. На практика- нищо, освен сваляне на температура не е ок да се прави. Точно за отток на гърлото ми бяха изписали фенистила, та за това- много внимавайте! Стандартен Ковид минава и заминава. Контрол на температура и прием на електролити. Всичко останало е... презастраховка с неясен изход. Разбирам напълно страховете Ви...
Ужасно се чувствах и аз. Не исках и не вярвах, че ковид е причина за хоспитализация...но страхът, дали не грешим е огромен.

# 693
Синът ми до ден днешен го водя в Поликлиника България, ако има нещо, което ме притеснява и педиатърката не е на работа.

Обадете им се - ще ви обяснят, как стоят нещата. Имат и лаборатория, което означава, че базовите изследвания стават за минути.

# 694
Здравейте имам бебче на месец със сополчета. При първото посещение педиатърката ми каза да почиствам с физиологичен разтвор.
Правя следното
Отварям флакончето и изпръсквам половината в едната ноздра и другата половина в другата.
Правилно ли е притеснявам се защото една приятелка ми каза че слагала само една две капки.
Ампулата е 5мл.

# 695
Здравейте имам бебче на месец със сополчета. При първото посещение педиатърката ми каза да почиствам с физиологичен разтвор.
Правя следното
Отварям флакончето и изпръсквам половината в едната ноздра и другата половина в другата.
Правилно ли е притеснявам се защото една приятелка ми каза че слагала само една две капки.
Ампулата е 5мл.

1,2 капки е напълно достатъчно! Simple Smile)))

# 696
Правя следното
Ампулата е 5мл.

1,2 капки е напълно достатъчно! Simple Smile)))
Притеснявам се да не и стане нещо сега.Flushed

# 697
Нищо няма да стане, физиологични я разтвор дори не е лекарство. Спокойно и бързо оздравяване!

# 698
Оохх и аз така се притеснявах в началото! Абсолютно за същата причина! Simple Smile)
Както каза Радева - нииищо му няма на детето! Спокойно! Simple Smile))

# 699
Здравейте,някой мазал ли е лицето на бебето с ФУСЕДИН 20mg/g и помогна ли ви . Става въпрос за превенция срещу много суха кожа +бебешко акне( тук няма свободни часове за дерматолог за това свекървата показа снимки на дерматолог в България и е предписала това + BIODERMA Atoderm intensive gel-creme ,  казала е ,че е бебешко акне +има суха кожа каза нещо за себорея , но съм малко скиптично настроена след като не са го погледнали на живо) ще прикача снимка ако някой все пак има представа дали наистина е бебешко акне

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 10:15 от Radii99

# 700
Здравейте,някой мазал ли е лицето на бебето с ФУСЕДИН 20mg/g и помогна ли ви . Става въпрос за превенция срущу много суха кожа +бебешко акне
Като му прочетох листовката, не бих мазала себе си, камо ли бебе. Изписано ли е от лекар това????

# 701
Именно,аз тукощо прочетох листовката и не съм сигурна дали да го мажа ,да изписал го е дерматолог,прикачила съм и снимка не съм сигурна дали изобщо е бебешко акне
Здравейте,някой мазал ли е лицето на бебето с ФУСЕДИН 20mg/g и помогна ли ви . Става въпрос за превенция срущу много суха кожа +бебешко акне
Като му прочетох листовката, не бих мазала себе си, камо ли бебе. Изписано ли е от лекар това????

# 702
А бебето има ли тежки екземи, които не минават с други медикаменти?
Моята дъщеря имаше атопитечен дерматит с екземи, които се влошиха ужасно поради некомпетентността на личния лекар и грешно лечение. Също ходихме на дермаролог, уж много хвален, който изписа изсушаващ крем за екземи??? Детето много се влоши. Та ходихме при втори, който се хвана за главата как може лекар да изпише това. Имахме също кортикостероид, но съобразен с възрастта (5мес) и медицинска козметика. След лечението по схема, рецидив повече не е имало.
Аз лично не бих мазала бебе с лекарство, на което изрично пише да се внимава при използване при деца. Второ мнение.

# 703
По накога му излизат сухи петънца по тялото ,но с хидратиращ крем минават,но тези пъпчици по лицето вече 2 месеца си стоят и каточели излизят повече понякога дори по клепачите
А бебето има ли тежки екземи, които не минават с други медикаменти?
Моята дъщеря имаше атопитечен дерматит с екземи, които се влошиха ужасно поради некомпетентността на личния лекар и грешно лечение. Също ходихме на дермаролог, уж много хвален, който изписа изсушаващ крем за екземи??? Детето много се влоши. Та ходихме при втори, който се хвана за главата как може лекар да изпише това. Имахме също кортикостероид, но съобразен с възрастта (5мес) и медицинска козметика. След лечението по схема, рецидив повече не е имало.
Аз лично не бих мазала бебе с лекарство, на което изрично пише да се внимава при използване при деца. Второ мнение.

# 704
Взимате един лист и пишете всеки ден какво яде детето. После сравнявате дали има нещо, което се повтаря, когато обрива се е влошил. Възможно е да е и съставка на нещо готово, например на моето дете се подуваха клепачите ако в кашата се съдържа пълномаслено сухо мляко, на обезмаслено не реагираше. Изключвате съответното нещо ако има такова.
Ако бебето много се лигави и си маже по лицето, обрив е възможен. След баня вечер, измивайте лицето, подсушете добре и нанесете крем за атопична кожа. Правете го всяка вечер.
Детето да ползва естествени материи за чаршафи, завивки, дрехи, които се докосват до лицето. Памук, без синтетики.
Подсигурите се, че няма влага и мухъл в дома.
Някои от тези неща би следвало да доведат до подобрение.
Но за незначителни пъпчици, такова лечение, доста крайно и вероятно опасно.

Общи условия

Активация на акаунт