Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 638 054
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 465
  • Helsinki / Sofia
Sumnenka, твоят ендокринолог защо не препоръчва употребата на аквасорс? Аз самата го пия вече година и малко и нямам никакви проблеми с него, даже напротив, смятам, че ми влияе много добре  newsm78

# 466
  • София
Честита Нова Година момичета, здраве постигнато с мъдрост ви желая
Виждам, че темата нещо е по змаряла дано това значи  че всички сте се излекували и вече никой няма въпроси за лечението на хаши.
Аз не искам още да се хваля -правя опити от 1 месец и въпреки че се чувствам една идея по-добре смятам че още е доста рано да се хваля че при мен алтернативното работи.

# 467
Здравейте и от мен - също с Хашимото, за което разбрах от седмица, въпреки че симптомите ми са от години. Преди 1 година разбрах, че имам хипофункция на Щ.З. и ехографска находка. Сега бях на контролен и вече пия еутирокс. Преди да започна лечение пиех келп (150 микрогр. йод в него) и сега tsh е леко паднало, но антителата са екстремно високи.
Какво разбрах от ендокринолога си - пиенето на еутирокса улеснява жлезата - т.е. тя е един вид в покой, така антителата също намалят. Затова лекарката препоръча да избягвам храни с йод. Така че пиете ли хормона, спирате йода (йод си има в самия хормон).
Аз също търся алтернатива, защото не мога да си представя да пия цял живот хормони, а и съм застрашена от остеопороза. 1-вото, с което ще се захвана, е йога. И все пак за сега ще пия хормона. Междувременно ще се образовам за Хашимото.
Успех на всички   bouquet

# 468
  • Варна.
да се запиша за сега
поздрави!

# 469
Аз мисля да опитам лечение с минерали/камъни/  Peace От скоро съм много запалена по темата, чета в момента, и скоро ще си поръчам минералът,който ще помогне това Хашимото да си ходи откъдето е дошло Twisted EvilНа първо време съм си взела клиновит, днес го пуснах във водата и от утре започвам да пия тази вода - казват,правила чудеса.На мен лично ми писна да пия хапчетата, хормони,селени, действам с мисълта , визуализирам, че нищо ми няма, и се надявам скоро да се похваля  с положителен резултат Peace

# 470
Чудесно. Но формулировката ти "визуализирам, че нищо ми няма" ме накара да се замисля. Да знаеш, че не си ок, и да визуализираш, че си, е леко противоречиво, и е трудно човек да си повярва. Може би е добре да работиш в посока "ставам все по-здрава". Също така да опиташ изобщо да не се занимаваш с болестта. До такава степен да изпълниш живота си с интересни неща, че да не остане и с/помен от болестта. Като вкараш в нормално натоварения си график още например: тичане по стълбите сутрин преди закуска, вечерна тренировка по фитнес, тае-бо, фетбърнинг йога или 3-4 обиколки на стадиона, излизане с приятели, събиране за игра на карти, опити да се научиш да рисуваш или да свириш на китара или да разучиш песнички на играчката-пиано у дома.... споменах доста безплатни занимания, които изискват от теб просто нещо - да си организираш времето така, че да успееш да свършиш повече. Ако се справиш, не само ще се забавляваш отлично, но и ще забравиш, че си била болна, дори няма да имаш толкова време и желание за ядене...

# 471
Сребърен облак ,благодаря ти за идейките Peace, но на този етап всички са ми почти невъзможни, с куп малки деца около мен Crazy Но пък аз не съм се "забила" в това,че имам Хашимотко,дори напротив-толкова го забравям,че чак не помня имам ли го - нямам ли го Mr. GreenНо то пък си напомня за него, а и все някой около мен се оказва ,че има такова/то май всички жени,които са се изследвали го имат-другите,просто не знаят че го имат - нещо много "модерно" се оказа напоследък Thinking Crazy/.Съвсем не съм от тези,дето сядат и се вайкат, и само с това се занимават-правя куп други неща,които ме обхващат напълно..но както казах, физически от време на време усещам,че "японеца" е тук,и ме дразни Twisted Evil И понеже не си представям цял живот да се "поддържам" с хормона, ми се ще чрез алтернативната медицина, да си го изпратя надалеч Peace Но пък твоите идеи са чудесни, за всички,които по някакъв начин усещат,че прекалено му се "втелясват" на "японеца" , и могат да го игнорират от главата си чрез спорта,например/ех, де да имах времето и аз, хем без Хашимото, хем обратно в дънките от преди 5 години,а Wink/ Peace

