Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 639 570
  • 2 534
  •   2
Отговори
# 240
И аз да се включа Confused Имам установени проблеми с щит. жлеза от 19 годишна, а по мое мнение от 15-16 започна всичко. Хашимото с хипофункция. Нищо не пия. Нито йога, нито хомеопатия, търся нещо сякаш. Може би търся себе си. Заболяването ме накара да помисля, че аз съм си най-важна и да погледна на нещата, ситуациите, хората от друг ъгъл. Доста болезнено - няма нужда постоянно да се заблуждаваме и да отвърждаваме положителни нагласи, а просто да погледнем реалността и да я приемем - сякаш сме странични наблюдатели (не визирам твърденията на някои лекари, че хашимото е доживотно и никога няма да се оправим)- не съм сигурна дали ще ме разберете. Има една книга болестта като път - не си спомням дали я дочетох, но и това не е толкова важно. Всеки си има свой път да извърви и трябва да го извърви, а книгите, терапиите са като малки патерички, но може и без тях. Но да очаква някой, че с вълшебно хапче нещата ще се оправят - ами, няма как да стане. Иска се цялостна промяна, която почва от вътре и е един много интимен и индвидуален път. Да не се отплесвам, но тук все пак си говорим за алтернативни методи и реших да споделя някои мои мисли Grinning Grinning
Мисля скоро уж да ходя на изследване да видя как са стойностите на ТСХ, но за мен боденето си е едно изтезание още от малка. Пукат ми вени, с часове се опитват да ми вземат кръв и за какво...важно е как се усещаш. Имам един познат - бъдещ лекар, той постоянно ми предлага да си махна жлезата (имало, уж, шанс нещата да се нормализират) #Crazy Това за мен е много крайно и въобще не е решението, направо нямам думи, но това е мисленето на повечето лекари...

# 241
  • София
Привет! Някой има ли опит с приемане на Lugol's solution? Една приятелка с Хашимото го пие и казва, че никога не се е чувставла толкова добре .... Rolling Eyes

# 242
Смърфи, съгласна съм с теб! И много се радвам, че сподели мислите си Simple Smile Ама е трудно без патерица и посока... Особено ако не знаеш накъде да вървиш. Затова си избираме нещо, на което да се опрем за начало, а после чак стигаме до това, че единствения, който може да те излекува, си самия ти. Което пък е трудно за смилане - ако ми го бяха казали в началото, сигурно щях да почна хапчетата. А това с махането на жлезата - тъпо, по-тъпо, най...
Да се похваля - вчера взех осмо кю в карате. Не е много Simple Smile но е добро начало. За мен е символ, че човек е способен на много повече, отколкото някога е мислил. Като си помисля, че от 1ви клас съм освободена от физическо  Laughing

# 243
  • София и там където не се пуши
Много приятна тема. Половината я изчетох. Според мен, човек в природата може да си намери подходящия лек, вместо да купува скъпи добавки.

Моя приятелка ходи при някъкъв лечител - цепва и веднъх в месеца, мекото под устната. Изтича кръв,  жлезата съвсем е добре и дори вече много рядко ходи. Ще погледна дали някой не е писал за това. Аз лично на такава процедура не бих се навила, ако не е от лекар или зъболекар.
Ще ми е интересно някой да сподели.

# 244
  • София
Вижте на какво се натъкнах:
Thyroid: Low: Use 2 tablespoons of organic cocunut oil daily. This contains lauric acid which is a good anti-viral. A classic technique for monitoring thyroid function is to take your temperature before leaving the bed in the morning. If you are consistently under 97.3 chances are you are hypothyroid, which you can check out in your next blood test. Use the cocunut oil and see if your temperature rises and whether you feel warmer with better energy.

С няколко думи при хипотироизм : 2 супени лъжици кокосово масло ....Мисля да пробвам, само че с капсули .

# 245
  • София и там където не се пуши
Има ли такива капсули, защото аз не обичам нищо кокосово.

# 246
  • София
Има ли такива капсули, защото аз не обичам нищо кокосово.

Да, има: NOW Foods Virgin Coconut Oil (Масло от кокос) - 1000 мг - 120 дражета

# 247
Bobka, интересно звучи това за маслото от кокос, пробва ли вече? И аз ще опитам. Как да го търся в аптеката, като "масло от кокос" ли?

# 248
  • София
Bobka, интересно звучи това за маслото от кокос, пробва ли вече? И аз ще опитам. Как да го търся в аптеката, като "масло от кокос" ли?
Несъм пробвала още от кокоса, възнамерявам да си поръчам от някой от тези два сайта:
http://www.vitaminlife.com/search_index/search.php?nodecode=true … amp;submit=search
http://www.swansonvitamins.com/Search?keyword=coconut+oil&do … &x=46&y=9
, че тук в БГ излиза по скъпо
Предполагам, че го няма много по аптеките, търси  по заредените като кокосово масло или кокосово олио, но според мен много ще ти предложат в буркани, което е по- скоро за готвене или за мазане по кожата, така  че търси капсули,които са по-лесни за пиене.
отгоре натова четох, че кокосовото масло давало енергия и че се отслабвало от него  Peace

# 249
Питах в другата тема дали някой е пробвал квантова и/или озонова терапия за лечение на Хашимото, но не ми отговориха. Сигурно не съм питала където трябва.

Дали в тази тема, която е за алтернативното лечение, някой се е подлагал на такава?

# 250
Ти ще си първата Simple Smile
Бих се радвала, да споделяте резултатите накратко от различните опитани лечения, за да има полза от темата.
Напоследък се занимавам с бахови есенции, и в един от учебниците попаднах на следната табличка за състоянието на човека, според мен доста ценна.

Фаза 1. Идеално състояние
Здраве, развитие

Фаза 2. Идеално състояние
Частично блокиране, леки болестни разстройства, възможност за компенсиране

Фаза 3. "Обикновено заболяване"
Възпаление, подуване, болки, камъни, отлагания, емоционални, душевни, психични нарушения, социално безопасни

Фаза 4. Лечебна реакция (но не излекуване)
"дренаж", гной, температура, диария, емоционално разтоварване, рационализиране, самозалъгване

Фаза 5. Тежка болест
Силна интоксикация, тежко емоционално състояние или душевно заболяване

Фаза 6. Тежка реакция
"Последен опит" с помощта на голям дренаж

Фаза 7. Смърт

Та споделям тази табличка, защото ... (дълга и широка). Накратко: ..... "Жизнената сила се натрупва в слабите психосоматични места, води до възникване на болки, възпаления или агресия, които могат да се освободят, ако се отстрани препятствието например чрез дренаж - чрез разрязване или реакция от всякакъв вид. Може да се предотврати най-лошото, но при това се губи част от жизнената сила." ... алопатията също е вид дренаж, който не спасява положението веднъж завинаги. Сетих се за това покрай думичката дренаж, и направих връзката с разрязването, за което писаха Dorothy и други преди нея. Така че поне вече имам идея защо може да има полза от разрязването.

А, и докато сме на темата, да спомена още един случай с хашимото. Сложиха и на майка ми такава диагноза. Това не ме учуди особено, знаейки начина и на мислене, който както знаете, обикновено се предава в семейството, както и официалната версия, че автоимунните заболявания следват в рода други, от сорта на диабета (а баба ми е диабетичка). Тя абсолютно не вярваше в алтернативи, но пък след моя пример нямаше как да не опита. След няколко месеца на хомеопатия и бахови есенции няма следа нито от голямото хормонално отклонение, нито от антителата. Първите месеци бяха адски трудни - нямаше осезаема разлика в хормоните, дори единия месец скочиха, но успях да я убедя да задържи още само месец. А антителата просто си бяха в категорията "над 2000", т.е. не можеше да се проследи ефекта от лечението. Явно наистина е най-тъмно преди изгрева - сега всичко е наред Simple Smile

За кокосовото масло - ето тук продават био.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 09:42 от Сребърен облак

# 251
Здравейте, на 24 години с диагноза хипотериодизъм съм и с удоволствие бих ви следила с надеждата да намеря някакво алтернативно лечение. Засега пия Еуритокс.Сребърен облак вдъхваш оптимизъм , БРАВО!

# 252
 Simple Smile
Сребърен облак, след колко месеца имамше резултат  лечението на майка ти с Бахови есенци?. И не трябва  да се пият никакви лекарства по време на това лечение ли? А от какъв лекар се следи? От хомеопат, ендокринолог?
А ти също ли прилагаш това лечение?

Табличката ме успокои. Янво съм в доста добро здраве. Не съм готова за "Последен опит" с помощта на голям дренаж".

# 253
Simple Smile
Сребърен облак, след колко месеца имамше резултат  лечението на майка ти с Бахови есенци?. И не трябва  да се пият никакви лекарства по време на това лечение ли? А от какъв лекар се следи? От хомеопат, ендокринолог?

Табличката ме успокои. Янво съм в доста добро здраве. Не съм готова за "Последен опит" с помощта на голям дренаж".

Сребърен облак, моля те, пиши какви са резултатите ти на изследвания в самото начало на откриване на болеста и последните, кото имаш.Просто искам да сравня във времето как се развиват нещата. И още сигурно си писала, но не помня.Аз те чета отдавна. Взимала ли си хормони, колко време и имаше ли някакъв.ефект от тях?

# 254
Сребърен облак, след колко месеца имамше резултат  лечението на майка ти с Бахови есенци?. И не трябва  да се пият никакви лекарства по време на това лечение ли? А от какъв лекар се следи? От хомеопат, ендокринолог?
Мисля, че съм писала по-горе - тя се лекува с хомеопатия. Есенциите ги включих последните 2 месеца. Хомеопатичното лечение беше общо 7-8 месеца, като междувременно имаше влошаване и смяна на лекарството. След влошаването се оправи за малко повече от 2 месеца. Не мога да кажа, че резултата е точно от есенциите, защото за да се изследва ефекта от едно лекарство, трябва всички други условия да са същите. Следи я хомеопат и ендокринолог, и правеше изследвания всеки месец.  Не пиеше никакви лекарства през това време, но това беше, защото вярваше в ефекта на лечението, и не искаше да го забави. Ако някой е изпълнен с недоверие към алтернативните методи, за начало може да ги комбинира с лекарства.

Аз не прилагам каквото и да е лечение от години. Веднъж на 6 месеца си пускам изследвания, за да следя за промяна, но всичко е наред. Е, пия хомеопатия по други поводи - например миналия месец се контузих тежко на тренировките... но това няма нищо общо Simple Smile Или всъщност си имала предвид дали и аз прилагам Баховите есенции? Да, прилагам ги, върху себе си и други хора. Но при мен вече са по-скоро в посока самоусъвършенстване, отколкото лечение.

Сис, наистина вече си нямам понятие. Не искам да съм груба, но в началото са били като описаните на 1ва или втора страница на темата, а след две години - в границите на нормалното за напълно здрав човек. За повече подробности трябва и аз да изчета темата....  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт