Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 638 124
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 420
  • София и там където не се пуши
То в Деца в увреждания имаше такава тема с рецепти  newsm78 и си е трудно, дори не трябва да използуваш нож, който си ползувал при други храни. Мен ми се видя много сложно.

Иначе този начин на хранене мори гъбите в организма - кандидата.

# 421
То в Деца в увреждания имаше такава тема с рецепти  newsm78 и си е трудно, дори не трябва да използуваш нож, който си ползувал при други храни. Мен ми се видя много сложно. ...Иначе този начин на хранене мори гъбите в организма - кандидата.
  Предполагам за същата тема "Цьолиакия-тема 5" от Деца с увреждания и хронични заболявания http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=483462.msg16629021#msg16629021 става дума.  Дечицата на мамите от тема Цьолиакия са на такъв строг диетичен режим, които изключва глутена.  Но освен тях и много други хора използват безглутенови рецепти или поради други заболявания или просто за прочистване на организма. Затова по инциатива на майките от тази тема, бедзглутеновите рецепти се пуснаха в отделна тема Безглутенови рецепти http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=533454.0 за да може да се включват в ползването и добавянето на рецепти и други с интереси към безглутеновия режим. Има пост, в който е коментирано, че диетата добре влияе в случаи на Хашимото. Затова се надявам тази нова тема с рецепти да бъде полезна и на нас с Хашимото както с лечебна цел, както и за да разнообразим менюто си Simple Smile
   И безглутеновата диета само изглежда трудна. Като и свикнеш и си създадеш навици не е толкова трудно.  То не е и диета, не говорим за гладуване, а просто за друг начин на хранене с премахване на тези 4 глутенови храни (пшеница, ръж, овес и ечемик) и заместването им с алтернтивни безглутенови зърнени храни. Трудността иде главно от това, че тези 4 елемента ги има като "невидим" компонент в доста други храни, за които не се и предполага, че трябва да ги има - като мляко, сирене, хапчета и др. Ако разгледате темата и рецептите ще видите, че мамите на дечица целиаци са се постарали да пригодят доста от обичайните рецепти към тази диета и само остава да се ползват Simple Smile Може и вие да постнете някои безглутенови рецепти, ако имате такива, за да подпомогнете идеята.
   Предлагам на всички, който имат желание и възможност от нашата тема да пробваме този АЛТЕРНАТИВЕН метод - безглутеновото хранене за известен период от време и да видим как ни влияе при Хашимото.   И да се отчетем тук как ни е повлияло Simple Smile Навярно  може и без тези крайности  с неползването на един и същи нож,  след като правим прочистваща безглутенова диета за подобрение при Хашимото, а не както е при онези деца целиаци, които имат с 100%  глутенова непоносимост (предполагам го само това  newsm78).
    Вреда няма да има в никакъв случай, само полза Simple Smile Аз вече започнах да го прилагам, но още не на 100% (по друга причина в началото, за да правя компания на детето, на което предписаха такъв начин на хранене) и определено се чувствам доста по-добре, нормализира ми се кръвното, по-жизнена съм и имам дори повече енергия и по-малко нужда от сън от преди - организмът сякаш хаби по-малко сили и се възстановява доста по бързо.

# 422
То в Деца в увреждания имаше такава тема с рецепти  newsm78 и си е трудно, дори не трябва да използуваш нож, който си ползувал при други храни. Мен ми се видя много сложно. ...Иначе този начин на хранене мори гъбите в организма - кандидата.
  Предполагам за същата тема "Цьолиакия-тема 5" от Деца с увреждания и хронични заболявания http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=483462.msg16629021#msg16629021 става дума.  Дечицата на мамите от тема Цьолиакия са на такъв строг диетичен режим, които изключва глутена.  Но освен тях и много други хора използват безглутенови рецепти или поради други заболявания или просто за прочистване на организма. Затова по инциатива на майките от тази тема, бедзглутеновите рецепти се пуснаха в отделна тема Безглутенови рецепти http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=533454.0 за да може да се включват в ползването и добавянето на рецепти и други с интереси към безглутеновия режим. Има пост, в който е коментирано, че диетата добре влияе в случаи на Хашимото. Затова се надявам тази нова тема с рецепти да бъде полезна и на нас с Хашимото както с лечебна цел, както и за да разнообразим менюто си Simple Smile
   И безглутеновата диета само изглежда трудна. Като и свикнеш и си създадеш навици не е толкова трудно.  То не е и диета, не говорим за гладуване, а просто за друг начин на хранене с премахване на тези 4 глутенови храни (пшеница, ръж, овес и ечемик) и заместването им с алтернтивни безглутенови зърнени храни. Трудността иде главно от това, че тези 4 елемента ги има като "невидим" компонент в доста други храни, за които не се и предполага, че трябва да ги има - като мляко, сирене, хапчета и др. Ако разгледате темата и рецептите ще видите, че мамите на дечица целиаци са се постарали да пригодят доста от обичайните рецепти към тази диета и само остава да се ползват Simple Smile Може и вие да постнете някои безглутенови рецепти, ако имате такива, за да подпомогнете идеята.
   Предлагам на всички, който имат желание и възможност от нашата тема да пробваме този АЛТЕРНАТИВЕН метод - безглутеновото хранене за известен период от време и да видим как ни влияе при Хашимото.   И да се отчетем тук как ни е повлияло Simple Smile Навярно  може и без тези крайности  с неползването на един и същи нож,  след като правим прочистваща безглутенова диета за подобрение при Хашимото, а не както е при онези деца целиаци, които имат с 100%  глутенова непоносимост (предполагам го само това  newsm78).
    Вреда няма да има в никакъв случай, само полза Simple Smile Аз вече започнах да го прилагам, но още не на 100% (по друга причина в началото, за да правя компания на детето, на което предписаха такъв начин на хранене) и определено се чувствам доста по-добре, нормализира ми се кръвното, по-жизнена съм и имам дори повече енергия и по-малко нужда от сън от преди - организмът сякаш хаби по-малко сили и се възстановява доста по бързо.
пробвала съм (по друг повод) и на мен ми се отрази много добре - бях много по-спокойна и свалих килограми.  Wink
всъщност тази непоносимост към глутен при възрастни хора е в много по-мека форма от детската и дори много често е достатъчно да се изключи само пшеницата от менюто.
овесените ядки и продукти съдържащи следи от глутен не са толкова драматични при нас.

Sega , мерси за линка!   bouquet

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 13:54 от esme_bolger

# 423
sega, дали мога да нарека безглутенова диета моят начин на хранене- без хляб, всякакви тестени изделия,  без сладко, само мед, без колбаси, консерви, полуфабрикати... Всъщност ям плодове и зеленчуци, риба, мляко и сирене, месо-телешко, свинско- най-много един път в месеца, пиле също. Единственото ми изкушение е пицата, много ми липсва smile3518

# 424
albaalex , направи си пица с царевично брашно или ръжено. Мисля, че може и с овесени трици.  
И аз се чувствам по-добре като спра захарта и глутена. Обаче ендокриноложката каза, че няма нищо общо.

# 425
Естествено, че има. Метаболизмът се забавя от яденето на подобни храни, особено от захарта, но и житните, във варианта, в който ги приемат повечето хора - хляб и десерти, лоши комбинации, прием във втората част на деня... все неща, които тормозят организма. Така че, ако не можеш сам да ограничиш хляба до половин филийка, и то сутрин, или малка купичка овесени ядки пак сутрин, и никакви подобни неща до края на деня, е разумно да решиш, да си на безглутенова диета. Обаче... ако ядеш заместителите в големи количества и както писах по-горе, просто няма да има полза.
Аlbaalex, с риск да разваля добрата ти дисциплина, ще предложа 1 път месечно (или седмично) на обед пица със сирена Simple Smile в краен случай - нормална. Но не по-късно от 12-13:00 часа. Докъм обед човек може да се справи с повече и по-неподходящи храни Simple Smile а и няма да се вманиачиш на тема "пица" и да зарежеш добрия си режим. Особено е подходящо да изядеш пицата след тренировка Simple Smile

# 426
Надявам се давам полезно инфо с този линк:

http://play.novatv.bg/play/234562/ - иде реч за щитовидната жлеза, ако има хора тук в темата, които не са го гледали (първите 45 мин, не цялото предаване)

Ще се радвам ако научите нещо ново от него и ако нещо ви направи впечатление - да го коментираме

# 427
По принцип ограничавам глутена на 100%, но вчера изядох 10-15 бисквити (развалих си безглутеновия режим) и днес се чувствам като парцал.
Иначе, д-р Папазова добре ме описа като характер Simple Smile) има нещо такова. Още не съм чула до край интервюто...
Интересно, че тюркоазеният цвят ми е любим.
Цитат
За човек, който не е боледувал в съзнателния си живот, най-много лека хрема,(на 35 съм) как ли се почувствах като ми казаха- до края на живота, не се лекува...Баланс ли, увереност ли...Така ми ги разклатиха, че... сега се опитвам да се самобалансирам
На мен на 20г. ми го казаха. Няма да обясняван как се почувствах и се чувствам (2 год. по-късно). Моят случай е интересен: нямам високи антитела, но за сметка на ТСХ, който последно беше 5,6. Реших да не пия хормона, а да търся алтернатива и трябва скоро да си направя изследване, но малко ме е страх какво ще излезе. Rolling Eyes Общо-взето имам Хашимото без антитела, което не предполагах, че е възможно, но ендокриноложката това заключи от ехографа.

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 18:07 от l`ange

# 428
Възможно ли е Хашимото без антитела? newsm78Нали се казва Автоимунен тиреоидит на Хашимото? Thinking

# 429
  • София
Може, може и без високи антитела. Аз в момента нямам антитела извън норам, нито ТСх извън норма, даже се върти около 2 (без лекарства), но пък ехографската находка е "тиреодит на Хашимото" и то вече 8 години....

# 430
Интересно, че тюркоазеният цвят ми е любим.

Интересното е, че и аз мн харесвам този цвят, особено на бижюта.. но никога не съм си купувала нищо с този цвят заради идеята, че няма да ми отива.. (дали това означава нещо)?

# 431
Може, може и без високи антитела. Аз в момента нямам антитела извън норам, нито ТСх извън норма, даже се върти около 2 (без лекарства), но пък ехографската находка е "тиреодит на Хашимото" и то вече 8 години....
В такъв случай какво уврежда ЩЖ?

# 432
  • София
В такъв случай какво уврежда ЩЖ?
Ха де...май е възпаление на тъканта, но не съм 100% сигурна. А защо е възпалена, май никой не знае... ooooh! Аз имам хроничен тонзилит (хронично възпалени сливици), та това е една вероятна причина, но никой ендокринолог няма да го предположи, чела съм го само тук-там.

# 433
Имах много неприятна седмица. На рождения ми ден, както си  пийвахме с приятели, изведнъж ми стана много слабо, ръцете и краката ми омекнаха, зави ми се свят, изби студена пот....и стоях така полулегнала-полуприпаднала около половин час докато събера сили да се прибера да си легна. И така ми е едно шантаво вече цяла седмица - завива ми се свят, ако си обърна рязко главата, на моменти ми става мътно пред очите, в някакви затворени пространства или места с доста хора съм на път да изпадна в истерия и искам незабавно да изляза, ужасно е. Не знам какво да правя, посъветвайте ме. През лятото за първи път установиха, че антителата са ми извън норма и лекарят ми каза да взимам някакви антиоксиданти поне 3-4 месеца и да ида пак. Препоръча ми селеногин, който аз не си купих, защото пишеше, че сваля кръвното, а моето си е ниско. Сори, че толкова дълго, но ми е малко тъжно и трябваше да си кажа  Cry

# 434
Здравейте! Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Имам въпрос-
Имам Хашимото- хипотиреодизъм. Родих този август бебче- момченце. Интересуваме майките стова заболяване дали са правили изследвания на децата си и в кой месец.
Проф. Коева ми каза, че вероятността синът ми да заболее от това заболяване е много малка, защото това е характерна болест за жените. Това ми го каза, като бях бременна.
Моля за инфо Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт