Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 638 118
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Ето това излиза като информация от официалния сайт на организацията Боуен.
http://www.bowentechniquebulgaria.com/bg/practitioners/practitioners/?county=82
Трябва да избереш един от двамата, ако си решила. Щом са записани тук, значи само те са за Варна. Според мен и двамата ще са добри, защото те си карат специални курсове и изкаратват специални сертификати. При положение, че са вписани в сайта значи и двамата са добри, защото са преминали необходимите нива на обучение.
А, и съвет от мен, спри се само на една техника. Няма смисъл да прилагаш няколко наведнъж. Най-малкото може и да си "вредят". Примерно, ако ходиш на Боуен, то не са масажи, а по-скоро притискане на определени точки, /ето тук как действа - http://www.bowentechniquebulgaria.com/bg/posts/how-does-the-bowe … -technique-work// не бива да се комбинира с друг вид масажи или пък разтривки, защото по този начин се намалява ефекта от Боуен терапията.

# 781
Да ви споделя – аз се повлиях добре от Еликсирите на Хлебаров.  При мен хормона беше много малко вдигнат и вече беше внорма като започнах еликсирите, но те ми подобриха много метаболизма, отслабнах, подобри се храносмилането, даже  нервното и психическото състояние  (вечер пиех 280 и 29) Аз преди съм се лекувала с Еликсирите, бях много доволна, вече познавам доста от номерата – кой за какво е и затова сега почти сама си назначих кои да пия.  Като отидох ми предписаха два броя – 148 и 4 които Хлебаров ги дава за проблеми с щитовидната, но аз реших че само това не е достатъчно, защото никак не се чувствах добре и сама си взех комбинацията , която и преди съм пила 759,44,3  – за бактериални и вирусни (759 го дават за трихомони)  плюс 70 и 31 – антипаразитни. Действат много добре – прочистващо , тонизиращо, но който има проблеми със стомаха може би трябва да добави и 168 за стомаха (има и други подходящи) Принципно 3, 9 и 11 е комбинация която дават за имунната с-ма, но продавача на еликсирите (те са преминали обучение) ме посъветва да не наблягам толкова на комбинацията за имунната с-ма и затова добавих само 3ката. 
Според мен трябва да се пробва за да се види кое ще ти повлияе добре. Аз например залагах големи надежди на Тиреостим (пила бях на Тошков и бях доволна) , но в случая усетих че нещо не ми повлия добре даже като  че ли ме изнервяше много и ме стягаше гушата. Предполагам е от кафявите водорасли и от съдържащия се йод. Но изглежда при всеки е различно, изглежда някои се повлияват добре от препарати с йод.
Чудех се дали поне може да се ползват продуктите на Аквасорс, които са със зелени и със сини водорасли – те мисля, че не съдържат йод.... Не прочетох някой да е ползвал от продуктите на Аквасорс.

# 782
Extra Virgin моя хомеопат ми беше "изписал" точно водорасли на Аквасорс. Освен тях съм вземала и Q10 но после започнах да ги поръчвам от iherb.com цените са доста по поносими.
Има доста теми за сайта поразгледай ги. последната : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=657618.new;topicseen#new

# 783
Благодаря ти Casual   Heart Eyes
А кои точно ти е препоръчал хомеопата? Аз имам брошурки на Аквасорс и видях, че водорасли има в Морска Енергия, Зелена Енергия и Слънчева енергия /ако не бъркам името/. Но в Морска енергия пише, че има кафяви водорасли и йод, в другите няма - поне така пише в съдържанието.
Погледнах сайта на iherb, благодаря ти за инфото, там наистина има много неща и надобри цени. Но никъде не намерих водораслите ..... newsm78     само в отдел superfoods намерих спирулина....знаеш ли къде да ги търся? нужно ли е да имам интернет сметка за да ги поръчвам или може да се плаща по други начини?

# 784
Мисля че зелена енергия съм пила. Това беше преди 2-3 години и не си спомням продуктите на Аквасорс какво съдържат точно, за да се наема да препоръчам конкретно.
Попитай в темата която ти постнах, 
Нещо като Klamath / Blue Green Algae / AFA ми се върти в ума... ( ако търсиш в айхърб )

# 785
Най-добрия иглотерапевт във Варна по моето скромно мнение е д-р Шакола . Не съм говорила с него за автоимунни болести, но знам на колко много хора е помогнал, в какви ли не случаи - приятели често го хвалят. Освен това е изключително начетен, преподавал ми е, и от всеки разговор с него можеш да научиш много - за здравето, за себе си, как можем да сме по-добре или как функционира тялото ни... само да искаш Simple Smile Има и блог, който сам по себе си е ценен.

# 786
Здравейте,
искам да ви попитам нещо....
От няколко месеца пия хомеопатични лекарства....
Антителата значително са спаднали почти до нормалните нива са....
Anti TG 43,9 (норма до 34)
ANti TRO 13,7 (при норма до 12)

Това, което ме притеснява е TSH i FT4, защото планираме бебе
TSH  в момента е 3.23 ( при норма от 0,35 до 5), a
FT4 13,53 (при норма от 9,15 до 23,86)

Хомеопатка ми намали Еутирокса от 75 на 50 и сега е на 25 (в момента, съответно TSH беше 1,56 почти желязно поне 3-4 месеца, а сега е скочило двойно 3.23 за 1 месец от както пия по 25 Еутирокс, съответно ФТ4 беше 19, а сега е 13)

според вас при една бременност тези нива не са ли притеснителни....

Сега се чудя какво да правя при ендокриноложката ли да се връщам или да продължа с хомеопатия.....

Ако антителата влязат в нормите, жлезата не започва ли да си работи нормално....
Или успоредно с хомеопатията трябва да си пия и Еутирока....

# 787
  • София и там където не се пуши
Ако влияят добре хомеопатичните, защо не само на хомеопатични.

# 788
Здравейте,
искам да ви попитам нещо....
От няколко месеца пия хомеопатични лекарства....
Антителата значително са спаднали почти до нормалните нива са....
Anti TG 43,9 (норма до 34)
ANti TRO 13,7 (при норма до 12)

Това, което ме притеснява е TSH i FT4, защото планираме бебе
TSH  в момента е 3.23 ( при норма от 0,35 до 5), a
FT4 13,53 (при норма от 9,15 до 23,86)

Хомеопатка ми намали Еутирокса от 75 на 50 и сега е на 25 (в момента, съответно TSH беше 1,56 почти желязно поне 3-4 месеца, а сега е скочило двойно 3.23 за 1 месец от както пия по 25 Еутирокс, съответно ФТ4 беше 19, а сега е 13)

според вас при една бременност тези нива не са ли притеснителни....

Сега се чудя какво да правя при ендокриноложката ли да се връщам или да продължа с хомеопатия.....

Ако антителата влязат в нормите, жлезата не започва ли да си работи нормално....
Или успоредно с хомеопатията трябва да си пия и Еутирока....

Без да съм лекар знам, че за бременност се цели TSH под 1.5. Аз също съм на Л-тироксин и стандартния въпрос на ендокринолога ми всеки път е "планирате ли бебе". Защото в момета съм с TSh около 2, т.е ако планираме ще иска да ми увеличи дозата.
По добре се обърни към ендокринолог и то такъв който работи с/за бременни.

# 789
Аз също пия еутирокс. Забременях, а точно тогава реших да намаля дозата, защото се затопляше и веднага си направих изследване на TSH - оказа се 2,6. Ендокринологът ми каза, че не е опасно, но трябва да свалим под 2. И така сега съм бременна и поддържам под 2 с 50 мкг еутирокс.
Вярно, че няма връзка с алтернативно лечение, но не бих си позволила такова в този момент.
Иначе на мен хомеопат ми предписа пулсатила и нямаше ефект.

# 790
значи хомеопатичните лекарства трябва да се пият заедно с Еутирокса?

При мен от хомеопатията определено има ефект, но явно само върху антителата, не и върху TSH i FT4. Между другото тя и хомеопатката каза, че я интересували само антителата, аз TSH i FT4, си ги пускам по мое желание, за да знам накъде са точно....

Ще отида на още преглед при хомеопатката и може би ще си увелича дозата на Еутирокса от 25 на 50, както я и намалих предния месец, имам старите дози от ендокринолога и ще видя как ми са увеличени постепенно....а след 1 месец ще отида на ендокринолог

# 791
Здравей, Таласъмче,
Недей да чакаш един месец, след като си бременна, отивай на ендокринолог.
Нивата на ТСХ трябва да са ти доста по-ниски. Казвам го, защото аз сега съм почти в края на моята бременност и през цялото време, веднъж месечно съм се следяла.

# 792
таласъмче, би ли споделила каква ти е терапията с хомеопатията?
Много добре, че антителата са спаднали. Моите през бременността са доста високи.
Щом планираш бременност, TSH трябва да е под 2. А през цялата бременност е хубаво да се следиш от ендокринолог. Всеки месец се проверява TSH и ако има нужда, се коригира.
За хомеопатията, заедно с еутирокса пих пулсатила, но се отказах. Може би пак ще подновя, но си мисля, че това не е било моето лекарство.

# 793
Sara_Pencheva, не съм бременна в момента за това мога да си позволя още един месец да опитам, но ще видя понеже за ТСХ ще ми трябват поне 2 месеца за да влезе в нормите под 2....

buborana хомеопатката ми дава да пия Липодиум, незнам дали се дължи на него, но определено антителата ми почти са до нормалните граници....

# 794
Момичета, привет от мен!
От доста време съм с хашимото, след като родих ми го откриха, и оттогава съм на Еутирокс в големи дози през ден по 100 и 75 редувам. Симптоми нямам, но се чудя какво алтернативно лечение да подхвана, пробвала съм с билки, не става, а като пиете хомеопатията трябва ли да се взима еутирокс?

Общи условия

Активация на акаунт