Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 639 520
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 285
Сребърен облак, непременно ще дойда, но няма да е тази неделя, но другата ще се радвам да се запознаем. Ще прочета и книгите, сигурно ще ме насочат откъде да тръгна.
magnet_for_happiness, и аз пия хапчета в момента, отскоро, но то е защото имам ужасно сърцебиене и треперене на цялото тяло до прималяване, а и бях бременна като ми откриха това чудо, та се доверих на лекарите тогава.  И аз се надявам да имам второ детенце, още повече, че последната ми бременност завърши скоро неуспешно, но реших да опитам да променя нещо и по друг начин, освен с лекарства. Затова защо не пробваш да пиеш лекарствата и да опиташ нещо друго същевременно. Може добрите резултати да дойдат бързо и изненадващо. И аз стискам палци на теб и на Дейзи!

# 286
  • София
съжалявам за теб marrrrriya ..знам какво е...аз имах 3 поредни аборта през 2009 -нежелани аборти разбира се ...

освен лекарствата се мъча да ям по-здравословно и да избягвам храните влияещи ни зле,махнала съм и газираното изцяло..с кафето се боря да е едно на ден...и се опитвам да мисля положително...

# 287
Да, тежко е и боли, но не се вторачвай много в проблема. Аз поне сега последния път опитвам да е така, старая се да не живея в миналото, и по точно в лошите случки. Приех, че болестта и лошото в моя живот, не просто са се случили, а са сигнал, че нещо трябва да се промени. Затова и ще пробвам да си помогна сама, по моя начин, който и да е той. Simple Smile Сребърен облак е дала доста конкретни неща за начин на хранене, мислене и упражнения, пробвай нещо от това.

# 288
  • Варна
Здравейте,пак се включвам в тази тема,че няма такава за хиперфункция на щитовидната жлеза,с каквато съм аз.Да попитам за месец и половина ТСХ-то ми е мръднало от 0.02 на 0.122.За такъв период от време добре ли е,на хомеопатично лечение съм.Ще звънкам и на хомеопата ,макар че малко подраних с изследването,но нямах търпение да видя има ли резултат.Според моя приятелка е добре,тя е постигнала такъв резултат чак след 3 месеца.

Искам да ви окуража малко и с моя постинг,пробвайте с хомеопатия,наистина повярвайте ми бях много зле,най вече с нервите,сърцебиене и прочие,просто преди месец  живота ми се струваше ужасен ад.Не ми се живееше.Сега съм нов човек,дали от самовнушение както смята мъж ми,няма значение,важното е че не посегнах към лекарства и антидепресанти.

Сребърен облак,от известно време мисля да се включа и аз към вас,Емил Златев даже ми е бил по физкултура за кратко време докато учех в Йовков.Наистина страхотен човек е.Малко да се отсрамя и ще дойда.Живея и на близо.

# 289
Не мога да кажа колко сериозен е напредъка в лечнието. За мен има 2 варианта - или вървиш в правилната посока, или не. Застоя също е признак, че нещо още може да се промени. Щом промяната е в правилната посока, няма да се обезкуражаваш я Simple Smile направо си е за Честито Simple Smile

Май ще обявявам среща в неделя сутрин пред залата Simple Smile

# 290
  • Варна
Здравейте мили момичета, включвам се и аз да следя темата и ще споделям каквото мога.
Приятеля ми има учестен пулс и го посъветваха да си провери щитовидната жлеза. Реших и аз да мина на преглед- имах подозрения, че нещо не е наред с мен първо поради генетичната предразположеност ( баба и леля с "гуша" и баба по майчина линия с диабет на инсулин) и поради безкрайните ми опити да отсалбна без какъвто и да е резултат.
Неговите изследвания бяха в норма и пак му предписаха "безвредния" Дианксид. Моите изследвания, обаче, ме разтрепериха. Холестерол, липиди, TSH всичко извън нормите.

На ехографския преглед д-р Ангелова ме гледа сигурно 40 мин преди да ми каже, че имам възел в щитовидната жлеза и страдам от автоимунно заболяване. Слушах и се усмихвах- като лудите, не можех да повярвам, че това се случва на мен. Изобщо не осъзнавах какво ми говори тази жена- какви хормони, какви 5-6 мес и после ще видим. Излязох от кабинета- навън печеше майско слънце а аз не можех да преглътна сълзите си. Плаках не само защото диагнозата ми излгеждаше страшна, а и защото се ядосвах на себе си. През последната година наказвах тялото си с диети, лишения, обвниявах се, че не съм достатъчно способна и съм безволева, а всъщност организма ми е крещял, че има роблем.

Първото нещо, което реших, още дори преди да реша дали ще пия хормоните, бе да напусна работа. Преди време обичах работата си, но адския стрес, неблагодарността на клиенти и шефове, тормоза за хорските порблеми ме изяждаха. То не бяха мигрени, опреация на лимфни възли, качване на килограми, екземи- за последните 3 години боледувах толкова много и често, колкото никога до сега. Замислях се, че сигурно е от стрес, но пак си казвах, че не е сега момента да напусна, какво ще правят без мен- нали аз съм управител на офиса, шефа какво ще каже- той ми има толкова доверие, после дойде кризата и така отлагах ли отлагах. Това ми изигра ужасна игра, но съм твърдо убедена, че по-добре безработна и здрава, отколкото на работа и с половината заплата за лекарства.

Днес се видях с д-р Хаджиева, при която ходи Сребърен облак. С доторката се запознах преди да разбера за Хашимотото и бях започнала лечение на кожните проблеми. Днес решихме да продължа това, което ми беше предписала, плюс антиоксиданти и намаляне дозата на хормоните наполовина. Съпругът й страдал от Базедова та си поговорихме надълго и нашироко. Надявам се промяната на начина на живот да ми се отрази добре. Ще се запиша на йога, ще обичам повече себе си, ще се грижа за себе си и то не от утре а от днес.

Гаджето ми смята хомеопатите за шарлатани и не мога да го убедя да иде на преглед за неговите проблеми, но се надявам хомеопатията да помогне на мен, за да се убеди, че здраве има и без химия.

Пожелавам успех на всички ви!

# 291
Arnavonit (откъде ли идва този ник?Simple Smile, добре си започнала... аз лично трудно бих посъветвала някой да направи кардинална промяна, като зареже работата или мъжа си, но ти добре си се ориентирала какво със сигурност не е добре при теб. Той организма ти си е крещял за помощ, ама.... Нормално е, всички тук сме го разбрали твърде късно. Е, поне не сме тотално закъсняли Simple Smile
Желая ти успешно лечение и промяна, както и нова, интересна и добре платена работа, в която да намериш себе си.
А за гаджето - моето също не вярваше, но абсолютно подкрепи избора ми, за разлика от всички други близки, които ме нападаха много сериозно (несериозна съм била и лековерна), докато не се излекувах. Сега и той, и близките ми ходят при хомеопат Simple Smile

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 21:04 от Сребърен облак

# 292
  • Варна
Arnavonit,браво,успешно лечение.Моя мъж продължава да не вярва в хомеопатията,аз също водя дъщеря ми при Хаджиева от една година,а мен в момента лекува стария ни хомеопат.Реших да пробвам първо при него защото оправи моя приятелка с точно моите стойности а и преди като съм имала нужда ми е помагал.

Сребърен облак,напредък имам,не съм в границите,но се надявам скоро да вляза.Важното е че се чувствам добре,нямам никакви симптоми.Обаче този път правих изследването в друга лаборатория.Нямах търпение,защото ми дадохоха направление и веднага отидох където ми работи личната лекарка.

И аз пожелавам успех на всички!

# 293
благодаря за хубавата и полезна тема присъединявам се към вас   bouquet

# 294
Здравейте и от мен! Аз за съжаление още не съм тръгнала на йога, но се надявам скоро и това да успея да свърша. Скоро разбрах от един билкар, че е добре да се хапва хрян с мед по една лъжичка след ядене, нещо такова беше. Та някой чувал ли е дали наистина помага?

# 295
Не знам, опитай Simple Smile и после разкажи
Хрянът във всички случаи ще засили храносмилателния огън, което ще се отрази добре на метаболизма. Напоследък редовно добавям чили, черен пипер или хрян в чинията си Simple Smile

# 296
Ще пробвам и ще докладвам за резултата. Само се чудя дали няма да ми ускори и без това засиления метаболизъм - с хиперфункция съм - или ще го регулира. Търсих за действието на хряна, но не намерих, ако сте чували нещо в тая връзка - кажете, да не стана по-зле в тоя случай Laughing.

# 297
Много се чудя как може при Хашимото да има хиперфункция на жлезата?Нали антителата унищожават тъканите на жлезата и за това тя синтезира по-малко хормони...А аз съм с хипо, но възможно ли е да се преминава от едното състояние в другото?
Аз започнах да експериментирам с едно лечение, или по-скоро терапия, но ми казаха да очаквам някакви резултати най-рано след 3 месеца- само 1 е минал, но мога да се похваля само ,че нервността и безпокойството почти изчезнаха. Направих си и изследване на ТАТ -115 и МАТ- 153, надявам се след още 2-3 месеца да намалеят и ако терапията действа- споделям я. Че отсега да не говоря само празни приказки. Ох, много искам да се излекувам , искам си предишния живот Simple Smile)))))))

# 298
Мария, пропуснах, че ти и без това си с хиперфункция...  не знам тогава. Порови още малко за инфо, преди да започнеш "редовен прием" Simple Smile
Алекс, стискам палци. Всъщност Simple Smile на всички стискам палци Simple Smile не забравяйте само... САМИ изграждайте своята действителност. В която нещата стават така, както предпочитате*, в която здравето ви е във вашите ръце и зависи най-вече от това, което правите, мислите, ядете... звучи шашаво, но не е шизофения Simple Smile а просто нежно насочване на мислите в позитивната, в правилната посока.
------
*естествено, ще трябва да се преосмисли и какво е това, което предпочитате и наистина ли ви е необходимо Simple Smile

# 299
cheta po chujdi forumi za  hashimoto tam sa na svetlinni godini pred nas za sajalenie
qdat nqkakvi vodorasli koito razbira angliiski da tarsi tam s prevodacha e malko netochno
http://goneraw.com/forum/hashimotos-thyreoditis-and-raw-food-esp … ially-raw-seaweed
preledaite adresa dai boje da e ot polza
lekarite v bg sa brutalno negaramotni po tazi tema

Общи условия

Активация на акаунт