Октомврийски мами 2023

• 46 934
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
На мен ЛЛ още преди установяването ми пусна направление за МЗ.
Вчера даже на прегледа ме зачислиха направо, а установяването пак си мина с направлението.Нищо не съм палащала.

# 451
Аз да питам по-опитните (вече мами) - кога е хубаво да почнем да се мажем с крем против стрии и какво ползвахте предния път ?

# 452
Аз да питам по-опитните (вече мами) - кога е хубаво да почнем да се мажем с крем против стрии и какво ползвахте предния път ?
Предният път започнах към 4-ти месец, но аз реално до 6 месец нямах корем. Казах се с чисто кокосово, какаово масло, масло от шеа. Нямам стрии по корема, имам малко по гърдите, но аз и кърмих доста време. Сега се мажа от дъжд на вятър, още не много сериозно, но съм решила този път да се мажа с мас с невен.

# 453

По добре зпочни веднага. Промените настъпват бързо. При първата ми бременност бях на 18 и никой не ми каза че трябва да си мажа корема и целия стан в стрии, при следващите вече нямаше смисъл накъде повече да излизат. Само незнам кое действа най добре, но съм ползвала масла на Икаров които са били с добър ефект. Другите мами да споделят.

И ние имаме забрана за секса поне до следващия преглед, но АГ ни каза че има алтернативни методи 🤭 ако не издържим.

# 454
  • Замък сред облаците
Още към 2-3 месец. Редувах Neutrogena Hydroboost (много успокоява суха и опъната кожа) лосиона с маслото за бременни на Икаров (попива добре) и масло-балсама на Палмърс (крем лосиона им мирише гадно за сравнение). Нямам нито една стрия.

# 455
Аз първата бременност се мазах със зехтин и нямам нито една стрия. Сега мисля отново да заложа на зехтина.

# 456
Аз предишната бременност не помня кога започнах да се мажа, но май не преди 4 месец. Смятам скоро да започвам, че взе да ми става суха кожата. Мажех се с крема против стрии на Мустела, само последните седмици се мажех с чиста мас, нямам нито 1  стрия.

# 457
Ох, да се включа и аз за темата секс, понеже и ние сме на сухо. Мен не ми чак такъв проблем, но мъжа ми... Честно казано не знам кога е редно да го правим по време на бременност.

# 458
  • Замък сред облаците
Ако се чувствате ок да го правите и нямате медицински противопоказания може по всяко време. Моят мъж е наопъки, не ще и да чуе за секс като съм бременна (страх го е заради първата загуба).

# 459
Ние си правим секс,не сме спирали,защото съм бременна,предната бременност до края,докато не ми падна тапата правихме. Това разбира се,само защото лекарят не е казал друго. Според мен си е полезно и за двамата,ако няма противопоказания.
Относно мазането,аз се сцепих да се мажа супер редовно, до 8ми месец нямах нито една стрия,9ти месец се сцепих жестоко… на адски много места,без да съм спирала да се мажа. След раждането бях много зле,но се мазах с Жоржея и Био ойл и доста,доста избледняха,няма нищо общо с това,което беше. Просто си е до кожа,ако не е еластична,ще се нацепи колкото и да я мажете🤷🏻♀.

# 460
Секс и ние не правим, нищо не е казал докторът, но на мен до скоро постоянно ми беше зле, отпаднало, едва оцелявах. С предната бременност само в началото правихме, после ми стана едно такова сякаш тялото не е моето, не знам и аз, а и мъжа ми май го беше страх. Абе не е драма, заедно сме от 18 години, това не ни плаши 🤣

# 461
Ние правихме секс няколко пъти след като разбрахме за бременността, но от 2 седмици съм с непрестанно гадене и няма как просто. Сега от вчера и Утрогестан слагам заради зацапването, та явно няма да е скоро.
С предната бременност не помня кога започнах да се мажа, може би към 4 месец, но ми пролича много рано, тъй като бях много слаба. Още от 8-9 г.с имах корем. Не съм била супер стриктна с мазането, но въпреки това нямам стрии, според мен си е до кожа.
Сега си стратирах с малко коремче от преди забременяването, но мисля вече да започна да се мажа. Още не съм се ориентирала към продукти, ще разгледам препоръчитените от вас.

# 462
А кога започва прочутото гадене, коя седмица горе долу? 🙄

# 463
Не е задължително въобще да започне. Иначе от 6 до 8 седмица стартира по принцип.

mylitta, на теб мина ли ти гаденето? В коя седмица? При мен предната бременност продължи до към 18 та чак, но беше по-поносимо. Сега е ужас и нямам търпение да намалее поне.

# 464
  • Замък сред облаците
9-10 седмица почна при мен предния път, приключи към 15-та.

Общи условия

Активация на акаунт