# 472
/ех, де да имах времето и аз, хем без Хашимото, хем обратно в дънките от преди 5 години,а Wink/ Peace
Ще ти отговоря с твоите думи:
В началото правиш необходимото, после правиш възможното, докато накрая започваш да правиш и невъзможното!
Точно така е. Просто нещата стават малко по малко. Когато малката беше на година и половина, за първи път се отделих от нея точно заради йогата (за да оздравея). Първите седмици беше ад - мъжът се оплаква, детето мрънка. 4 години по-късно имам 6 тренировки седмично, без това да пречи на околните. Всички се учат, свикват, отвоюваш си свое, собствено време, през което правиш нещо, което те прави щастлив. И знаеш ли - когато си щастлив, всички около теб са по-щастливи. Първо, че го излъчваш, и си много по-добър, слънчев, усмихнат. И второ - даваш добър пример. Показваш, че всеки може да бъде щастлив, да намери време и възможност да търси себе си, да бъде себе си, да се забавлява... Ако не науча на това децата си, на какво ще ги науча? От около година и съпругът ми откри нещото, което го прави щастлив и пълноценен (не говорим за семейството, то е ясно, но не е всичко). Стараем се да съвместяваме плановете си, естествено с помощта на 2 баби - всяка за по 1 вечер седмично. И въпреки че не всяка вечер сме заедно, това прави още по-пълноценно времето, през което сме заедно...

А тичането по стълби, дори когато си в добра форма, не отнема повече от 10 минути. Като сложиш няколко минути загряване, и къпането след това, общо максимум половин час, докато всички спят, и мъжо си е още в къщи, та да поеме някое дете, ако се събуди. Само пример Simple Smile

А иначе се усещам, че уж ти отговарям, а започвам да пиша "по принцип". Няма лошо де, но не приемай всичко лично. Радвам се, че не се втелясваш! Ще чакам да се похвалиш с добри резултати.

# 473
Облаче, знам аз ,знам си как да го направя,но "2 -те баби и мъжът в къщи" ми липсват Peace-2 баби много далеч, мъж-в чужбина - а иди че бъди себе си,а Grinning Но, децата растат, рано или късно и моето време ще дойде - а дотогава, го удрям на "сухи " тренировки-чета,чета, и пак чета/четене му е майката Grinning/ Пък да видим със силата на мисълта докъде ще го докараме Grinning Peace/ това със стълбите не ме кефи Naughty Виж бягане след прохождащи и ходещи деца, по -ми се отдава Peace

Права си, " по принцип" всички го знаем, разковничето е да приложим принципа,но-за всеки той е различен.Едно обаче е важното-резултата да е положителен Peace Днес  ми правиха рейки-приятелка, напреднала в тази техника, постоя доста около вратът - току виж и рейките ме оправили Grinning Абе ще се оправим, ако го искаме - ще Peace

# 474
  • София
И на мен без баби ми се получава трудно спорта. Даже не се получава.  Rolling Eyes

# 475
Облаче, ще се върна и ще прочета темата внимателно. Аз съм се захванала с алтернативна медицина да се бора с онкологично заболяване и се сетих, че мога да си оправя и Хашимотото (което имам от година). Надявам се не е късно, като съм пила Л-тирокс почти година  Thinking
Ще изчета всичко внимателно.  Hug

# 476
хехе, бабите са просто са разкош Simple Smile благодарение на тях с мъжа ми имаме две свободни вечери, макар и не всяка седмица. Спортът е само за час-два, и всеки ден, няма нищо общо със свободните вечери Simple Smile
Отилия, ще ми е много интересно да споделиш после за рейки. Ако го направите няколко пъти дали ще има ефект? Така и не знам много за това, а може да е много добър вариант...
So special, дано намериш нещо ценнза себе си! Желая ти успех в това, с което си се захванала!

# 477
Здравей, Сребърен облак!
Исакм да ти благодаря за темата, затова че си я започнала и продължаваш да участваш в нея активно, въпреки че си се справила с първоначалния си проблем.
Аз също съм от клуба на хашимотките с хипофункция и през последната година се променям непрекъснато. От ерме навреме отварям темата, за да ме провокира да направя нещо ново и затова ти благодаря. Наистина помагаш   bouquet

# 478
.... и през последната година се променям непрекъснато. От време навреме отварям темата, за да ме провокира да направя нещо ново и затова ти благодаря. Наистина помагаш   bouquet
Благодаря ти! Много ме зарадва!

# 479
  • Благоевград
Привет дами, днес разбрах че съм в тази група....преди година TSH ми беше малко над границата вече усещам серозно стягане в тази област....
Открих тест които всеки може сам да си направи ако се съмнява....и поле разбира се да отиде на лекар....да се убеди.

http://www.1-thyroid.com/selftest.htm

та в този сайт предлагат лекарство на базата на йод...и сега се сещам че преди около 5 години пак имах стягания и пиех келп - кафяви морски водорасли богати на йод. И взех решение пак да пробвам Simple Smile Ще докладвам за резултати ако някой не смее да пробва Simple Smile
п.п. не взимайте хормони и не се оперирайте - това е необратимо!
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт