Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 639 549
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 270
Момичета здравейте и от мен,записвам се в темичката и имам и няколко въпроса към вас.
Днес ходих на ендокринолог и все още съм доста шокирана и объркана.За операция съм с множество възли,това е мнението на док.,проблеми с хормоните нямам,всички са ми в норма и TSH,TAT,MAT,FT3,FT4.Каза ми,че възлите са ми неактивни за сега,т.е. не произвеждали нищо и за това нямам отклонения в хормоните.Аз целя забременяване и за сега казах,че ще се въздържа от операция.
Дайте ми някакви съвети,какво мога да направя,за да се опитам по някакъв начин да си помогна и да не стигам до операция.
Извинявам се за хаотичния пост,но съм доста объркана и не мога да си събера мислите и да се изкажа смислено  Embarassed.

# 271
Какви са тези Organic blue-green Algae from Klamath Lake?
Някакъв линк може ли да дадеш? И аз все по-често започвам да се замислям за добавки, особено поради факта, че не консумирам месо, яйца, мед, а искам и млечните да спра.

# 272
Четох за тези водорасли в последния брой на списание ЕВА. Там една от редакторките ги използва като добавка за лечение на множествена склероза, която болест по лекарско мнение не се лекува. Авторката дава следния линк http://www.medicinabg.com/mc/dstoyanova/klamat.pdf, в нета излизат като продукти на АКВАСОРС, но това е само дистрибутор. Производители са американски компании... Не познавам човек, който да ги е пробвал, за това и аз питах в тази тема, но мисля от другия месец да започна експеримент, пък да видим...

# 273
  • на морския бряг
Здравейте, аз също съм с хашимото и много високи стойности на anti Tg 1139 r TPO 699 .Въпроса ми е дали някой от вас е ходил в Гълъбово при бай Тоньо?

# 274
albaalex,аз пия от скоро тези водорасли-най-новите им -морска енергия.те са съчетание от 3 или 4 вида.добре се чувствам,но ще проверя след някои друг месец тсх.

# 275
albaalex,аз пия от скоро тези водорасли-най-новите им -морска енергия.те са съчетание от 3 или 4 вида.добре се чувствам,но ще проверя след някои друг месец тсх.
Би ли ми дала някакви кооординати за поръчка на тези водорасли,ако искаш на лични.Ще ти бъда много благодарна! И аз съм се наканила да ги пробвам, но малко ме е страх да си ги поръчвам от разни дистрибутори, които не са изпитани.

# 276
http://badetezdravi.com/
аз си ги купих от аптеката.пак са на същата цена,но си взех пробно на бройки.

# 277
http://badetezdravi.com/
аз си ги купих от аптеката.пак са на същата цена,но си взех пробно на бройки.

От коя аптека?

# 278
ina15много ти благодаря за имфото,още утре ще проверя

# 279
в пловдив е аптеката.

# 280
ianica stefanova,няма защо. Hug

# 281
  • София
ей...запис..аз "видна" хашимотка от преди 3 месеца диагностицирана, а ровеща се в бгмама от незнам кога...чак сега попадам на тази тема

# 282
Здравейте, да се включа и аз за съжаление - със същата диагноза съм, но за разлика от повечето от вас съм с хиперфункция. Хормоните и антителата ми са в пъти над нормата, не се и чувствам добре. Изписаха ми пропицил за подтискане дейността на жлезата.

Скоро ви открих и много се радвам, тъй като и аз не смятам, че традиционното лечение е вариант. Все още съм много объркана и не зная по кой път да поема, но вярвам, че ключът за успеха в оздравяването е в мен, просто не съм го открила. Не знаех, че това заболяване се свързва с автоагресията, с чувството за вина, но и при мен важи напълно. Затова и смятам, че трябва да променя начина си на живот и особено на мислене и възприемане на себе си и околните. В тази връзка искам да попитам Сребърен облак, а и другите момичета, които могат да помогнат, кои книги могат да препоръчат като основни и за начало, в кои са намерили най-много смисъл за себе си. Мисля да се запиша и на йога, не съм много запозната с това, но смятам, че има какво да науча.

Желая на всички ви скоро да откриете своя начин и път.

# 283
Мария, може би е добре да попрочетеш нещо от Луиз Хей, за да видиш по принцип как се свързват болестите с начина на мислене и случките в живота ни.  Ако можеш да прочетеш "Разговори с бога" от Нийл Доналд Уолш, ще ти се изяснят и някои неща как с всяка мисъл можем да повлияем на живота си. Тя е малко трудна за четене в началото, но според мен си заслужава (и трите части), и е готина. Гледам, че си от Варна, затова направо ела в неделя в 8:30 тук. Тази неделя няма да съм там, но следващата ще се запознаем и ще поговорим. Няма голяма разлика дали в момента имаш хипер или хипофункция, нещата се променят, но ако мисленето е същото, и болестта ще си стои.
Магнитче, само със запис не става  Wink тук много рядко се появява нещо ново за четене Simple Smile затова - чети назад и споделяй.
Дейзи, как съм те пропуснала... всъщност знам - така и не намерих какво смислено да кажа. И аз на твое място бих пропуснала хирургическата намеса. Затова - търси, чети с какво са свързани възлите, работи над душевното си равновесие... нещата, за които не сме спрели да пишем тук. Стискам ти палци всичко да се развие по най-добрия начин и скоро да гушкаш бебе! Цялата енергия минава през щитовидната жлеза, затова съм убедена, че ще има полза от медитативни упражнения, при които прекарваш и задържаш светлина оттам. Но със сигурност един по-спокоен, балансиран начин на живот, с упражнения и умно хранене, ще подобри цялото ти състояние... През последните 3,5 месеца при Емил Златев (моя йога инструктор) видях с очите си как се лекува инсулинозависим диабетик, в доста сериозно положение - само с упражнения и хранене. Нищо не остана на докторите, освен да намалят и намалят дозата на исулина и да се чудят. Та той ме пита как съм се излекувала, отговорих му - точно като теб Simple Smile просто когато най-сетне попаднеш на някой знаещ, на когото му пука, и той ти каже какво да правиш, следваш и избягваш да се съмняваш. И се получава!

# 284
  • София
права си Сребърен облак , ще прочета назад...
таман съм в потрес от моето ТСХ...за 27 дни на лтироксин 50 и цефацел  е паднало от 5.86 на 4.11...все пак е паднало де..все още събирам информация и кураж за нещо алтернативно,но понеже целя забременяване дай боже четвъртия път да  е успешен....та затова пия хормона... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт