Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 637 704
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 1 755
На всеки, който би се насочил към екстрасенс, препоръчвам филма "Аз бях екстрасенс" има го в Ютюб.
https://www.youtube.com/watch?v=IMLgw7PmFNM
Има и други филми от бивши екстрасенси, на български и на руски, но посланието на всички е подобно.
За лечение с "енергийни" методи прибягвам само до Църквата, има си достатъчно църковни методи за това. Има много "лечители", които са пълни с икони, но реално не са служители на Христа.

При Ванга феноменът е малко по-различен, но е подобен.
Има две книги за Ванга, които нашумяха в последно време
За едната има информация тук:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=817139
Другата може да се изтегли тук:
http://igumen-n.logoslovo.ru/papers.php?paper=14

# 1 756
  • София
На всеки, който би се насочил към екстрасенс, препоръчвам филма "Аз бях екстрасенс" има го в Ютюб.
https://www.youtube.com/watch?v=IMLgw7PmFNM
Има и други филми от бивши екстрасенси, на български и на руски, но посланието на всички е подобно.
За лечение с "енергийни" методи прибягвам само до Църквата, има си достатъчно църковни методи за това. Има много "лечители", които са пълни с икони, но реално не са служители на Христа.
При Ванга феноменът е малко по-различен, но е подобен.
Има две книги за Ванга, които нашумяха в последно време
За едната има информация тук:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=817139
Другата може да се изтегли тук:
http://igumen-n.logoslovo.ru/papers.php?paper=14
Да, и сатанизмът е по-различен от християнството, но има много подобие и там. И въпреки подобията, пак води към вечните мъки.
А за Ванга, по-добре похгледни поне това! -
https://www.youtube.com/watch?v=-A559l1kjG4

# 1 757
Вредите на окултизма: За опасностите от практикуването на йога ( Клаус Кенет) - кратък видео клип
http://vbox7.com/play:a95250649a?p=user&id=4119617&order=date

# 1 758
Според мен не е редно хората да бъдат привличани уж за здраве и без да знаят какво правят към религиозна практика-йога.
Тази тема е създадена от човек, който преподава йога, за да се издържа, материално заинтересован е, и при това е вложил доста средства и време, за да се обучи. Не знам дали са ѝ махнали рекламата, която си беше сложила тук наскоро. Предполагам, че и Нисс е същия тип случай.
Всъщност, доста йога учители са се опарили от йога:
Как йога може да съсипе тялото ви (Ню Йорк Таймс) - Може да се ползва Гугъл преводач
http://www.nytimes.com/2012/01/08/magazine/how-yoga-can-wreck-yo … all&_r=1&
За религиозния аспект на хата-йога може да се намери информация. В тази статия нещата са добре обяснени от религиозна гледна точка, макар че е написана от англиканец (вероизповедание, което не бих следвала). Обяснява се и психо-физичният ефект, какво цели и какъв ефект постига йога, иска или не иска човек.
http://edhird.com/2013/04/05/yoga-more-than-meets-the-eyes/
Започнах преди месец магнезиев цитрат на NOW по 300 мг. дневно, с него спя добре и имам голямо отпускане в щитовидната жлеза. Преди взимах Магнерот - ами на листовката пише, че се усвояват едва 30 г. на хапче - това е нищожно.
Дали православието лекува,
Скрит текст:
има си специални молитви и др. неща, но тази тема не е мястото да пиша за тях. Бог е всемогъщ и може да излекува всичко, неща като мъртво бебе, засвидетелствано от 6 лекаря, майка му се моли и го оставя още дълго в утробата си, накрая ражда живо бебе, след нормална продължителност на бременността (това е от новия филм за Владиката Серафим Соболев). Има много известен случай на Клавдия Устюжанина, има филм, в който говори синът ѝ, свещеник. Тя била с разграден стомах поради рак, Бог я съживява след 3 дни в моргата. Лекарите дори не искали да я зашият, но след няколко седмици се оказало, че има чисто нов стомах. Всичко е засвидетелствано. Но Бог не лекува всекиго по команда, а когото иска. Някой грешник, неразкаян, невярващ, окултист, как да очаква помощ? Макар че Божията милост е безгранична, има и такива случаи, събудили дълбока вяра у облагодетелстваните. Има случаи около мен на хора, които твърдят, че са се излекували. За себе си, не мога да знам на какво се дължи дадено подобрение - защото ходя на църква, но и ползвам натурална алтернативна медицина, също и алопатия за диагностика. Преди писах, че на сайта на манастира св. св. Константин и Елена има филми, където свидетелстват за хора, които са се излекували там. Потърсете в интернет, пълно е със свидетелства и съвременни случаи на излекували се хора в България.

И аз като сила7 не съм любител на алопатията, нито на хомеопатията. Но се интересувам активно от превенция на заболявания по себе си.

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 12:21 от hjkl;

# 1 759
Аз мисля че всичко, което ни дава хубави мисли, е полезно за жлезата, и не само  Peace
За едни е православието, за други- йога. Какво толкова. Всеки си преценява.
Както не се знае какво ТОЧНО ни е разбутало жлезата, така и не винаги се знае какво ТОЧНО помага, но положителните мисли със сигурност са важни

# 1 760
Което ме подсеща да питам- купих магнезиево олио, но и аз, и детето като се намажем, после седмици наред на мястото имаме сухота и дори обрив и сърбеж...на момента нищо ми няма, след няколко дни започва. Разреждането с вода не помага.
Къде да се мажа, за да избегна това, или пък с какво да се мажа след това  newsm78

# 1 761
А измиваше ли го после. Аз преди мажех и ми изсушаваше после четох че се маже и след 20 минути се мие дотогава кожата ще е дръпнала необходимото. Мажи се примерно 20 минути преди душ.

hjkl; ако обичаш не ме поставяй в някакви категории. Не практикувам йога, не съм силно религиозна и никога не съм те нападала когато говориш за ползи от това или онова. Изключително ме дразни обаче да налагаш твоята философия  в темата и да заклеймяваш всичко останало. Аз съм против това  ясно ли ти е.

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 10:07 от Niss

# 1 762
Ми не го мия, явно това ми е грешката  ooooh! Седи си
Ще пробвам така, мерси

# 1 763
Като сте хиндуистки, хранете се "лечебно" по аюрведа с глутен, бобови и млечни (лакто-вегетарианци) и си разбийте щитовидната жлеза. Не ви ли светят хиляда червени лампи само от това. И двете ми близки почитателки на аюрведа са с рак на гърдата, при това.

# 1 764
hjkl; А ти като си праведна християнка, защо си с Хашимото тогава #Crazy Намерете си друга тема, тази е за споделяне на опит, не за поучаване Rolling Eyes

# 1 765
Като сте хиндуистки, хранете се "лечебно" по аюрведа с глутен, бобови и млечни (лакто-вегетарианци) и си разбийте щитовидната жлеза. Не ви ли светят хиляда червени лампи само от това. И двете ми близки почитателки на аюрведа са с рак на гърдата, при това.

говориш глупости. Никой тук не е хиндуист или да натрапва йогата просто ти скачаш срещу нея и точно това намирам за грешно с това нарушаваш правилата на този форум.

Член 8 от правилата на форума
8. Забранено е пускането на теми и мнения, съдържащи краен агресивен национализъм, ксенофобия и антисемитизъм, теми с расистка насоченост, мнения, съдържащи религиозна, идеологическа, политическа пропаганда, теми подклаждащи /или които могат да доведат до/ расова, културна, социална, религиозна, етническа и всякакъв друг вид дискриминация, омраза и нетолерантност, теми и мнения, целящи създаване на смут и предизвикване на страх, подклаждане на масова паника, както и теми и мнения с линкове към сайтове, съдържащи подобни елементи.

Относно храненето аз съм на безглутенова диета от 10 месеца писала съм го това. От млечните избягвам кравето и го заменям с козе мисля че ми се отразява добре. За много неща си права но нямаш право да наричаш други методи за лечение окултни. Насаждаш омраза а това е против правилата на форума.

# 1 766
Относно храненето аз съм на безглутенова диета от 10 месеца писала съм го това. От млечните избягвам кравето и го заменям с козе мисля че ми се отразява добре.
Има тема в диетичния форум за отслабване с Хашимото, където хората са на палеолитно хранене за автоимунни заболявания.
При мен са проблем и глутен и зърнени, и млечни и бобови. По принцип, сигурно знаеш, козето мляко е най-близко до човешкото и се толерира най-добре. Овчето също се толерира по-добре от кравето.
Кравето може да създаде проблеми на много нива - лактоза, казеин, но и видът мазнина. Също кравето се нуждае от хомогенизация, а сама по себе си и тя може да създава проблеми.
Ако някой е само с проблем с лактозата, кисело мляко квасено повече от 24 ч. не би трябвало да има остатъчна лактоза. Фабричното мляко може да има добавки, за да не става прекалено кисело, които спират процеса, затова най-добро е домашно квасеното.
По принцип кравите се хранят с глутенови храни и дори соя и това води до проблеми с казеина.

# 1 767
Наистина съжалявам, че моят пост разкудкудяка толкова тази тема. А исках само да помоля за инфо да разоблича една според мен шарлатанка. Как се стигна до йога и религия и до караниците?

Да питам по темата - някой пие ли клеева тинктура сутрин и подходяща ли е за нашата болест?

# 1 768
Montessori не си виновна ти, периодично си имаме спорове с хора които нямат Хашимото но държат да пишат в темата. Аз съм пила клеева тинктура тя е имуномодулатор и може при нас но на мен лично ми е неприятна и затова напоследък минах на пчелен прашец. Има момичета които са споделяли нормализиране на хормони с пчелни продукти.

# 1 769
Причините за хашимото могат да бъдат различни, както вече се изясни в тази тема, и това че на някоя тук ѝ е подействало едно нещо изобщо не е гаранция, че ще подейства на друга, защото в основата на проблема може да стои друго.
Ограничващо полезността на темата е, при това положение, да се споделя САМО личен опит, при положение, че цял свят е с автоимунни проблеми и има много информация за доказано добри алтернативни методи, научно обяснени, каквито споделих тук.
Форумът няма такова изискване да пишат само болни.
Писах тук за причините за хашимото, за да разберат хората какво е в основата на болестта и какви мерки могат да се преприемат. Вярвам, че темата се чете от много хора, които предпочитат да не пишат тук, но получават полезна информация в малко по-структуриран вид. Не ми е безразлично дали живея в общество от болни хора, които не разбират какво става с тях, или в общество от хора, които разбират кое е в основата на здравето. За мен е важно да се разпространят истински методи, научни, безопасни, доказани.
В темата пиша когато преценя.

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 22:04 от hjkl;

Общи условия

Активация на акаунт