Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 639 568
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 435
az sym sys sy6toto zabolqvane i imam mom4ence ve4e e na 1g 3 mes-v bolnicata iskah no ne mu napraviha izsledvaniq kazaha 4e ne praveli.Hodih i pri Koeva i na men mi kaza 4e e mn malka veroqtnostta, NO SPORED MEN NE E LO6O VSE PAK DA SE NAPRAVQT TEZI IZSLEDVANIQ! newsm78

# 436
  • София
Аз съм с установено Хашимото отскоро и докторът ми даде да пия лекарства които още не съм почнала. Записвам се да изчета темата, защото много ми се иска да пробвам с някакво алтернативно лечение - винаги мога да отида и да си купя Л-тироксин и да го п очна да го пия.

# 437
Здравейте! Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Имам въпрос-
Имам Хашимото- хипотиреодизъм. Родих този август бебче- момченце. Интересуваме майките стова заболяване дали са правили изследвания на децата си и в кой месец.
Проф. Коева ми каза, че вероятността синът ми да заболее от това заболяване е много малка, защото това е характерна болест за жените. Това ми го каза, като бях бременна.
Моля за инфо Praynig Praynig Praynig
-

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=488290.0;all - в тази тема е обсъден въпроса

# 438
  • София
Имах много неприятна седмица. На рождения ми ден, както си  пийвахме с приятели, изведнъж ми стана много слабо, ръцете и краката ми омекнаха, зави ми се свят, изби студена пот....и стоях така полулегнала-полуприпаднала около половин час докато събера сили да се прибера да си легна. И така ми е едно шантаво вече цяла седмица - завива ми се свят, ако си обърна рязко главата, на моменти ми става мътно пред очите, в някакви затворени пространства или места с доста хора съм на път да изпадна в истерия и искам незабавно да изляза, ужасно е. Не знам какво да правя, посъветвайте ме. През лятото за първи път установиха, че антителата са ми извън норма и лекарят ми каза да взимам някакви антиоксиданти поне 3-4 месеца и да ида пак. Препоръча ми селеногин, който аз не си купих, защото пишеше, че сваля кръвното, а моето си е ниско. Сори, че толкова дълго, но ми е малко тъжно и трябваше да си кажа  Cry

Моята снаха беше като теб. Тя обаче ми каза че просто една сутрин се събудила с изтръпнала глава и не била в състояние въобще да стои права. И освен че не можеше да стои сред хора в затворени помещения, изпадаше в паника ако до има спрял  автомобил - каза ми че имала чувството че колите се движели.

# 439
И аз искам да знам има ли алтернативна медецина за Хашимото..

# 440
А аз моля накой да сподели, какво лошо има в хормона който изписват? Има странични ефекти , какво? Защо толкова се избягва?

# 441

Има - хомеопатия! При добър хомеопат.

А аз моля накой да сподели, какво лошо има в хормона който изписват? Има странични ефекти , какво? Защо толкова се избягва?

Доколкото аз знам страничен ефект е това, че предизвиква остероопороза.

# 442
  • София
Цитат:
"Страничните ефекти при внимателно приемане на Л-тироксина са нищожни. Прекалено високи дози и бързо повишаване на дозата в началото на курса довеждат до треперяне на пръстите, силно изпотяване, гадене, сънливост, силно сърцебиене, вътрешно безпокойство, губене на тегло, затова е важно плавното повишаване на дозата, започвайки с малко и постепенно стигайки до максималната"

# 443
Това с остеопорозата е официално признато.

А иначе... какво му е лошото до края на живота си да си на лекарства? зависим от редовния прием на нещо, което иначе организма и сам може да си произвежда? в количество, вариращо според сроковете, в които трябва да се явиш на следващия преглед, според състоянието в момента на поредното изследване?
Апропо, хормоналната система също има различна активност в различните моменти от денонощието, така че изследванията, правени в различни часове не дават добра съпоставимост. Само че кой да ти го каже?

И друго, което за мен е много важно - в момента, в който заместиш някой орган във функциите му, в случая пиеш хормони, които той трябва да произведе, организмът сам наглася производството си на хормони, така че общото количество да е точно. Демек колкото повече заместители ползваш, толкова по-малко си произвеждаш сам. И функциите на органа (в случая щитовидната жлеза) замират.

Алтернативната медицина използва различни методи, чиято обща цел е да възстанови баланса, хармонията, да накара организма да работи добре. Вместо да запълва постоянно възникващи и ставащи все по-големи дупки, се грижи за това просто да не се появяват повече дупки. Не ме бива с обясненията, но така е за мен.

за жалост ще трябва да прегледаш 30те странички Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 09:35 от Сребърен облак

# 444
Чудя се имам ли Хашимото, нямам ли?!?!
Миналата зима бях изчела темата, но май не помня много Embarassed
Помня обаче една ендокриноложка, при която отидох с оплаквания преди 3 години......след като ми опипа щит. жлеза (хич не им предложи даже ехограф!) тя ми препоръча да си разнообразя живота и да си намеря хоби! Е, теглих й една и си тръгнах, още не съм решила при кой друг лекар да отида.....

