Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 637 626
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 2 235
Здравейте, намесвам се с въпрос... Момче на 19 (20) години съм с новооткрит диабет тип 1 и евентуално Хашимото. На ехограф ми откриха втвърдяване в жлезата, но казаха, че е незначително. Хормоналните изследвания са ми нормални, нямам антитела. Наскоро обаче гърлто ми се поду, а и имам всички симптоми на Хашимото. Обаче имам много други проблеми още от малък, говорещи за общо възпаление (кожни - себорея, упорито акне, психологически - ОКР от много ранна възраст, тикове и др.) В общи линии не е ясна ситуацията и умората, стомашните проблеми, загубата на памет, нулевото внимание и т.н. могат да са от всичко. Имам хронична депресия, тревожност и какво ли не, което допринася за т.нар. синдром на хроничната умора, автоимунни заболявания и целия този куп глупости. Четох доста за функционалната медицина, но тези автори не подхождат прецизно. Напр. за да разбереш към коя храна имаш непоносимост, трябва да наблюдаваш реакциите. Добре, но аз имам болки и подут корем след абсолютно всяко ядене и всякакъв вид храна. Елиминирах млякото и глутена, но нямам промяна. Не мога да елиминирам много зеленчуци, защото съм вегетарианец (и такъв ще си остана). Автоимунният протокол и изобщо палео не са за мен. Иначе нямам дефицити, взимам омега 3 и b12 като добавки, а останалото си го набавям лесно от зеленчуците. Сега и въпросът: какво, за Бога, трябва да направя? Според традиционната медицина ми няма нищо, според алтернативната няма да вляза в ремисия, защото не ям месо, а дразнещи храни. Ако някой е приложил успешно лечение в сходна ситуация, нека сподели.

# 2 236
Отидете на добър ендокринолог, който ще те насочи към лечение на метаболитните процеси.

# 2 237
Кой ендокринолог в София е добър?

# 2 238
  • София
Здравей, предлагам да зададеш въпросите си и в тази тема:
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=920041
Момичетата там са доста компетентни и невероятно отзивчиви.
Успех!

# 2 239
  • Варна
Заинтригувах се от маслото от тамян, докато четох цялата тема. Има ли и други с добри резултати от употребата му? И мислите ли, че при наличие на възел на ЩЗ пак може да се маже?

# 2 240
  • София
Колкото по-отговорен е един лекар, толкова по-добър е!

# 2 241
  • София

др. Тодорова в трета градска. Много внимателна и много съвестно си гледа работата. Не те претупва и обмисля  точно колко и каква доза да предпише. Прави ми впечатление че не прави нищо на сляпо без да са пуснати някои иследвания.

# 2 242
  • София
др. Тодорова в трета градска. Много внимателна и много съвестно си гледа работата. Не те претупва и обмисля  точно колко и каква доза да предпише. Прави ми впечатление че не прави нищо на сляпо без да са пуснати някои иследвания.
Практически, отговорността може да се прозре в ясно и недвусмислено разписаната диагноза, респ лечение на болния.
Добрият лечител /поне в нашите 'ширини'/ знае как да открие корена на болестта и работи срещу него, системно и внимателно, спазвайки онзи най-главен закон в лечителството - да не се вреди!

# 2 243
  • София
Здравейте, Момичета,
Бях обещала да споделя резултати. След осем месечен прием на  Selenium 200 mg, TSH от 3,54 е паднало на 3,00.
Успех ан всички!

# 2 244
  • София
Привет момичета,
И аз се интересувам от този натурален хормон от къде може да се купи @?
Някои правил ли си е изследване на Витамините, Б12, Б6, Д  ? До колкото знам недостига им може да влоши нещата..

# 2 245
  • София
Привет момичета,
И аз се интересувам от този натурален хормон от къде може да се купи @?
Някои правил ли си е изследване на Витамините, Б12, Б6, Д  ? До колкото знам недостига им може да влоши нещата..

Selenium може да си го вземете от всяка аптека. Доколкото до витамините не съм си правила изследвания но 1 месец пих витамин Б комплекс и се чувствах доста по жизнена. Може би е редно да си направя такова изследване.

# 2 246
  • Бургас
Аз също многократно съм споделяла ефекта от В коплекс и магнезий, но последния път този на Абофарма не ми подейства по същия начин и имам чувството, че не са всички В-та вътре.

Гледам вече да взимам мултивитамини с по-добро съдържание, но ги поръчвам от и-херб, защото тук са доста скъпи.

# 2 247
Здравейте, Момичета,
Бях обещала да споделя резултати. След осем месечен прием на  Selenium 200 mg, TSH от 3,54 е паднало на 3,00.
Успех ан всички!
Ъъ, това за успех ли се счита? Аз знам, че ТСХ трябва да е около 2, но пак си зависи от възрастта - ако жената е възрастна, нормата е по-висока.

# 2 248
2 е нормата за забременяване. И пак доста ендокринолози не го споделят това виждане. На всички с опити за  инвитро ги поддържат на това ниво. Извън тези случаи резултата е много добър.

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 11:26 от Анонимен

# 2 249
Здравейте, Момичета,
Успех ан всички!
erna селенът оказва влияние най-вече на антителата и по-малко на ТСХ така че общо взето трябва да си проследиш дали при антителата има промяна в следствие на приема.

Ако смятате да забременявате дори ТСХ да ви е спаднало до към 2 нещо е най-добре да почнете хормон а след това ще ги мислите алтернативните методи.
Моето ТСХ спадна до 2 и нещо от 6 и въпреки това почнах хормон за да съм сигурна че ако забременея ще има достатъчно за бебето. Лекаря с хормон свали ТСХ до 0,65 и като забременях при положителен тест веднага се изследвах и беше скочило на 1,9 така че много бързо се вдига ТСХ след като сте забременели.

Общи условия

Активация на акаунт