Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 639 557
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Здравейте,аз нямам точна диагноза,понеже на ехограф не се виждат изменения на жлезата.Според ендокринолога нямам и сипмтомите ,освен че бях зле с нервите,но дали от хомеопатичното лекарство това изчезна.Остана само едно чувство за заседнал предмет в гърлото.Ще ходя пак на ендокринолог след около 2 месеца.Изследвала съм само ТСХ,първо беше 0.01,но го повторих да не би да е грешка,второто излезе  0.02,тоест имам хиперфункция.Включвам се тук,защото се лекувам с хомеопатия.
Интересува  ме начина на хранене,дали влияе на жлезата,ако да какво трябва и не трябва да се яде,не разбрах също от прочетеното из интернет дали трябва да ям орехи и храни богати на йод или обратното,да не ям.Всичко което намирам е за хипофункция а за хиперфункция нищо не намирам.

# 256
За хиперфункция би следвало да е обратното на хипофункция.
Има някъде из темите за хранене при Хашимото или хипофункция (не си спомням), но  така и не се разви темата.

# 257
Здравейте на всички!Просто не мога да не споделя с вас моите преживявания с д-р Николов.Имам хипофункция и вда възела на щит. жлеза.Естествено вариантите да се оправиш с традиционна медицина са нула затова преди 3 години реших да опитам с импулсна терапия.Какво предсавлява тя-въпросния доктор взема един затъпен скалпел и ти нарязва меката част на небцето.Боли ужасно а той ти казва нещо като айде де нищо ти няма и го намазва с йод.Една седмица по късно не можех да стана от леглото раната едва зарасна.Излишно е да казвам че промяна в изследванията на жлезата нямаше След като се обадих на Николов да му съобщя за резултатите той ми заяви че това е нормално и за да се оправя ми трябва втора процедура т. е. второ касапско рязане да му приготвя още 100лв.-сега таксата се е вдигнала-и тогава със сигурност ще се оправя. #CrazyНе знам някоя от вас ,но аз не съм чак такъв идиот ще да се вържа втори път.Пиша ви да не се връзвате на глупостите на така наречения доктор Николов който не е ясно дали е доктор .Видях го в на кафе ,че си прави все още добра реклама и се възползва от безисходицата на хората.Истината е че не само че не е помогнал на никой но има и доста хора които са се влошили след процедурката.Единствените доволни са някакви поставени лица най-вероятно платени .

# 258
Здравейте, момичета! От 3 години съм с тази диагноза, но вече взе да ми писва! За втори път ми увеличават хормона- вече съм на 50 мг.L-tiroxyn, но изобщо не се чувствам добре, особено с настъпването на пролетта! Лекарката ми ме уврява, че няма лечение, че до края на живота си ще съм на хормони, че трябва да се примиря с килограмите, косопада, депресиите...  Нямам достатъчно време да прочета всички теми и се извинявам, ако задавам вече коментиран въпрос, но... Моля, пишете, ако някоя от вас е пила хранителна добавка Organic blue-green Algae from Klamath Lake, или т. нар. кламатски синьо- зелени водорасли? Обявяват ги за имуномодулатори, но не познавам жена с нашето заболяване, която да ги е пробвала. А ако има тема за това, моля насочете ме

# 259
  • София и там където не се пуши
Смени ендокриноложката .

За добавките - аз съм подпийвала различни , споменатата не съм. Зависи човек коя добавка ще му допадне.

# 260
Ха, сменила съм 4 ендокринолога, последната ми е доста информирана, работи в Клиниката по ендокринология в София... Но аз ги разбирам традиционните медици, това са учили- това прилагат-хормони, хормони и пак хормони. Чудно ми е , че за тези кламатски водорасли има информация, че са невероятни имуномодулатори-( т.е. белтъците в тях помагат на мозъка да изгражда стволови клетки, които възстановяват разрушената тъкан на щитовидната жлеза, а освен това новите клетки спират производството на антитела), а много малко хора са ги пробвали. Дали пък не е нещо като с хомеопатията преди 15ина години- почти никой не я прилагаше, а сега измества традиционните методи? При мен  Хашимото се отключи след тежка вирусна инфекция, и като човек, който до тогава почти не е боледувал-до 32 си година съм посещавала само гинеколог, не искам да приема тази болест. С хомеопатия опитах , но явно не попадам на моя хомеопат...