Искам да попитам нещо като начинаеща в информирането си: както и да ви прозвучи, но откак тръгнах да раждам деца наблюдавам основно неприятни промени в организма си и разни неголеми здравословни проблеми. Та питането ми е: може ли в следствие бременност и раждане да се получат тези хипо- или хипер- функции? И откъде да тръгна в изследванията, да си направя ли някакви или да намеря читав лекар и да се надявам той да ме препрати за изследвания?!
Благодаря, ако някой ме светне  Simple Smile

# 445
  • София
Taneto отиваш и изследваш: ТАТ, МАТ, ТСХ, Фт3 и ФТ4. Ако искаш отиди първо на ендокринолог, но това са изследванията на щитовидната, аз лично сама си ги назначих в началото на годината,след което с резултатите отидох на ендокринолог...ТСХ и ФТ4 може по касата да ти ги пусне личната-имаме право 2 пъти годишно.
ТАТ и МАТ ако за над гранците ще покажат имаш или не Хашимото.
Аз мисля,че моето Хаши се появи в следствие на поредни аборти .....що да не може да се отключи и при бременност...../не съм сигурна за което/

Дано всичко ти е наред и нямаш такова Simple Smile

# 446
Танче, не се втелясвай в глупости, ами наистина вземи си намери хоби и си разнообрази живота!  Laughing (това - съвсем лично, защото знам колко страхотен човек си). И ако се разровиш и намериш коя е тази ендокриноложка, препоръчай ми я, защото това е първата адекватна лекарска реакция, на която попадам. На другия въпрос - да, проблеми със щитовидната жлеза често възникват след раждане. Това е наблюдението на докторите, а и мое, откакто се интересувам от темата. А си има и езотерично обяснение Simple Smile и някъде в предните странички май писах за това. Накратко е свързано с начина, по който се чувстваш в този период. Естествено, не всеки се чувства така. И не всеки се разболява де Simple Smile

Или както казва Луиз Хей (специални благодарности на Есме за цитата):
Цитат
Луиз Хей дава тези насоки за дисбаланс на щитовидна жлеза:

проблем - щитовидна жлеза    
вероятна причина - Унижение. Никога не остава време да направя това, което ми се иска. Кога ли ще дойде моят ред?*  
нов мисловен модел - Придвижвам се отвъд старите ограничения и сега си позволявам да се изразявам свободно и съзидателно.

проблем - увеличена щитовидна жлеза  
вероятна причина - Прекалено разочарование, защото не можете да осъществите онова, което искате. Винаги се съобразявате с другите, а не със себе си.  
нов мисловен модел - Възвръщам своята сила на истинското й място. Сам вземам своите решения. Аз съм удовлетворен.

--------------------
*Млади майки, да ви звучи познато????

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 17:52 от Сребърен облак

# 447
Млади, стари, сигурно на повечето им звучи познато  Simple Smile

Аля, Аз не мога да се взема в ръце след второто дете, като в дупка съм......чувствам се само като домашна слугиня Confused, да не кажа робиня Embarassed.....Положителното ми мислене хич го няма....Настройвам се, че просто децата трябва да "отхвъркнат" малко, за да си крадвам малко време и за мен.....ще се върна пак назад да прочета......и с книжката за цветята още съм до никъде Embarassed.....

А лекарката е Протопопова - преди време беше в МЦ Сириус до адвокатската градинка, т.е. вече кръгово  Laughing

# 448
  • София
Имах много неприятна седмица. На рождения ми ден, както си  пийвахме с приятели, изведнъж ми стана много слабо, ръцете и краката ми омекнаха, зави ми се свят, изби студена пот....и стоях така полулегнала-полуприпаднала около половин час докато събера сили да се прибера да си легна. И така ми е едно шантаво вече цяла седмица - завива ми се свят, ако си обърна рязко главата, на моменти ми става мътно пред очите, в някакви затворени пространства или места с доста хора съм на път да изпадна в истерия и искам незабавно да изляза, ужасно е. Не знам какво да правя, посъветвайте ме. През лятото за първи път установиха, че антителата са ми извън норма и лекарят ми каза да взимам някакви антиоксиданти поне 3-4 месеца и да ида пак. Препоръча ми селеногин, който аз не си купих, защото пишеше, че сваля кръвното, а моето си е ниско. Сори, че толкова дълго, но ми е малко тъжно и трябваше да си кажа  Cry

Прочети повече за паническо разстройство и панически атаки - може там да намериш отговори.
За антиоксидантите, според уикипедия: "Селенът и цинкът често се споменават като антиоксиданти, въпреки тези химически елементи сами по себе си нямат антиоксидантно действие, а подпомагат косвено активността на някои антиоксидантни ензими." Както и да е - щом не ти действа добре, може да пробваш и други антиоксиданти - плодови, билкови, рибено масло и т.н. Пазара е наводнен с най-всякакви  Simple Smile

Аз отдавна надничам в темата, тъй като от 5 години съм с диагноза хашимото, от 3г. съм на еутирокс, а поне от 10 - със симптомите. Обиколих какви ли не лекари на времето, с надеждата някой да открие защо се чувствам толкова зле, като уж всичко ми е наред и нито един не заподозря щитовидната жлеза  ooooh! В крайна сметка педиатърката на дъщеря ми ме насочи към ендокринолог.
Та имайки предвид на какъв хал ни е здравната система - в наши дни май всеки трябва да е парче доктор, за да оцелее  Laughing

И в този ред на мисли - не ви ли се струва, че напоследък хашимото е доста "модерна" диагноза. Имам чувството, че всичко, което се отнася до щитовидната жлеза го кръщават така. Един вид - хашимото, до доказване на противното  Rolling Eyes

И да споделя от личен опит - това, да се занимаваш с любимото си хоби, върши чудеса  Laughing

# 449

И в този ред на мисли - не ви ли се струва, че напоследък хашимото е доста "модерна" диагноза. Имам чувството, че всичко, което се отнася до щитовидната жлеза го кръщават така. Един вид - хашимото, до доказване на противното  Rolling Eyes

на предната страница има линк към предаването На кафе с д-р Папазова.....според нея има зачестяване в проблемите с щитовидната жлеза като цяло.....гледах го цялото предаване, затова се замислих за хашимотото и аз........гледай го, полезно е  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт