Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 129 652
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 825
Да, моя работа е било да си кърмя детето и съм я свършила без никаква помощ от акушерките, които идваха и се опитваха да набутат бутилката с АМ.
Нито една акушерка, нито от неонатологията ми помогнаха детето да засуче добре, въпреки молбата за помощ и зададените въпроси.
За парите, които им се плащат като частна болница биха могли да осигурят необходимия квалифициран персонал или да дообучат наличния.
Радвам се, че при Вас опитът е бил положителен, що се отнася до кърменето.

Същото беше и при мен като родих. Оставам с впечатлението, че изобщо не ги интересува дали ще се кърми бебето или не. Бутат бутилката с АМ и това е...важното е да наддава, за да може да ви изпишат.
Ама какво означава да ги интересува дали ще кърми майката? Това е нейна работа. При толкова много родилки как да следят персонално всяка? Според мен е отговорност на майката да пита и да се интересува. Когато аз раждах, момичетата от неонатология бяха супер отзивчиви ако ги питаш. Но ако няма въпроси приемат че всичко е Ок.
За кърмене е хубав сайта на Хедра. Също има и онлайн консултации с нея. В моят случай добре, че бебето си знаеше, какво да прави.

# 826
Като ви чета, направо си мисля, че съм била в друга болница Simple Smile Съвсем различен опит с кърменето имам аз. Момичетата не ме оставиха на мира, докато детето не засука от гърда и винаги шишето с АМ беше краен избор.

За сравнение, преди 3г раждах в друга популярна частна болница в София и там имаше консултант по кърмене. Първия път като дойде в стаята ми каза: "На съквартирантката ти й е второ дете, тя ще ти покаже какво да правиш" и повече не се върна в нашата стая.

# 827
Здравейте, към момента съм бременна в шести месец и до сега се следих при д-р Апостолова, но съм доста разочарована. Имам записан час при доцент Нашар за март месец и се надявам да оправдае очакванията ми. Моля за скорошно мнение за прегледите и раждането при Нашар. Обръща ли достатъчно внимание при прегледите и ако има усложнение лесна ли е комуникацията с нея по вайбър?

# 828
Здравейте, към момента съм бременна в шести месец и до сега се следих при д-р Апостолова, но съм доста разочарована. Имам записан час при доцент Нашар за март месец и се надявам да оправдае очакванията ми. Моля за скорошно мнение за прегледите и раждането при Нашар. Обръща ли достатъчно внимание при прегледите и ако има усложнение лесна ли е комуникацията с нея по вайбър?

Здравейте, кое не ви допадна с др Апостолова?

# 829
Много е зле положението с информацията за кърменето. Родих там преди 2 години и отново - сега по Коледа. Ако не се бях подготвила предварително с информация от видеа на Ася Демирева и книгата на Хедра, нямаше да се справя.
Дават абсолютно погрешни насоки - от начина, по който да подадеш гърдата на бебето до това, че не трябвало да го оставяш по повече от 5 минути на гърда, за да не се измори преди истинското мляко (имаше се предвид АМ). Отделно постоянно ме стресираха, че бебето е цитирам: "много гладно" и не се справям. Повод беше клъстерното хранене на 2рия ден от раждането 🙃
В общи линии и двата пъти нямах търпение да си тръгна само заради тази част от престоя. Не знам дали не са запознати с коректна информациа за кърмене и кризи на растежа, или ги задължават да рецитират как коластрата не е истинско мляко и не е достатъчна за детето.

# 830

Имах проблем и очаквах адекватно отношение от д-р Апостолова, но не получих нито препоръка как да действам в моята ситуация, нито някакво отношение каквото смятам че трябва да има проследяващия лекар към пациента си. Прегледите са кратки, нито мери кръвно, нито тегло, не обяснява нищо за плода, бащата не може да присъства. Лично аз съм безкрайно разочарована от лекарката, ако не бях направила консултации с други лекари и специалисти по моя инициатива едва ли щеше да има положителна развръзка моята бременност. Поради тази причина реших и да сменя проследяващия ми лекар в Токуда, тъй като д-р Апостолова компрометира доверието ми към нея.

# 831

Имах проблем и очаквах адекватно отношение от д-р Апостолова, но не получих нито препоръка как да действам в моята ситуация, нито някакво отношение каквото смятам че трябва да има проследяващия лекар към пациента си. Прегледите са кратки, нито мери кръвно, нито тегло, не обяснява нищо за плода, бащата не може да присъства. Лично аз съм безкрайно разочарована от лекарката, ако не бях направила консултации с други лекари и специалисти по моя инициатива едва ли щеше да има положителна развръзка моята бременност. Поради тази причина реших и да сменя проследяващия ми лекар в Токуда, тъй като д-р Апостолова компрометира доверието ми към нея.
Д-р Апостолова ми следи бременността, в началото беше супер, на моменти обаче дръпната и доста заета. После обаче беше много припряна и не в настроение. Веднъж в кабинета докато се обличах, тя се изпусна пред сестра, че й е писнало да работи в кабинет и иска само да оперира. Разбирам я, че е много натоварена, но ми се видя неуместно докато съм вътре да го споделя. Към секциото и грижите след това нямам никакви забележки, беше мила, идва три пъти при мен след операцията. Възстанових се за две седмиц до положение да си тренирам (велоергометър) и да вдигам 3-4 кг покупки.
Според мен работата с пациенти много я товари, до ден днешен не разбирам защо в токуда записват толкова много часове в графика на лекарите, а те едвам смогват. Кръвно и тегло никога не ми е мерила, питаше ме колко са ми килограмите и как е кръвното. Мен ме следеше кардиолог заради аритмия, винаги е взимала под внимание какво предписва кардиолога, както и неговото заключение, че ще раждам секцио заради сърцето. Друг лекар токуда не мога да препоръчам, аз си правех БХС и феталните морфологии във Вита при д-р Мариана Мирчева и започнах да си ходя и на прегледи при нея, че в токуда нямаше часове. За д-р Мирчева имам само положителни отзиви.