# 261
  • Варна
Здравейте, майка ми има хашимото ( + остеопороза която още повече се обостря от лечението на хашимото) пробва с хомеопатия но не се получи - много и се учести пулса викахме бърза помощ и съвсем естествено се отказа от това лечение. Исках да ви попитам някой пробвал ли е антиоксиданти, рибено масло и селен какво мислите за това http://fitnesinstruktor.com/hashimoto-lechenie/ дали ще има полужителен ефект. За баховите есенции съм пълен лаик но ми стана интересно има ли възможност да се закупят или трябва сами да си ги правим? - извинявам се ако е тъпичък въпроса  Embarassed

# 262
Виждам, че спрягате добавки. Нямам лични впечатления, дали действат на щитовидната жлеза, но като цяло няма начин да не спомагат за по-доброто състояние на организма при разумен прием. Но проблема при хашимото и изобщо нарушената функция на щитовидната жлеза идва от мисленето и емоциите. Така че без промяна там всички добавки ще си останат точно това - добавки, а не лечение. А когато изчезне причината за болестта, всяка добавка ще ви излекува Simple Smile

Nistiv, самолечението с Бахови есенции е възможно, и немалко хора го правят въз основа на прочетеното в мрежата - ако искаш, потърси - има тема тук, в този подфорум. Но честно казано, аз самата бих отишла при специалист, особено ако говорим за сериозни болести. От една страна, познава есенциите много по-добре, отколкото от прочетеното в 2-3 книжки, второ, има опит, трето - задава правилните въпроси, четвърто - вижда нещата отстрани. Освен това, когато си събереш мислите, за да формулираш проблема пред някой друг, когато разкажеш подробно какво и как се е случило на незапознат, излизат неща, до които не можеш да стигнеш чрез самоанализ. Прегледай темата, и ако ти стане интересно, потърси помощ. Ако си в София може да потърсиш Тодор Господинов, тел. 0887.531.933 - той работи от над 20 години с есенциите, и определено стига бързо до същината на нещата. Все пак мисля, че е важно отново да се каже - този вид лечение лекува емоциите, и чрез тях - тялото. И върши чудесна работа Simple Smile

А майка ти, щом има и остеопороза, е още по-наложително да се заеме със спорт. Активен! Не йога, а нещо, което да накара мускулите да работят и така да стимулира организма да задържа калция от храната, иначе колкото и калций да изпие, все ще си го изпикава и/или трупа, където не му е мястото. Поне 2 пъти седмично - фитнес или нещо женско, но по-натоварващо цялото тяло. Може и народни танци Simple Smile действа прекрасно енергийно и физически, а и средата може да е много приятна. Пропуснах ли да кажа? Не само майката на Nistiv, всички пишещи и четящи тук да се захващат  Hug

# 263
Виждам, че спрягате добавки. Нямам лични впечатления, дали действат на щитовидната жлеза, но като цяло няма начин да не спомагат за по-доброто състояние на организма при разумен прием. Но проблема при хашимото и изобщо нарушената функция на щитовидната жлеза идва от мисленето и емоциите. Така че без промяна там всички добавки ще си останат точно това - добавки, а не лечение. А когато изчезне причината за болестта, всяка добавка ще ви излекува Simple Smile
Подкрепям , казаното от Сребърен облак !
Просто човек трябва да поеме отгорността за собственото си здраве , а не да прехвърля отгорността и очакванията си върху лекари , лечители и лекарства. Алтернативните методи, както наричат всичко де що не е традиционна медицина , са толкова оспорвани , защото там всичко е в ръцете , по - скоро в главата на пациента. Затова е трудно , но пък после резултатите са невероятни! И това се отнася за всички болести , не само за хашимото!
Сребърен облак , беше ми много интересно да прочета , написаното от теб за баховите есенции. Трябва да обърна внимание и на темата за тях.
Сподели , моля ходила ли си на курсове и къде иии изобщо всичко това обучение.   Simple Smile

# 264
Сподели , моля ходила ли си на курсове и къде иии изобщо всичко това обучение.   Simple Smile
Да, при гореспоменатия д-р Господинов, в Едикта. Оттам нататък - практика и четене му е майката Simple Smile

# 265
...практика и четене му е майката Simple Smile
То това е ясно. Започнах да се занимавам с есенциите , когато ми писна 9 месеца лекарката да ме размотава , но явно тогава ми е било прекалено рано за тях.
Сега временно съм спряла да чета книги за лечение на каквото и да било и се радвам на живота и най - вече на способността си отново да спортувам.  Simple Smile

Благодаря ти за отговора!

# 266
  • София
Здравейте, от малкото прочетено се радвам, че попаднах на тази тема. Записвам се да ви следя, нямам възможност да прочета всичко назад. Откриха ми Хашимото преди една година, тсх си беше в норма (под горна граница), на л-тироксин съм - до преди 3 месеца на 25 микрограма/ден. Тази зима нещо не можаха да ми уцелят дозата и резултатите от онзи ден са 4,76 при 50 микрограма на ден от около месец и половина. Реших да се заема по-сериозно със себе си (не че имам много време за това) и започнах лечение и при хомеопат. Давам си сметка, че трябва да променя начина си на живот и мисленето си, дано не остана само с добрите намерения...

# 267
tonita, а спря ли приема на хормони след като си започнала лечението при хомеопат. Четох , че рязкото спиране на каквото и да било хормонално лечение се отразявало доста зле.

# 268
  • София
albaalex (ако въпросът е към мен) - не, пия си хормоните (поне засега - съвсем в началото на хомеопатията съм).

# 269
да, tonia, извинявай за грешката. И мерси за отговора !

Общи условия

Активация на акаунт