Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 637 750
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 2 220
Някой възползвал се от е-диетата на Надя Петрова http://nadiapetrova.bg/ediet/ с коментар ?

# 2 221
Dear Madam or Sir,

Would You be kind to advise, where in Sofia (or its vicinity), I can have lab tests related to intestinal permeability (“leaky gut syndrome”).
I am looking for:
1. Lactulose/Mannitol Test (urine), also called the Polyethelyne Glycol (PEG) test
2. Zonulin in serum/stool
3. any other relevant test.

Ще бъдете ли любезен да съветва, когато в София (или околностите му), мога да имам лабораторни тестове, свързани с чревната пропускливост (“leaky gut syndrome”). .
Търся:
1. лактулоза / манитол тест (урина), наричан също полиетиленгликол тест (PEG)
2. Zonulin в серум / feces
3. всяко друго съответно тест.

С уважение,
Михајло С
Србија

# 2 222
В София (а и за цяла България) не съм чула да има все още конкретно тест за LGS, докато в чужбина има. Това прочетох в групите за Болест на Крон и улцерозен колит.
На този етап в България, диагноза се поставя на база посочените по-долу изследвания:

Диагноза

За поставяне на диагнозата пропусклив храносмилателен тракт се използват някои конвенционални метода (биохимични, фекални – изследване за бактерии, паразити, вируси; инструментални – рентгенови, ендоскопски, хистологични), както и допълнителни тестове. Конвенционалните тестове са от полза при изключване на подлежащи структурни аномалии и наличие на паразити. Към допълнителните спадат:

Уринният лактулозо-манитолов тест, понастоящем това е най-приложимият тест, отразяващ абнормности в пропускливостта на тънкочревната стена.
IgG тестове за хранителна алергия (не IgE-медиирана алергия).
Допълнителни фекални тестове – 3-дневен тест, с ниво на „добри” и „лоши” бактерии, паразити, гъби, pH, еритроцити и левкоцити.
Тест за тънкочревен бактериален свръхрастеж (глюкозен и лактулозен водороден тест).
IgA - завишен при възпаление.
Тежки метали в косъм: алуминий, олово, Hb, кадмий, мед, цинк

# 2 223
 jenny_b благодаря  Hug Принципно мисля да продължа да чета, да направя безглутенова диета или нещо свързано с храненето. Друго: има и разни добавки като Тиромел и др. подобни, но вероятно те са същите като хапчето. Трето: има варианти с дискове, заредени с вибрацията на тироксина, много интересна теория, който е чувал за Когиталност - не съм пробвала нищо от това все още. Но доверието ми към "хапчето" се изчерпа нещо.

*Малинка*, а пролактин изследвала ли си? Причина за високото ТСХ може да е хипофизата, не щитовидната.
Благодаря Merelenda  Hug
Изследвам редовно какво ли не - всичко друго, включително пролактина, ми е в норма.

# 2 224
В София (а и за цяла България) не съм чула да има все още конкретно тест за LGS, докато в чужбина има. Това прочетох в групите за Болест на Крон и улцерозен колит.
На този етап в България, диагноза се поставя на база посочените по-долу изследвания:

Диагноза

За поставяне на диагнозата пропусклив храносмилателен тракт се използват някои конвенционални метода (биохимични, фекални – изследване за бактерии, паразити, вируси; инструментални – рентгенови, ендоскопски, хистологични), както и допълнителни тестове. Конвенционалните тестове са от полза при изключване на подлежащи структурни аномалии и наличие на паразити. Към допълнителните спадат:

Уринният лактулозо-манитолов тест, понастоящем това е най-приложимият тест, отразяващ абнормности в пропускливостта на тънкочревната стена.
IgG тестове за хранителна алергия (не IgE-медиирана алергия).
Допълнителни фекални тестове – 3-дневен тест, с ниво на „добри” и „лоши” бактерии, паразити, гъби, pH, еритроцити и левкоцити.
Тест за тънкочревен бактериален свръхрастеж (глюкозен и лактулозен водороден тест).
IgA - завишен при възпаление.
Тежки метали в косъм: алуминий, олово, Hb, кадмий, мед, цинк

Много благодаря за отговора. и къде в България може да се направи:
1. Уринният лактулозо-манитолов тест
2. Тест за тънкочревен бактериален свръхрастеж (глюкозен и лактулозен водороден тест).

# 2 225
Някой възползвал се от е-диетата на Надя Петрова http://nadiapetrova.bg/ediet/ с коментар ?

Не, но ако я изпробваш пиши за резултатите. Изгежда интересно.

# 2 226
  • Scotland
Аз изкарах на стандартното лечение точно три месеца.Нищо не стана.Започнах да чета и да действам.От тогава до днес,над 2 години,какво ли не направих.Първо,посещение при д-р Михайлов и режим с хомеопатия и билки.Подобри ми адски много имунната система,опитах да махна хормона,но ТСХ полудя и стигна над 75. Върнах хормона.Махнах глутен,добавки какви ли не пих и все още пия.Тези,които ми повлияха страшно добре са вит.Д,Магнезий,витамин К,пробиотици и ензими. Към днешна дата съм на АИП (автоимунен протокол) и за мен това е начина. Привърженик съм на храненето на д-р Пърлмътър и Ан Борох,но след изкарани поне три месеца,ако не и повече на АИП. Книгите,които буквално ми спасиха живота са: The root cause ( Izabella Wentz) ; Grain Brain ( Тихите убийци на мозъка) на David Purlmutter, Candida Cure (Ann Boroch)  и Тhe Paleo Approach (Sarah Ballantyne).  Минах на комбинирана терапия от т4 и т3,чудесно се чувствах,но трудно дозирах. Днес съм на АИП + натурален хормон + добавки и се чувствам чудесно. Изследванията ми стават все по-добри и скоро се надявам на ремисия Simple Smile

# 2 227
Изследванията ми стават все по-добри и скоро се надявам на ремисия Simple Smile

Би ли споделила какви са били стойностите на ТАТ и МАТ преди и след периода, в който си била на АИП.

# 2 228
  • Scotland
Изследванията ми стават все по-добри и скоро се надявам на ремисия Simple Smile

Би ли споделила какви са били стойностите на ТАТ и МАТ преди и след периода, в който си била на АИП.
При диагнозата,над 2500 и двата. Сега  не съм ги проверявала,защото все още съм на режима,но преди него бяха стигнала до 100 и нещо и 500 и нещо. Затова опрях и до АИП,за да ги махна напълно Simple Smile

# 2 229
Здравейте, четох ,че пчелното млечице оказва добър ефект при хашимото.Бихте ли споделили мнение за добър препарат на капсули за прием.

# 2 230
  • София
Здравейте, четох ,че пчелното млечице оказва добър ефект при хашимото.Бихте ли споделили мнение за добър препарат на капсули за прием.

Мога да ти препоръчам пчелното млечице на форевър ливинг , по скъп е но е добър. Представител от който можеш да си го вземеш : 0887631734 Спасова

# 2 231
Днес съм на АИП + натурален хормон + добавки и се чувствам чудесно. Изследванията ми стават все по-добри и скоро се надявам на ремисия Simple Smile
Пожелавам ти го  bouquet

Може ли да кажеш за натуралния хормон - кой вземаш, и от къде си го набавяш ?

Автоимунният протокол който спазваш има ли нещо общо с Палео режима ? Питам защото съм вегетарианец.

# 2 232
  • Scotland
Днес съм на АИП + натурален хормон + добавки и се чувствам чудесно. Изследванията ми стават все по-добри и скоро се надявам на ремисия Simple Smile
Пожелавам ти го  bouquet

Автоимунният протокол който спазваш има ли нещо общо с Палео режима ? Питам защото съм вегетарианец.
Благодаря,на всички ви пожелавам това Simple Smile АИП е по-строг от палео...кажи речи се яде само месо,зеленчуци и плодове. Пият се ежедневно бульони,ферментирали храни също. Бях 18 години вегетарианка,в името на излекуването си се оказах и,откакто ям на принципа на Палео нещата потръгнаха. Натурален хормон си набавям от Англия,от Амазон,тук както знаете няма.Откакто съм на него разликата е огромно,никога поече не бих пила синтетичен хормон. Взимам един тайландски,цената и качеството са добри и ме устройват.

# 2 233
Пожелавам ти го  bouquet

Благодаря,на всички ви пожелавам това Simple Smile АИП е по-строг от палео...кажи речи се яде само месо,зеленчуци и плодове. Пият се ежедневно бульони,ферментирали храни също. Бях 18 години вегетарианка,в името на излекуването си се оказах и,откакто ям на принципа на Палео нещата потръгнаха. Натурален хормон си набавям от Англия,от Амазон,тук както знаете няма.Откакто съм на него разликата е огромно,никога поече не бих пила синтетичен хормон. Взимам един тайландски,цената и качеството са добри и ме устройват.

Миличка, много се радвам, че си много по-добре и вдъхновяваш много от нас.  Къде от Англия може да се закупи натуралния хормон?

# 2 234
Би ли дала повече информация за хормона ?
Аз знам само за armour thyroid.

Общи условия

Активация на акаунт