Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 133 697
  • 1 007
  •   3
Отговори
# 225
И все пак, за мен е странно това, че не е останала 10мин до края на зашиването поне (да не говорим, че после и на визитация не е минала дори 1 път, но айде аз не държа на това толкова). Така или иначе се чака с часове при нея, 10 мин нищо няма да променят, но ще дадат много по-голямо спокойствие на жената. За лекарите е ясно, че това е рутина, но за нея все пак това си е стресово събитие, случващо се едва няколко пъти в живота.

Точно Нашар дори на лекциите в аулата разказва, че болницата е университетска и ще се работи със специализанти.
Ако е натоварена надали тя ще ви довърши, зависи от деня й.

# 226
Съжалявам, много рядко си позволявам изобщо да критикувам мнения, но за първи път чувам, че заради ин витро и тромбофилия било препоръчително да се ражда със секцио. Моля Ви се, като не сте наясно, недейте да изказвате такива мнения. Ин витро бременността сама по себе си с изключение на самото зачеване е една най-обикновена бременност, която може да бъде и лека и безпроблемна от износването до раждането, и също да протече с най-различни възможни проблеми, но начинът на зачеване не е факторът, който го определя. За тромбофилията пък изобщо би означавало, че почти всяка родилка трябва да е родила със секцио.
Единствено състояния, които възникват по време на самото износване или такива, за които се знае преди да забременее родилката, като диабет например, биха могли да наложат оперативно родоразрешение, както и други рискови фактори, като възраст, брой на бебетата, рискове при майката и бебето и други, но това е вече мнение на следящият АГ, което се взема с течение на бременността. Няма такова ин витро и тромбофилия, значи сте със секцио..
Скрит текст:
Здравейте, момичета
Бременна съм в 13с и 6д и обмислям къде да се следя и къде да раждам. Насочила съм се към Токуда евентуално др Атанасова или др Апостолова. Бихте ли споделили мнение за тях - има ли връзка с тях, обясняват ли, дали предпочитат секция или естествено раждане, как протича самото раждане. Първа бременност, ин витро и съм с тромбофилия 😞.
Благодаря предварително Heart
С инвитро (+тромбофилия) едва ли ще ви препоръчат ест.раждане.
Иначе и двете са много добри и с лично отношение и внимание към пациента. За Атанасова трудно се хваща час, ако въобще приеме нови пациенти - можепи да откаже, но пробвайте. Подгответе се и за много чакане. Вариант е да се следите другаде, а 2-2,5 месеца преди термин да се прехвърлите в Токуда - аз така направих.
За тромбофилията съм съгласна, че изобщо не е предпоставка за секцио.
Но за инвитрото нещата са малко по-различни. Самото инвитро, разбира се, и то не е предпоставка за секцио. Не съм сигурна как е в БГ, но в друга държава инвотрото го водят "ценна бременност", защото бебето се е получило трудно, след много години борба и не е сигурно дали жената би успяла втори път. А при естественото раждане има много неизвестни и е една идея по-рисково за бебето. Затова понякога (разбира се всичко е индивидуално) след инвитро препоръчват секцио.
Точно затова тромбофилията беше в скоби в моя пост. Самата аз съм инвитро, с тромбофилия и със секцио в Токуда, затова си позволих да коментирам. Инвитро зачиването не че води до различна бременност, но се взема предвид, че до такова бебе се е стигнало с цената на много жертви и не могат да рискуват с него да го оставят за естествено раждане с всичките му възможни усложнения.
Питала съм изрично и затова си позволявам да изкажа мнение.

# 227
А нормално заченалите могат да им се рискуват животите?
Вие чувате ли се?
С две нормални раждания съм в Токуда - едното след процедура, едното по естествен път зачеване, с прееклампсия.

# 228
За мен няма значение коя жена как е заченала, дали е естествено или инвитро! Най - важното е че детето е желано, второ че всяка майка е майка няма значение как е родила, защото както и да е все има болки, и не на последно място тя и бебето да са добре.
Живота е важен както на майката така и на бебето!!!

# 229
Благодаря ви за информацията и бързия отговор. Много ме успокоихте, че съм се насочила в правилната посока Heart
За начина на раждане попитах, защото първия ми избор на лекар държеше ако се записвам при него да е задължително естествено, а честно казано това малко ме напрегна:confused:

# 230
Благодаря ви за информацията и бързия отговор. Много ме успокоихте, че съм се насочила в правилната посока Heart
За начина на раждане попитах, защото първия ми избор на лекар държеше ако се записвам при него да е задължително естествено, а честно казано това малко ме напрегна:confused:

Ако нямате индикации за секцио чисто здравословни, естественото раждане е съвсем добър вариант. Имайте предвид, че секциото е сериозна коремна операция, от която минава доста време за да зараснат мускулите. Разбира се отивайки да раждате естествено няма гаранция, че няма да се наложи секцио.

Мен много ме беше страх от раждането по естествен път, но въпреки че бебчето е инвитро и имам тромбофилия я родих естествено.

Между другото в Токуда всеки месец водят лекции за двата вида раждане и позитивите и негативите съвсем откровено от тях. Ако имате възможност отидете, полезно е.

# 231
Здравейте, момичета
Бременна съм в 13с и 6д и обмислям къде да се следя и къде да раждам. Насочила съм се към Токуда евентуално др Атанасова или др Апостолова. Бихте ли споделили мнение за тях - има ли връзка с тях, обясняват ли, дали предпочитат секция или естествено раждане, как протича самото раждане. Първа бременност, ин витро и съм с тромбофилия 😞.
Благодаря предварително Heart
С инвитро (+тромбофилия) едва ли ще ви препоръчат ест.раждане.
Иначе и двете са много добри и с лично отношение и внимание към пациента. За Атанасова трудно се хваща час, ако въобще приеме нови пациенти - можепи да откаже, но пробвайте. Подгответе се и за много чакане. Вариант е да се следите другаде, а 2-2,5 месеца преди термин да се прехвърлите в Токуда - аз така направих.
Аз бях след инвитро и с тромбофилия,следях се при др.Атанасова.Не просто,че ми препоръча естествено раждане,ами беше много ЗА.
Родих секцио, само защото аз категирично съм против естественото и защото много настоявах да родя секцио.

# 232
Здравейте! Предстои ми преглед при д-р Кирилова, дали имате някакви отзиви за нея и дали изражда?
Благодаря Ви!

# 233
Здравейте, в 28 г.с съм и засега съм ходила на прегледи само при д-р Апостолова. Предполагам, че е добър специалист, но някак си не усещам, че е моят доктор. Имате ли представа дали мога да се прехвърля при друг лекар в Токуда и дали би било проблем?

# 234
Можете, аз смених моята два пъти там

# 235

При кой се преместихте и защо сменихте 2 пъти ако е удобно да кажете

# 236
А някоя мама да е раждала там със секцио, да каже, да сподели нещо повече? Ще бъде от полза!Обезболяващи, грижа, упойки и т.н

# 237
Здравейте, в 28 г.с съм и засега съм ходила на прегледи само при д-р Апостолова. Предполагам, че е добър специалист, но някак си не усещам, че е моят доктор. Имате ли представа дали мога да се прехвърля при друг лекар в Токуда и дали би било проблем?
По- мил човек не знам дали ще намерите в цялата болница. На мен ми спаси живота след накъсана плацента и кръвоизлив при нормално раждане. Два пъти родих при нея и имам пълно доверие. Страхотен специалист и за мен има точна преценка.

Поне кажете кое не ви вдъхва доверие.

# 238
В коя седмица се преместихте? Защото при мен отказаха в 34 гс ама може би е било доста късно?

# 239
Ако лекарите са приятели може да откажат, ще кажат, че първият ви АГ е достатъчно компетентен.
Др Апостолова е приятел с Др Колева, може би всички останали ще ви приемат без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт