Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 22

• 39 462
  • 780
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Да, прогестетонът сгъстява допълнително кръвта и би било проблем ако не си на терапия.
Д-димерът ти е висок за НЕбременна, както и артт ти е ниско за НЕбременна. Но теб това не те интересува.

Стойностите и на двете са в реф. граници за бременна в първото тримесечие.
http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/aPTT.htm
http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

# 196
Да, прогестетонът сгъстява допълнително кръвта и би било проблем ако не си на терапия.
Д-димерът ти е висок за НЕбременна, както и артт ти е ниско за НЕбременна. Но теб това не те интересува.

Стойностите и на двете са в реф. граници за бременна в първото тримесечие.
http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/aPTT.htm
http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

Блогодаря, дано всичко да е наред. А според вас проблем ли е да добавя и аспирин за седмица? Хематолога така ми препоръча..

# 197
  • Sofia
Аз не съм лекар. С Аспирина трябва да се внимава.

# 198
  • София
При положение че въпреки прогестерона изследванията са в референтните стойности за бременни, каква е причината за увеличаване на терапията? Аз бих изчакала БХС и теста за прееклампсия. В тази ранна седмица все още не бива да се експериментира без причина.

# 199
При положение че въпреки прогестерона изследванията са в референтните стойности за бременни, каква е причината за увеличаване на терапията? Аз бих изчакала БХС и теста за прееклампсия. В тази ранна седмица все още не бива да се експериментира без причина.

Прогестерона съм го вдигнала на 6 хапчета от няколко дни.. преди това бях на 2 таблетки... Sad. Преди да вляза в болница приемах и Натаспин, но като зацапах го спрях..

# 200
Аспиринът не го ли дават повече за подобряване на кръвотока, отколкото за превенция от тромби? Ако си прокървила от Натаспина, което е хранителна добавка, няма ли такъв риск и от аспирина? Обсъди го с хематолог и АГ според мен, ние няма как да те посъветваме, всяка си има нейната анамнеза и специфична ситуация.

# 201
Момичета, вчера си правих изследвания. Стойностите на фолиевата киселина ми се струват ниски. Вие как мислите? Хомоцистеина висок ли е? Писах в темата за Б12, защото не знам къде другаде, но не ми отговориха. Ако тук някоя знае, ще съм благодарна.

Иначе това са ми всички изследвания.

Това са ми мутациите.

# 202
Здравейте момичета! Във 16 + 6 г.с съм. Във 9 седмица ми откриха хематом и започнах от тогава пия дуфастон и слагам вагинално утрогестан. Във 13 седмица влязох в болницата за отлепяне на плодния сак и вече 3ти път влизам в болница за отлепяне на плацентата. Забелязвам че след системата се чувствам добре но когато ми сложат инжекцията фраксипарин 0.4 се появява кървене. Чудя се нали не е от нея? Има ли някой който е по - запознат с тези неща. Аг ми каза да не спирам инжекциите но се чудя ще мога ли да се закрепя със системи след като ми слагат инжекции.

# 203
Здравейте момичета! Във 16 + 6 г.с съм. Във 9 седмица ми откриха хематом и започнах от тогава пия дуфастон и слагам вагинално утрогестан. Във 13 седмица влязох в болницата за отлепяне на плодния сак и вече 3ти път влизам в болница за отлепяне на плацентата. Забелязвам че след системата се чувствам добре но когато ми сложат инжекцията фраксипарин 0.4 се появява кървене. Чудя се нали не е от нея? Има ли някой който е по - запознат с тези неща. Аг ми каза да не спирам инжекциите но се чудя ще мога ли да се закрепя със системи след като ми слагат инжекции.

Пускала ли си АПТТ, д-димер, фибриноген?

Когато аз имах хематом в 8-ма седмица спрях за 48ч всякаква терапия и поднових после с клексан 0.4 (преди бях на клексан 0.6+ аспирин протект вечер). Има пък други, на които казват да не спират с терапията независимо от хематома. Моят бе с размер 24мм при постъпване.

# 204

Пускала ли си АПТТ, д-димер, фибриноген?

Когато аз имах хематом в 8-ма седмица спрях за 48ч всякаква терапия и поднових после с клексан 0.4 (преди бях на клексан 0.6+ аспирин протект вечер). Има пък други, на които казват да не спират с терапията независимо от хематома. Моят бе с размер 24мм при постъпване.

Не не съм пускала къде се пуска?
Аз хематом нямам вече той се разорбира, но имам проблем със плацентата че се отлепя и получавам болки кървене тови път уж е по малко обаче болките са повече, но не съм спряла фракнипарин 0.4. В болницата ми казаха че била хубаво да се спрат докато се овладее, но аг ми каза в никакъв случай. Принципно ми беше зацапване но се притеснявам от болките и вече не знам кой път да хвана и какво да си мисля страх ме е да се прибера вкъщи….

# 205
Дуфастона не е ок за тромбофилия доколкото знам.
Защо комбинирате дуфастон и утрогестан?
Иначе нмх не се спира,и на мен така са ми казвали.

# 206
Аз също пия дуфастон заради отлепяне и хематом и не е проблем след като си на терапия.
Относно изследванията - на повечето лаборатории. Не препоръчвам Рамус. Аз използвам лаборекспрес. Тълкуване на резултати от хематолог и АГ. Референтните стойности ги има по тримесечия споделени от момичетата по-горе, тъй като на лабораториите са за небременни.
Успех 🍀

# 207
Здравейте досега бия фраксипарин 0,3 но понеже имам 6 кутии клексан 0,4 и док. ми (Аг) каза да ги поставям през ден ( за клексана става въпрос)Обърках се да ви призная.... Толкова ли е голяма разликата м/у фракси 0,3 и клексан 0,4

# 208
  • Sofia
И двете дози са профилактични.
Аз също бях почти цялата бременност на 0,3 и според изследванията тази доза ми беше добре. Но точно тогава пак имаше липса на Фраксипарин по аптеките и хематоложката ми каза, че мога вместо 0,3 да слагам 0,4. Тоест разликата наистина не е голяма.

А за терапията през ден... Оффф 😟. Какви са тия лекари!
Каква е логиката да си защитена 24ч, а следващите 24ч да си изложена на риск. Ако можеш да си позволиш да седиш 24ч без терапия, значи и през предишните 24ч няма да имаш нужда от нея. Аз не разбирам. Независимо от дозата, ако щеш и 0,8 да е, действието на НМХ продължава 24ч, не повече.

# 209
Съгласна съм с вас и затова ще си го поставям всяка вечер.... ще пускам куаголация и така
И двете дози са профилактични.
Аз също бях почти цялата бременност на 0,3 и според изследванията тази доза ми беше добре. Но точно тогава пак имаше липса на Фраксипарин по аптеките и хематоложката ми каза, че мога вместо 0,3 да слагам 0,4. Тоест разликата наистина не е голяма.

А за терапията през ден... Оффф 😟. Какви са тия лекари!
Каква е логиката да си защитена 24ч, а следващите 24ч да си изложена на риск. Ако можеш да си позволиш да седиш 24ч без терапия, значи и през предишните 24ч няма да имаш нужда от нея. Аз не разбирам. Независимо от дозата, ако щеш и 0,8 да е, действието на НМХ продължава 24ч, не повече.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт