Цветолечението на д-р Бах - 4

• 70 089
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • В сънния Люлин, прибулен...
Двете книги на Мацарела могат да се купят от офиса на издателството на цена 70% от коричната
Намира се до БТА  Peace

# 451
Здравейте момичета! Днес гледах запис на предаването на Гала от пролетта за чудодейните капки на Бах и бях впечатлена. Прегледах 4-те теми (е не успях абсолютно всичко) Видях, че във Варна през септември е имало семинари. Искам ако можете да ме насочите към лекар който е горе -долу на нивото на д-р Тодор Господинов за да мога да поръчам комбинация(щом и д-р Мария Папазова ползва все неговите комбинации вече 11 години)! Ако знаете телефон, адрес, моля Ви пишете!

# 452
Благодаря на всички, които ми отговориха за книгата 'Здрави и щастливи деца' на Мацарела!  bouquet

Момичета, а да ви питам и още нещо... прочетох уж внимателно всички теми, но никъде не помня да съм срещала дали има зависимост между капките и храната или пиенето. Нужно ли както при хомеопатията да се спазва интервал от време преди и след прием? Предполагам няма храни, които да пречат на капките да действат. newsm78

# 453
 Не не е нужно Bibita да спазваш някакъв интервал с храната и приема на капки.Дори могат да се накапват във течности(вода ,сок ,чай, ) По това се различават от хомеопатичните лекарства.Но не  е желателно да се слагат в храната.Но след като се нахранш можеш веднага да си вземеш поредната доза Wink

# 454
Благодаря ти, Феяbouquet

# 455
Привет  Hug

вече сме у дома с новия член на семейството и баткото реагира много странно...то вероятно точно това е ревността но не и в класическат и форма: все иска да държи бебето, да му говори, но в същото време го стиска много силно по ръчичката или крачето, прави всичко наопаки за да привлече вниманието върху себе си предполагам. Ние обръщаме основно внимание на него, но като ни види да държим бебето и му се променя личицето. Вечер като го приспивам и бебето е с нас на леглото и като се разплаче, аз съответно започвам да успокоявам бебето или да го кърмя и виждам тъжното личице на баткото въпреки че нищо не казва.

Комбинацията която в момента давам от около 2 седмици е 33, 20, 25, 15, 8, 18, 7.

Моля ви за коментар  Praynig и допълнение.

# 456
понеже се отвори дума за хреми (пък и сезонът е подходящ) една комбинация на Д.Крамер

не се добавя алкохол!

пропорцията е стандартната - по 1 капка от съответната есенция на всеки 10 мл.

физиологичен разтвор (от аптеката) се използва за база

Crab Apple - за изчистване
Holly - против раздразнението на лигавицата
Star of Bethlehem - ако е следствие от настинка
Olive - ако има отслабен имунитет вследствие на преумора
Pine - когато има чувство на вина, че се притесняват околните
Cherry Plum - против непрекъснатото подсмърчане
Beech - ако хремата е резултат от алергия

# 457
моля Ви някой може ли да ми каже във Варна от къде мога да ги купя

# 458
моля Ви някой може ли да ми каже във Варна от къде мога да ги купя

Няма от къде.
Може да си ги поръчаш от някой сайт.

esme_bolger, много интересно. Смятам да го пробвам довечера.

# 459
Благодаря! Очаквах, че все някой може да се е заел с тази работа

# 460
Момичета, да ви попитам -синдром на Хашимото може ли да се лекува с капките Thinking

# 461
  • София
otilia, с капките лекуваме емоционални състояния и "коригираме" осъзнато изкривените си убеждения - все неща заради, които боледуваме. Няма да можеш да повлияеш физическото си състояние съществено с капките.
Да споделя с теб - една позната се излекува от това заболяване. Отне й 6 месеца да възстанови хормоналния баланс или там каквото беше изследването - да пи капки, но основното беше четене на подходящи книги и сериозна промяна в начина на мислене и начина си на живот. Знам, че сме заобиколени от хора, които ще ти казват, че Хашимото е нелечимо - но просто не е вярно. Вече познавам достатъчно хора излекували се от разни "нелечими" неща, за да мога да го твърдя с абсолютна сигурност.
Вярвай, търси начини и средства, задавай си въпроси - отговорите, ситуациите и хората, които ще ти помогнат ще се появят в живота ти. Успех!

# 462
borislavka72 , Благо-даря ти за куража Hug Аз това и правя, търся начините да се освободя от този " неканен" гост, и понеже съм фенка на Баховите капки,се зачудих дали и те не биха допринесли за добрият резултат. Ако могат поне малко да допринесат за този процес, с удоволствие ще се възползвам и от това. Иначе мисленето го "контролирам",четенето -тоже Grinning, и с общи усилия Хашимото ще си отиде там,от където е дошъл Peace Grinning

# 463
otilia, с капките лекуваме емоционални състояния и "коригираме" осъзнато изкривените си убеждения - все неща заради, които боледуваме.
Чудесно го каза!
Да, аз също имам впечатления от ефекта от капките при хашимото. Вярно, аз се излекувах преди да започна да работя с капките, с помощта на цялостна промяна на мисленето, хранителния и двигателния режим, йога и хомеопатия. Но пък след това откриха хашимото и на майка ми, и откакто пие капки, е в категорията "всичко ми е наред" Simple Smile Един съвет - не пренебрегвай двигателния и хранителния режим - невероятно силно въздействат върху метаболизма и дори върху начина на мислене.

# 464
Момичета, да ви попитам -синдром на Хашимото може ли да се лекува с капките Thinking

здравей otilia !

с всичко, което ти е написала borislavka72 съм напълно съгласна (BTW има тема за алтернативни методи за лечение на хашимото тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151850.0 )

Луиз Хей дава тези насоки за дисбаланс на щитовидна жлеза:

проблем - щитовидна жлеза    
вероятна причина - Унижение. Никога не остава време да направя това, което ми се иска. Кога ли ще дойде моят ред?   
нов мисловен модел - Придвижвам се отвъд старите ограничения и сега си позволявам да се изразявам свободно и съзидателно.

проблем - увеличена щитовидна жлеза   
вероятна причина - Прекалено разочарование, защото не можете да осъществите онова, което искате. Винаги се съобразявате с другите, а не със себе си.   
нов мисловен модел - Възвръщам своята сила на истинското й място. Сам вземам своите решения. Аз съм удовлетворен.

от тези вероятни причини можеш да си подбереш съответните есенции, ако отговарят на душевното ти състояние.

а иначе Крамер дава за зоната на щитовидната жлеза Water Violet според Body Maps.
http://www.sanfte-therapien.de/english/bodymap.htm

Общи условия

Активация на акаунт