Войната на буквите - Тема 2

• 35 013
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
# 256
# 257
Този меч, дето Петър го държеше за острието, не е ли реквизит на шута, който опандизиха? Това по въпроса как може цар да държи меч за острието или има и друга такава сцена?

# 258
не съм обърнала внимание на сцената, в която петър е държал меча за острието, но когато опряха меч в гърлото на баян, си личеше колко е фалшив - ако беше истински, с подобен натиск, щеше да му е влязъл в черепа
също "бойните" сцени бяха много забавни - особено тази на баян със стражите, а после и с мостич

# 259
  • Бургас
Може ли линк към казаното от Глишев, моля! Не го намирам ☺️

# 260
# 261
Ааа, благодаря Бубанка! Аз бях решила, че
Скрит текст:
Иван е братът близнак в пещерата, а не че има и друг брат. Нали и Симеон и каза, че има трима сина.
Иначе си е много достоверно това с кръвопускането, просто е жестоко и почва да ми показва защо майка и син нямат никаква обич помежду син.

# 262
Кръвопускането се е правило с пиявици и е било панацея за онези времена, че и доскоро се е практикувало.

# 263
  • Галифрей
Гледам епизода Баян има видения, чакам в момента в които очите му ще станат жълти и ще се превърне във върколак и да вие към Луната.
То бива но такава жестокост ама като на царицата няма… да заповяда да оковат собственото й дете и контролира другият минава всякакви граници. Липсва й само вълшебното огледало и да заподява да го убият. И Баян става Снежанка 😂 Той е мъжкият й варянт.  Като се биеше със стражите сякаш гледах GTA 😆

# 264
  • Другата България
Уж гледам, а не можах да разбера, как стигнахме до извод, че Симеон е отровен от жена си?
Аз не мисля, че е тя.

# 265
А кой е?
Залагайте ще смеят ли да дадат инцест? Ще и се нахвърли ли на Царицата, Сурсувул, когато го ядоса отново нарочно? Вчера очаквах, като се въргаляше по леглото, но той успя да удържи.
Духовникова е много красива и играе страхотно.

# 266
От статията, която някой беше споделил по-горе:

“С късна дата (около 968 г.) епископ Лиутпранд от Кремона съобщава за Петровия брат Вениамин/Боян (т.нар. Боян Магьосника), който според мълвата можел да се превъплъщава “... във вълк и какъвто си поиска звяр…”. Боян и споменатият вече Йоан (бунтовникът от 928 г.) дълги години носели “българско облекло". Надали това е било само неодобрение на византийската “мода” (тя е имала своето място още при св. цар Борис и цар Симеон Велики), а по-скоро е “заиграване” с най-консервативните среди в тогавашна България. В крайна сметка обаче очевидно цар Петър е разполагал с подкрепата на тогавашното българско общество, което се потвърждава от самите събития.“

Лол. Баянчо е бил нещо като Костя Копейкин сега Grinning Събирал е подписки за защита на българщината от тогавашния евроатлантизъм.

# 267
  • Варна
Само наминавам да кажа, че не гледах епизода и няма да гледам.
Нищо не ми харесва в сериала, мислех, че ще става за семейно гледане в подкрепа на българска продукция,
ама не.. Sad

# 268
Изчетох и двете теми. Интересни дискусии и споделени факти. Благодаря Ви Flowers Rose

Рядко некадърни сценарий и режисура. Теди Москов да бяха ангажирали да им спретне пародия кат' пародия, а не туй нещУ Stuck Out Tongue Winking Eye  Култови за мен са  "История на света" на Мел Брукс и "Злостър. Черното влечуго". Защо да нямаме и нашичко Blush

Ще продължа да гледам нещУто, за да съм в час с темата, която ми е интересна Heart Eyes

# 269
И аз да се обознача като неуспяла да гледам -  семейството ми категорично отказа и се налага да издебна като съм сама да го върна.

Но дискусията тук е много по-интересна от самия сериал  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт