Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 639 589
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Здравейте всички! Вече няколко месеца си пия чинно еутирокса, в началото и Аква сорс продукти пиех, ама после нещо разхлабих режима. Интересно ми е дали има промяна в показателите, защото честно казано аз не се чувствам по-добре.

Незнам как е при вас, и дали изобщо има връзка с Хашимотото, но има дни наред в които се чувствам като парцал. Мога по цял ден да лежа и да гледам в една точка, не мога да се концентрирам върху нищо и ми става едно ревливо. При положение, че съм много активен и зает човек тези "серии" направо ме съсипват.

За килата да не говорим- в началото бях убедена, че ще ги сваля, но не мръдва пустия му кантар!

Мисля да не искам направление а направо да ида в лаборатория, но незнам какво да им кажа да ми изследват освен ТСХ. И колко излиза пълното изследване. Имате ли идея?

# 346
arnavonit, обикновено се изследва само ТСХ, повечето доктори не следят антителата - ТАТ и МАТ, но аз лично винаги си ги пускам. Може да поискаш в лабораторията да ти изследват ТСХ, ТАТ, МАТ, така ще добиеш по-пълна представа. Всяко от тях струва май около 10-15 лв., не си спомням, но със сигурност е над десет лв., нещо около 14 лв. ми се върти.

# 347
  • Helsinki / Sofia
В Цибалаб ТАТ+МАТ заедно са 28.90лв., а F3+F4+TSH са 31.10лв. Т.е. заедно са 60лв. + за взимане на кръв около 2 лв. още.

# 348
  • Costa Rica
Здравейте!
Записвам се и се връщам да ви изчета.

# 349
  • София
A list of several of the most effective herbs for treating your symptoms.
Recommended Herbs:
o Agnus Castus assists the proper functioning of the pituitary gland and the thyroid.
o Avena sativa is helpful in boosting -energy of fatigued individuals, and also helps those suffering with low libido.
o Bayberry (Myrica Cerifera) helps stimulate and balance your body's hormone levels, and Black Cohosh acts to balance hormone levels.
o Black Walnut is high in organic iodine and manganese that helps to support proper thyroid function, especially sluggish metabolism.
o Bladderwrack is high in iodine and helps balance individuals with an underactive thyroid.
o Coleus forskohlii helps stimulate the thyroid to naturally release more hormones.
o Essential fatty acids, such as Primrose Oil, assist in normalizing thyroid function (1,000 to 1,500 mg three times per day).
o Ginseng (Panax Ginseng) helps limit damage to the thyroid gland.
o Irish Moss helps support the overall health of the thyroid.
o Kelp Seaweed, with its source of iodine,can help assist thyroid function.
o L-Tyrosine helps build plasma levels, which can positively affect the thyroid (500 mg two or three times per day).
o Mullein (Verbascum Densiflorum) contains iron, magnesium, potassium, sulfur and calcium
phosphate and helps reduce swelling due to autoimmune disorder attacks.
o Siberian Ginseng assists the adrenal and thymus glands which, in turn, help support the health of the thyroid.
 o Spirulina is valuable for overall body health.

# 350
  • София
Important vitamins and minerals to consider when treating and managing the symptoms of Hashimoto's disease and
hypothyroidism include:
o Calcium (1,000 mg per day; should be taken at least 4 hours from the time of taking any
thyroid medication as the calcium can inhibit the proper absorption of the medication)
o Copper (take as directed on the label)
o Iodine (300 mcg per day) o Iron (take as directed on the label)
o Magnesium (200 to 600 mg per day)
o Neodynium (take as directed on the label)
o Selenium (up to 200 mcg per day)
o Terbium (take as directed on the label)
o Thullium (take as directed on the label)
o Vitamin A (10,000 to 25,000 IU per day)
 o Vitamin C (1,000 mg three times per day)
o B complex (50 to 100 mg/day)
o Vitamin B2 (Riboflavin) (15 mg per day)
o Vitamin B3 (Niacin) mg per day) o Vitamin B6 (25 to 50 mg per day)
 o Vitamin B12 (take as directed on the label)
o Vitamin D (take directed on the label)
o Vitamin E (200-800 IU per day)
o Zinc (30 mg per day)

In addition:
o Be sure to take a good multivitamin, 1 capsule daily with food.
o Omega-3 fatty acids act as an antiinflammatory
and help the functioning of your immune system.

# 351
Още не съм прочела всичко, защото са доста страници, но мисля, че това е моята тема  Flutter
Диагностизираха майка ми с Хашимото (баба ми също) и това накара и мен да отида на лекар. От няколко години имам различни 'оплаквания', които чак сега като прочетох повече, бих могла да ги свържа с хашимото. Лекарят ми никога не ме е насочвал към такива изследвания, а аз самата смятах, че просто съм с по-слаба имунна защита и затова често се разболявам, лесно се изморявам, имам шум в ушите, някой път ми се вие свят, пада ми кръвното и ми призлява и т.н.

Изследванията ми показват, че всичко е в норма, с изключение на ТАТ 284 (до 115) и хемоглобин на долната граница. Лекарят ме посъветва да пия антиоксиданти и да ида след 3 месеца за ехограф и нови изследвания. Какви антиоксиданти да пия? Изобщо какво ще ме посъветвате?

# 352
  • София
Още не съм прочела всичко, защото са доста страници, но мисля, че това е моята тема  Flutter
Диагностизираха майка ми с Хашимото (баба ми също) и това накара и мен да отида на лекар. От няколко години имам различни 'оплаквания', които чак сега като прочетох повече, бих могла да ги свържа с хашимото. Лекарят ми никога не ме е насочвал към такива изследвания, а аз самата смятах, че просто съм с по-слаба имунна защита и затова често се разболявам, лесно се изморявам, имам шум в ушите, някой път ми се вие свят, пада ми кръвното и ми призлява и т.н.

Изследванията ми показват, че всичко е в норма, с изключение на ТАТ 284 (до 115) и хемоглобин на долната граница. Лекарят ме посъветва да пия антиоксиданти и да ида след 3 месеца за ехограф и нови изследвания. Какви антиоксиданти да пия? Изобщо какво ще ме посъветвате?
Главните антиоксиданти са витамините А. С, Е и бетакаротинът. плюс минералите селен, цинк, мед и манган.
Всички тези ги има в повечето витаминни формули за Щитовидната жлеза.
За Хашимото повечето лекари предписват предимно Селен, а за доброто  му усвояване аз добавям и витамин Е.
Като начало можеш да почнеш с тази комбинация. Дозата е 200мкг Селен на ден +витамин Е 200-800 IU на ден

# 353
Bobka, много благодаря! Ще си взема витамини. Ако сте доволни от някакви готови витаминни формули, моля препоръчайте ми, може и на лични. Защото обърнах внимание по-назад по страниците, че не трябва да има йод. Иначе майка ми сега чела добри отзиви за пиктогенол и мисля да си взема, една позната пие астаксин (което никога не бях чувала досега) и съм си поръчала и селен. Настроила съм се много позитивно и смятам на следващия преглед след 3 месеца да съм намалила антителата! А, ако може и добър хомеопат да ми препоръчате в София... Hug

Мислите ли, че диетата на д-р Емилова е подходяща в този случай? Все пак ако организмът хубаво се прочисти, може би ще заработи правилно и няма да образува антитела срещу собствената си жлеза  Rolling Eyes

# 354
  • София
Bobka, много благодаря! Ще си взема витамини. Ако сте доволни от някакви готови витаминни формули, моля препоръчайте ми, може и на лични. Защото обърнах внимание по-назад по страниците, че не трябва да има йод. Иначе майка ми сега чела добри отзиви за пиктогенол и мисля да си взема, една позната пие астаксин (което никога не бях чувала досега) и съм си поръчала и селен. Настроила съм се много позитивно и смятам на следващия преглед след 3 месеца да съм намалила антителата! А, ако може и добър хомеопат да ми препоръчате в София... Hug

Мислите ли, че диетата на д-р Емилова е подходяща в този случай? Все пак ако организмът хубаво се прочисти, може би ще заработи правилно и няма да образува антитела срещу собствената си жлеза  Rolling Eyes
Има доста добавки от сайта, който пазаруваме :
http://www.iherb.com/Thyroid-Formulas
Една съфорумка успя да си свали антителата благодарение на тази формула:
http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy-Metabolic-Advantage-Thyro … apsules/2211?at=0

Аз пия селен и витамин Е от тези:
http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Selenium-200-mcg-100-Capsules/4554?at=0
http://www.iherb.com/Now-Foods-Gamma-E-Complex-Advanced-120-Softgels/299?at=0

Пия ги от близо 2м и скоро ще ходя да се изследвам.

Имам и код за 5$ отстъпка при първа поръчка: LAV475   ...доставката е само 4 $ до 1.36kg

За добър хомеопат ти препоръчвам д-р Рогелова
Според мен трябва да се опитва от всички алтернативни методи, пробвай и с д-р Емилова...аз лично харесвам Зоната
Успех и пиши в темата, за да не замира  Wink

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 18:17 от Bobka

# 355
  • Варна
Днес най-сетне намерих време и отидох на изследвания ето ги и резултатите: ТСХ 1,61 , Анти ТПО 1,2.
Не знам ТСХ-то нормално ли е, но съм супер щастлива , защото на 28.04. нивото беше близо 4 !!

Това ТПО, обаче какво ще рече  newsm78, сега ще ровя из нета.

Ох много се радвам! Четири месеца всяка сутрин с тез хапчета и ако нямаше резултат щях да се гръмна!

# 356
  • София
Днес най-сетне намерих време и отидох на изследвания ето ги и резултатите: ТСХ 1,61 , Анти ТПО 1,2.
Не знам ТСХ-то нормално ли е, но съм супер щастлива , защото на 28.04. нивото беше близо 4 !!

Това ТПО, обаче какво ще рече  newsm78, сега ще ровя из нета.

Ох много се радвам! Четири месеца всяка сутрин с тез хапчета и ако нямаше резултат щях да се гръмна!

А какви хапчета пиеш?

# 357
А какви хапчета пиеш?
Чети по-внимателно Simple Smile пие еутирокс. Обаче, честно казано, за мен някой със стойности на ТСХ около 4 абсолютно не си заслужава да пие подобни гадости, още повече да сваля стойността на тсх близо до долната граница.
Арнавонит, антитпо са антителата, които организма ти произвежда, за да унищожи жлезата. Доста ниска стойност при теб. Изобщо, звучиш ми като напълно здрав човек, който е убеден от някого, че трябва да се лекува...

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 16:26 от Сребърен облак

# 358
  • София
Мене ми е малко странно, че пише в тази тема...

# 359
  • София
Обаче, честно казано, за мен някой със стойности на ТСХ около 4 абсолютно не си заслужава да пие подобни гадости, още по-вече да сваля стойността на тсх близо до долната граница.

[/quote]

сори че се намесвам,но при мен например след 3 поредни аборта и целящи забременяване ТСХ ми беше 3.63 някъде и с цел ново забременяване ми предписаха лтироксин, казаха че за забременяване трявба да е под 2, вече съм пушка,под 2 е...
мисълта ми е-дали е правилно че когато се цели забременяване си струва да се свали ТСХ под 2?

Общи условия

Активация на акаунт