Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 639 642
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 660
  • там край реката
Момичета много съм щастлива,ходих при ендокриноложката си на ехограф ,намалял е възела не е изчезнал но и по-добре и ми препоръча да продължавам да пия мед.

# 661
  • София
jujkakrujka , поздравления  Hug
Сега пиши по-подробно какво по-точно пиеш и по каква схема. Аз бях разбрала, че пиеш билки, а сега и за мед говориш...явно нещо съм изпуснала  Embarassed  извини ме , ако се повтаряш.

# 662
  • ВАРНА
Здравейте и от мен  Simple Smile
Днес бях при класически хомеопат. Даде ми тироидин. Ще го пия 3 седмици заедно с келп и няма да спирам еутирокса. След тези 3 седмици иска отново да пусна тсх, фт3 и фт4. Тогава ще се състои и хомеопатичното интервю. Трябва да спра кафе, мента, шоколад. За кафето само ми е мъчно  Wink

# 663
  • София
прасунчо , мисля, че можеш безкофеиново да пиеш  Rolling Eyes

# 664
  • там край реката
Билки с мед,нося си буркан с мед при един човек той слага билки и така.

# 665
  • там край реката
Приема се 3 пъти на ден по 1 супена лъжица.Бобка моля без подигравки.

# 666
  • София и там където не се пуши
Здравейте и от мен  Simple Smile
Днес бях при класически хомеопат. Даде ми тироидин. Ще го пия 3 седмици заедно с келп и няма да спирам еутирокса. След тези 3 седмици иска отново да пусна тсх, фт3 и фт4. Тогава ще се състои и хомеопатичното интервю. Трябва да спра кафе, мента, шоколад. За кафето само ми е мъчно  Wink

На мен ми дадоха също thyroidnum 15 ,първо няколко дни го пих и после веднъж в седмицата. Келпът е йод  newsm78 , май не е за нас. Също така ми даде Лимфомиозот два пъти по 15 капки. Имал влияние на щетовидната жлеза да работи, докато Еутирокса само добавял хормон, беше ми го намалил, но мен ми ставаше лошо и той ми каза само за два дни да го спра, но го спрях, защото се чувствувам много добре. Ще правя контролни изследвания декември месец.

Аз кафе пия - не мога без едно на ден.

# 667
Прасунчо, и на мен ми препоръчаха келп - водорасли + селен.  При кой хомеопат ходи, може и на лични.
Защо йода да не е за нас? Заболяването не се ли провокира от недостиг на йод (недоставянето му де)

# 668
  • София и там където не се пуши
Да селен си пия.

# 669
  • София
 За йода зависи...при всеки е различно, специално на мен не ми действа добре...във мултивитамините, ако има малко йодин усещам стискане в гърлото.

# 670
Извинете, че пак нахълтвам в темата ви Embarassed , но в една тема четох добри отзиви за един фитотерапевт, който е помогнал на хора с Хашимото.
Има тема за него тук във форума:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=285259.60

Може да е от полза за някого. Peace

# 671

jujkakrujka, дай някакви координати на тоз човек ?

# 672
При мен само ТСХ е над норма колебае се между 2 и 4. От това което съм чела излиза, че съм с хипофункция. Ендокринолога ме пише с хашимото....а антителата ми са били винаги ок.
Та при хипофункция няма проблем  да си хапваш продукти с йод, нали така? Аз не съм се ограничавала.
Та преди десетина дни ядох орехи..като мина покраи купичката си земах цял ден. И през ноща ме стегна шията. За първи път ми се случва да ме боли изобщо. А иначе никакви симптоми не съм имала. Просто по друг повод лекаря каза да си направя изследване на щитовидни хормони. Пия иначе елтирокс 50мг...не съм изрядна всеки ден. Един го пия 2-3 дни не или обратното...Около година го пих изрядно редовно, но просто виждам, че не се влияе силно от елтирокса. До 2,30 да падне най-много. Даже и без елтирокс пак понякога е бил ТСХ толкова.
 А иначе болката в шията мина за около 4-5 дни. Но си направих и изследвания на 5те хормона и като видях, че всичко е по старому и малко на психологична основа......стягането в шията мина:)

# 673
  • София
dalil , спред мен стягането в шията въобще не е на психологична основа....мисля, че орехите са спомогнали, заради йода. На мен също не ми вляе добре като пия мултивитамини с йод и аз имам същото усещане....Можеш след време да си направиш експеримент и да хапнеш пак орехи и да видиш как ще реагира жлеза.

# 674
Бобка и друг път съм яла неща с йод и разни хранителни добавки в който има йод, но не ми е ставало нищо. Този път май попрекалих. А и бяха пресни орехи, сурови, непечени от лозето на баща ми. Може да съм попрекалила.
А има ли вариант да съм с диагноза хашимото без да са ми повишени антителата?На ехо ендокринолога казва че имало някакви изменения...но нищо притеснително.
Не съм ходила на ендокринолог от близо две години. Последния път беше един ден преди да родя и само като си спомня колко часове се чака ми се отщява да ходя изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт