Войната на буквите - Тема 2

• 34 996
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
  • Галифрей
Искам сценаристката Теодора да си каже честно с няколко изречения Какво по-дяволите и се въртяло в главата която е писала сценарият ? 😂

# 316
Искам сценаристката Теодора да си каже честно с няколко изречения Какво по-дяволите и се въртяло в главата която е писала сценарият ? 😂
Ето това

# 317
  • España
Това “Цариград” направо ми “блъска в ушите” . Филмът няма претенции ( а и не би трябвало) за историческа буквалистика , но столицата на Византия по това време , та чак до “турско” , а и след това е Константинопол !!!!!! Цели 16 века ! Чак през 20- ти век е официално прието новото име Истанбул . “Цариград” даже никога не е било “официално име” , така са го наричали предимно славянските народи , но няколко века след периода , за който се разказва в сериала !!!!

За образа на царицата ….от историческа гледна точка, тя вероятно е била с незначителна роля и напълно в сянката на славния си съпруг , че дори не се знае името и , само се предполага , че е от семейството на Сурсувул. Така че , образът , който Теодора Духовникова изгражда е изцяло “плод на художествена измислица” . ( не съм чела книгата)

Интересно и колко сИна на Симеон ще навържат до края сценаристите… Както видяхме , Иван си е съвсем нормален , незнайно ( засега) откъде появил се на погребението ….Симеон нали напомни на жена си , че има трима синове ( странно някак ми идва майчинското чувство на царицата…) . За Михаил ( поне исторически доказано ) е ясно , че е първороден и от друга майка.

# 318
Аз имам чувството, че след като са прочели книгата на Филипова се е случило нещо такова: "Я, княз Баян има видения и говори с вълци, това ми напомня на нещо. Царицата има брат, който и е близък съюзник. Мъжът и умира при неизяснени обстоятелства. Може би е била зла и го е убила, може би и с брат и са имали странни отношения? Дааа. Това много напомня на "Игра на тронове". А и много мистерия има. Леле, как ще се хареса на младите! Ще избием рибата с рейтинг! Ама за тази цел ще понаправим още промени - и езика да е модерен, да има повечко секс, да има и насилие. Много яко! А, книгата е "Войната на буквите". Естествено и това ще включим. Малко ще трябва да мине на заден план заради по-атрактивните части от сценария, ама ще го оправим."
А реално повечето хора искахме нещо обикновено, наше си, да си припомним славните дни на България.

# 319
Ох, по-добре да бяха направили един сериал „Сексът през Златния век“. Хем щяха да спечелят и младите, и старите зрители, та дори и децата, хем и никой копче нямаше да им каже, защото „че кой ги знае как са правили секс в онези времена“.
А те седнали да се гаврят с историята... Нека им сега!

Скрит текст:
ПП Сред авторите на филма казвате, македонче имало? Това обяснява много неща.
Не че съм фен на конспиративните теории, ама то се набива на очи просто...

# 320
Как Сийке  то македончето е с бг жена 😉

# 321
Но македонеца е режисьор. Най-много да е казал - "А, не ни трябват повече статисти за войската! Да не се вземат за велики тея българи!"

# 322
То и с бг паспорт въз основа на произход, ама...то не пречи. Знаем как са отраснали там. Сега си обяснявам защо 10 пъти повториха това хан хан ... титла, която никъде не се споменава по архивите. Ама нали сме татари и монголи, според тях.

# 323

Абе, жена, жена, ама...
Който цар не можем да откраднем, поне да го омаскарим.

# 324
Аз не го обвинявам еднолично, защото ако беше само той проблемът, нямаше нещата да седят така, но и сценарият също не става. Какво знаят те за величието на България през средновековието? Те изобщо не признават и за кирилицата. В РСМ не просто ни смятат за най-голям неприятел, а те учат не само, че сме татари и монголи, и че никога не сме имали никакви допирни точки в историята, те учат, че българите са най-простият народ. 
Може би заради това показаха Лакапин да се храни с прибори, а бугарите с пръсти, нищо че металните вилица са измислени векове по-късно, но важното е да се покаже тая разлика. Thinking Можеше да си набучва грозденцето на някакво острие, ама не... трябва да е вилица!

# 325
Македонецът е пичага не го закачайте.
Той живее от много години тук, видяхме го в Сървайвър, една дума не каза напряко за България. И спечели, като българи гласуваха за него.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 19:02 от densi

# 326
видяхме го в Сървайвър, една дума не каза напряко за България.

Аз не казах, че е глупак. Просто го заподозрях, че поддържа македонската политика по омаскаряването на „всичко българско и родно“.
Възможно е да греша и съм готова да се извиня. За жалост обаче филмът само потвърждава моите подозрения.

# 327
Скрит текст:
Той и Игор от Ловци на храна живее от над 20 години в Бг, но такива неща съм виждала от него написани... все пак са дружки с Вени Марковски. То остава да каже и нещо за България в национален ефир. В крайна сметка дори с български паспорт не се определя като българин, за какво да говорим. Има разлика дали си получил паспорт въз основа на брак или само въз основа на доказан български произход и самоопределение. Не е по темата, но така или иначе законът е променен и тези паспорти секнаха вече, дето ги раздавахме като баници.

Зоран преди час е публикувал, че рейтингът им расте сред младите хора Joy и е доволен от крайния резултат. И също важно, че тази неделя ще е неговият първи епизод, който той е режисирал, явно досега е бил другият Чучков.

Вижте и с каква заява са тръгнали преди да стартира сериалът - ''Войната на буквите” е първият сериал в света, който пресъздава Източноевропейското средновековие'', а после изведнъж, ама той не бил исторически! Joy
https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/13461814.

# 328
Нещо много са си повярвали. Не е за гордост, че са сътворили такава боза.

# 329
  • София
Какви глупости дърдорят тези самозабравили се ''творци''
Рейтингите са слаби и като цяло далеч от очакваното. И засега сериала е пълен провал. Не само като качество, там е ясно, но и като евентуална възвръщаемост и печалба.

Общи условия

Активация на акаунт