Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 129 791
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 585
Аз родих в края на март. По време на престоя подаряват чанта с различни неща вътре. Най - вече мострички на различни бебешки козметики , имаше пеленка, боди също с инициалите на болницата. Но за изписването специално си носиш хубав комплект за изписване и преди да излезеш от отделението преобличат бебчето. Иначе по време на престоя те го преобличат с техни дрешки и не дават да се обличат ваши.

# 586
Здравейте, има ли дами, диагностицирани с ваза превия в Токуда. В МЦ Марковс казаха,че трябва да бъда хоспитализирана 32-34 седмица за наблюдение, а в Токуда ми казаха,че нямат такава пратката.

# 587
Здравейте, има ли дами, диагностицирани с ваза превия в Токуда. В МЦ Марковс казаха,че трябва да бъда хоспитализирана 32-34 седмица за наблюдение, а в Токуда ми казаха,че нямат такава пратката.
Ако там не ви приемат , помислете за Надежда. Аз там съм лежала един месец за задържане. Имаше една жена 2 месеца беше  в края на бременността . За следене и отношение - различни лекари има.

# 588
Привет! Към момичетата, родили скоро естествено в Токуда- има ли практика за окситоцин и епизиотомия или се практикува само, ако наистина са необходимо?
Благодаря!

# 589
Здравейте, чух добри отзиви за следене и раждане при доц. Нашар и др. Атанасова, но не знам коя от двете да избера. Може ли да споделите мнение относно колко дълго се чака за преглед при всяка, обръщат ли достатъчно внимание на пациентите, какво е отношението им и като цяло коя бихте препоръчали?

# 590
Здравейте, а ако имате индикации на раждане в извънработно време( през нощта, уикенда) на кого звъните:  регистратура, където се запазват часове ? Или направо се отива в болницата, на 5тия етаж?

# 591
Влизате през спешното, те се обаждат на ет5 и ще ви очаква дежурния на етажа, за да подготвите документи, да провери разкритието и да преценят кога да се обадят на лекуващия ви лекар.

# 592
Настаняват Ви в родилна зала, правят клизма (изключително дискретно се случи при мен), пускат система с окситоцин и пускат да следят тоновете на бебето. Проверяват често за разкритие, което се случва по време на контракция. Когато зачестят контракциите имате опция за упойка. При мен до тук стигнаха нещата с предизвикването, защото в крайна сметка се наложи секцио заради изключително високо кръвно налягане.
Здравейте, може ли да разкажете как протича предизвикване на раждане в Токуда?

# 593
  • София
Здравейте, ориентирала съм се към д-р Атанасова. Имам вече една загуба в Друг болница, нямах лекар, този път искам да си избера лекар. Изчетох цялата тема и се ориентирах за доста неща, явно ще трябва да чакам много за нея.

Интересува ме д-р Атанасова обръща ли внимание, колко време трае един преглед. Дава ли си телефонния номер, при проблем човек има ли връзка с нея или се чака от час за час. Какво се случва при кървене например?

Ако не съм се доредила все още за преглед при нея, а настъпи проблем, имам ли право да ме приемат в болницата?

# 594
Здравейте, ориентирала съм се към д-р Атанасова. Имам вече една загуба в Друг болница, нямах лекар, този път искам да си избера лекар. Изчетох цялата тема и се ориентирах за доста неща, явно ще трябва да чакам много за нея.

Интересува ме д-р Атанасова обръща ли внимание, колко време трае един преглед. Дава ли си телефонния номер, при проблем човек има ли връзка с нея или се чака от час за час. Какво се случва при кървене например?

Ако не съм се доредила все още за преглед при нея, а настъпи проблем, имам ли право да ме приемат в болницата?

Прегледите са обстойни - колкото време е нужно, толкова време ще Ви отдели. Проблемът е в чакането за прегледа. Няма да си влезете на часа, поне по 2-3 часа се чака всеки път. Трябва да го имате предвид, ако искате тя да Ви поеме.

Дава си телефонния номер, връзката с нея е по Вайбър, на мен не ми се е налагало да ѝ звъня. В момента следя при нея втора бременност, във Вайбър коментираме изследвания, резултати.

Ако се наложи да посетите спешното без да сте пациент на болницата, ще Ви поеме който е дежурен, не вярвам да Ви върнат, но нямам такъв опит лично аз.

Ако все още нямате запазен час, Ви съветвам да се обадите, за да Ви дадат възможно най-скорошен. В Токуда преглежда само бременни, а в МЦ Афродита само не-бременни.

# 595
  • София
Много благодаря за обстойната информация. Разбира се, аз също за вайбър питах, не бих смущавала лекар за глупости. Аз съм след инвитро в Афродита и съм едва с положителен домашен тест, още дори кръвният не ми е минал, но след една загуба гледам този път да се ориентирам от рано. Ин витро лекарят следи до 12 седмица, но не е болница и затова исках да имам и лекар в болница. Ориентирах се, че това няма да стане, но ще запазя час възможно най-рано.

Вариант е и д-р Велева дотогава, тя преглежда и бременни в Афродита и там може да се вместя.

# 596
Обадете се, може да изскочи час. Аз след моя тест през август, звъннах в Токуда и ми предложиха освободил се час за след 2 дни, който съответно не ме устройваше, но в крайна сметка ме записаха за след 4 седмици от обаждането ми, което е много добре като за д-р Атанасова. Предишния път, когато записвах в Токуда, чаках месец и половина. Имало е периоди, в които изобщо не записват часове за нея, защото е претоварена с пациентки и не може да поеме нови.

Стискам палци всичко да е наред. Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 14:42 от Faerlina

# 597
Много благодаря за обстойната информация. Разбира се, аз също за вайбър питах, не бих смущавала лекар за глупости. Аз съм след инвитро в Афродита и съм едва с положителен домашен тест, още дори кръвният не ми е минал, но след една загуба гледам този път да се ориентирам от рано. Ин витро лекарят следи до 12 седмица, но не е болница и затова исках да имам и лекар в болница. Ориентирах се, че това няма да стане, но ще запазя час възможно най-рано.

Вариант е и д-р Велева дотогава, тя преглежда и бременни в Афродита и там може да се вместя.
Вие сега си имате лекар за проследяване. Звъннете и запишете за Атанасова, но имате все пак лекар.  Ако стане кървене или др. , в която и да сте болница и да ви приемат - терапията е прогестерон, системи с папаверин или но шпа и чакате. ( Надежда, Шейново )
Сега си пийте фолиева. Попринцип и от инвитрото ви изписват прогестерон и фракси/клексан , ако трябва. Аз за тромбофилия се консултирам отделно с хематолог. Ако имате съмнения за прогестерона може да се пуснат кръвни. Сега е момента за ендокринолог, ако пиете хапчета за щит. жлеза.
От тук нататък от вас нищо не зависи - освен да не вдигате тежко , скачате и тн. Или ембрионът е добър и ще се задържи или не ….И дано всичко е наред с кръвният тест. След 2-3 седмици , още от сега звъннете за лекар за фетална морфология, че за добрите няма часове.

# 598
Здравейте, дами!

Прочетох всички 40 страници с мнения и благодаря за изчерпателната информация!
Към въпросите:
1. Някоя раждала ли е при доктор Емилия Кирякова със секцио и какво е мнението ви за нея?
2. Каква е цената за преглед за женска консултация?

# 599
Здравейте, дами! Виждам, че често се коментира багажа за болницата. Искам да допълня, че на мен ми се наложи да остана 8 дни и ми донесоха стерилизатор. Прекрасна работа ми свърши, за да не изхвърлям коластра и кърма.
Успех и леко раждане на всички!

Общи условия

Активация на акаунт