Октомврийски мами 2023

• 46 935
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря, момичета. Пих вече един биозин, дано се размина леко и всичко да е наред. Аз още и за пулс не съм била, сега и вирус мисля, освен всички други притеснения в началото 😄 Има ли друга мама тук с детенце под 2г.? Такава лудница ми е с нея, особено сега като е болна, че чак вечерта като заспи се сещам, че съм бременна и се чувствам малко странно, дори може би безсмислено гузно, като се сетя как се грижех за себе си с първата бременност.. Ще ми е интересно и други мами в това положение да споделят как се чувстват 🤗

# 436
  • Замък сред облаците
Хм, освен тантум верде да не е ок в ранна бременност, макар че по листовка пише, че е ок, аз го ползвах като се разболях от ковид в 40г.с.

Рокси, аз съм с 8-месечен господин Simple Smile сега точно изкарахме риновирус.

# 437
Лелее, момичета, вие сте герои с такава малка разлика. Дъщеря ми през април става на 5 и се чудя как ще се справя Simple Smile

# 438
Хм, освен тантум верде да не е ок в ранна бременност, макар че по листовка пише, че е ок, аз го ползвах като се разболях от ковид в 40г.с.

Рокси, аз съм с 8-месечен господин Simple Smile сега точно изкарахме риновирус.

Лелее, колко малка разлика, браво за смелостта! Ще е трудно няколко години, но пък после казват, че е супер да са с толкова малка разлика 😊 При нас втория път не беше планиран и още съм зашеметена хаха

# 439
Здравейте, най накря минах преглед с ехограф вчера. Потвърди бременност в 6 г. с., но ми каза че още не се е захванало плътно до стените на матката и на 28 ме вика да чуем тонове. Леко ми е притеснено.
АА ти успя ли да свалиш килогрми? Аз последно качих още 5 кг. от магнезия който ми вливаха за задържането в 35 г.с. После като родих от 95 паднах само на 89 и сега пак съм 92. А започнах предната бременност от 69 кг. 😔 Направо не ми се мисли колко ще стигна до края на тази. Аз понеже родих секцио и сега усещам промяната доста заради операцията. Коремът ми е като желе, приличам на кенгуро, поне има достатъчно място преди да проличи 😆
Мога да крия бременноста по дълго време.

# 440
Здравейте, настоящи и бъдещи мамчета. Записвам се и аз. Последния ми МЦ беше на 04.01. Предполагам,че всяка жена като мен си има приложение на телефона за проследяване на цикъла. Е, аз понеже направих спонтанен аборт в последния ден на ноември реших да изтрия това приложение, просто нямах желание да следя нищо и бях ядосана. Февруари дори не обърнах внимание, че ми закъснява, докато не забелязах, че постоянно ми се гади и се чувствам изморена. Не можех да повярвам, че толкова скоро пак ми се случва, пък и нямах календар на телефона да следя😂 Тогава направих тест и видях двете чертички. След три дни отидох на преглед и се оказа, че съм имала по - късна овулация и бебето върви с 4 дни назад. Малко се притесних, но щом чух пулса и ми казаха размерите се успокоих. В тази клиника, която ходя ми назначиха доста изследвания и мога да кажа, че всичко е наред за сега. Имах малко завишени НК клетки и ми вливаха интралипид. И аз изпитвам притеснение и постоянно си мисля дали бебчето е добре. Видях,че някои жени са написали, че са в 5-6 г.с и са ходили 4-5 пъти на преглед. Според мен това е много и даже не е хубаво за бебето. Аз съм ходила два пъти на преглед, а вече съм в 9 г.с. Казаха ми края на месеца да си запиша час за биохимичен скрининг и ранна ФМ. Успех на всички и бъдете спокойни, все пак бебчо усеща всичко!😇

# 441
  • Замък сред облаците
Ами аз почнах от 66 и влязох да раждам 74-5кг. Излязох от болницата 68кг.
После обаче бързо си натрупах пак и сега стартирах от 73кг. Мислех че е от похапване, обездвижване, а то ТСХ ми било 5,9 (2 месеца след раждането ми бяха идеални хормоните). Та ще видим сега как ще е, но аз през бременността нямам голям апетит, нахранвам се бързо и ме влече към по-здравословни неща (нормални манджички, салати) с отвреме на време кривване за КФС и чипс 😅

Иначе беше случайно, мислехме в края на годината да опитваме за второ 😅. Аз и брат ми сме с 1,6г разлика и винаги съм го намирала за супер, ако всичко е ок с тази бременност бебетата ще са с 1,3г разлика. Има си плюсове и минуси със сигурност, както и при децата с по-голяма разлика.

Паола, и аз съм с последен цикъл на 4.01 и 4 дни по-късна овулация 😁 Да ти е успешна бременността този път Simple Smile

# 442
Искам само да добавя, понеже прочетох, че на много от нас ни се подува корема и ни е трудно с изхождането - вземете си сироп Лактулоза. Изписаха ми го да го пия през ден и мога да Ви кажа, че се родих. Около 20лв е, но си заслужава и е с приятен вкус.

# 443
Здравейте! Включвам се и аз 10+6 г.с. Минах през зацапване около 6 г.с., овладяхме го. От около месец не спирам с повръщането и гаденето. Съвсем съм без сили, имам дъщеричка почти на 5 и ми тежи, че не мога да играя с нея, както преди и да се грижа пълноценно за нея. От непрекъснатото повръщане съвсем отслабнах /54 кг съм, бях качила до 56, но ги свалих/ и се притеснявам дали всичко е наред с бебчето. В четвъртък съм на БХС, записах се в Шейново. Първи досег с болницата ми е, някой мнения, при доктор Галева се записах?

# 444
  • Замък сред облаците
Не е проблем, че си свалила кг, яж въглехидрати и пий вода, за да не си в кетоза (с кетони в урината се доказва), че тя не е ок за бременността.

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 10:54 от АА

# 445
Момичета, здравейте! Аз продължавам да зацапвам.. Вчера се чухме с док и каза да мина да ме види. Видяхме бебчо- пулсираше на екрана, но не пуснахме доплер. Доктора каза, че толкова рано не е хубаво. А за зацапването нито отлепване има нито нищо.
Казах му, че имам раничка на маточната шийка и той реши да я погледне и наистина се оказа, че от там кървя. Нищо няма да правим по въпроса, защото няма какво. Някоя от вас имала ли е такъв проблем?
П.С. През 6 м си пускам цитонамазка от 7-8 години все чисти излизат, последната е януари тази година.

# 446
  • Замък сред облаците
С предната Б имах и раничка. Зацапваше първи триместър, после спря, веднъж в 7 месец процапа леко. След раждането я нямаше вече. Ако правите секс (ние не правихме) ще зацапва след всеки контакт.

# 447
С предната Б имах и раничка. Зацапваше първи триместър, после спря, веднъж в 7 месец процапа леко. След раждането я нямаше вече. Ако правите секс (ние не правихме) ще зацапва след всеки контакт.
За сега не правим, защото не знаехме какво се случва, но не знам какво ще правим за напред. Аз и преди понякога зацапвах след секс и си знаех, че е от раничката. Плахи сме още. 😬 Вие поне имате опит, гледам повечето сте за 2ро бременни. Хубаво е да попиташ някой, който знае какво се случва! ☺

# 448
Аз съм 63 кг, мисля да се претегля към 14-15 г.с живот и здраве 😁
Ооо и ние не правим секс...Моя направо е болен хахах
Вчера говорих с АГ каза, че не препоръчва защото се водя рискова.Евентуално след 14 г.с и внимателно (не че ние някога сме дивели 😁)
На мен лично от както разбрах желанието ми се изпари.🤷

# 449
Здравейте!
Идвам и аз с един глупав въпрос ..
На 20 март съм на преглед и АГ каза да си взема направление за преглед, защото до сега всичко си плащах. Но се замислих, че тогава ще съм 8+5 а имам спомен от предния път, че към 10 г.с. взимах направление за майчино здраве. Ще има ли проблем с двете направления в такъв кратък срок? До сега съм взимала не повече от 10 направления за целия ми живот и изобщо нямам представа на какво имам право... Но ако ще имам проблем с направлението за майчино здраве, по-добре да си платя прегледа...

Общи условия

Активация на акаунт