# 832

На Др Нашар може да й пишете във вайбър или да й се обадите при спешност и ще ви върне обаждане или ще пише. А при нужда винаги може да отидете в болницата и да чакате за преглед.
Лекарката е много заета, чака се доста, понякога прегледът е бърз, но винаги има време за въпроси при нужда, мери кръвно, за партньор не мисля, че се допуска също

# 833
Ми, като не й се работи на кабинет и предпочита само да оперира, да не са я вързали с корабни въжета там? По същия начин, ако не й харесва как й записват часовете - да каже/направи необходимото.
Моето АГ преди време ми беше казала, че напливът напоследък не бил като едно време - основно заради цените. Аз такова нещо не видях нито по чакалните (винаги пълни), нито по пълното ВРБ и после в препълненото родилно, където имаше драма за самостоятелните стаи. В гинекологията също знам, че е натоварено.
Иначе на мен кръвно са ми мерили като започнах да ходя на тонове, преди това ми казаха да си го следя сама. За килограмите ме питаха, не са ме мерили, а обиколка на корема съвсем. Дали усещам бебето ме питаха при приема. Някои от тези неща (като напр. меренето на обиколката на корема) ми е остаряла акушерска практика. Това са го правили едно време на ЖК. Сега нещата са различни.

# 834
Цените не ги определя лекаря, а ръководството.
Моята лекарка също ми е споделяла, че не желае да преглежда за такава сума, но нищо не може да направи.
Записват се часове на максимум, за да се вземат колкото може повече пари.
Да не мислите, че на лекарите им е ок да имат по 20 пациенти на ден в графика + още 20 извънредни + още ей така дошли.
Нямат и време да ядат.
Миналата седмица на прегледа, докторката ми се извини и каза, “съжалявам, ще хапна 2-3 хапки, че цял ден стоя гладна”…

# 835
Ама това звучи сякаш Токуда е единствената болница в София и няма къде другаде да ида да работи и където ще се чувства по-добре. Явно позитивите надделяват над негативите, щом седят гладни и преглеждат по 20+20 пациентки на ден. Във времена, когато медицинските специалисти са кът и навсякъде има ужасен недостиг на кадри, да седиш на място, където се чувстваш зле ми изглежда твърде странно. Има специалисти, които са напуснали - явно не им е било ок и са отишли някъде, където им е. От АГтата се сещам веднага за Илиев. Миналата година напусна и 80% от отделението по Урология начело с проф. Калоян Давидов, който беше и медицински директор на болницата - всички се преместиха в Софиямед (понеже мъжа ми е опериран два пъти там та знам, звъннах да запазя час за профилактичен и хоп изненада). Някак несериозно ми е лекар да се оплаква на пациент, че болницата му е виновна за натоварването в такъв аспект.

# 836
Здравейте. Може ли някой да даде актуален отговор относно болничните по бременност. Как става? Дърпат ли се много? Веднага ли ги издават? Става дума за д-р Велева, при нея съм си записала час.

# 837
  • София
Първо ми издадоха за 14 дни, след това 30. Всеки месец по 30 дни, после ТЕЛК, защото няма в моя случай да стигнат.
Следя се при доктор Кирякова, веднага си ми пусна, когато поисках. За 30 дневния само се чака да мине няколко дни през експертна комисия.
Не би трябвало да има какъвто и да е проблем.

# 838
Здравейте, включвам се и аз в тази тема. Следя се при д-р Атанасова. Имам няколко въпроса:
- В цените коментирани по-горе включен ли е избор на израждащ доктор или се доплаща отделно? (Тези 2000 лв)
- Нормално ли е да се чака 2-3 ч за преглед при нея?
- Забрани ми бяло брашно, бяла захар и всякакви въглехидрати. Това практика при нея ли е или по-скоро го прави за превенция?
- Ако между болничният за 30 дни и този от 45 дни остане голям интервал от време, какво се прави?

Благодаря, че отделихте от времето си! Успешни и леки бременности! 😊

# 839
Изборът на екип влиза в цената от 2000 лв.
Да, 2-3 часа е стандартното изчакване за преглед при нея.
Препоръчва диета според състоянието на пациентката, ако нещо в историята Ви, изследванията Ви, теглото Ви ѝ се е сторило като предпоставка, забранява определени храни.
За болничния не разбрах въпроса. 45 дневния прекъсва последния 30 дневен, който го застъпва. Ако за ЛКК сте изчерпали дните, се ходи на ТЕЛК комисия.

Общи условия

Активация на акаунт