Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 22

• 39 328
  • 780
  •   1
Отговори
# 90
Честно казано не знаех, че комбинацията от АСЕ и PAI хетерозигот, може да е толкова опасна 😔 Аз съм и със завишен лупус антикоагулант, като всъщност заради него ми изписаха Фраксипарин след трансфер, защото той бил опасен, а не вродената(PAI, MTHFR и ACE, които имам). Това са думи на хематолога ми. Сега разбирам, че тези мутации може да са толкова опасни. Аз приемам 800мг прогестерон на ден! 😶

Моят Хематолог така ми обясни нещата. Една мутация сама по себе е опасна примерно 10.. но в комбинация с друга става 10 по 10, в комбинации с трета става 10 по 10 по 10. И така. Аз реално нямам нито една рискова мутация - нямам АСЕ, нямам Пай, нямам 5 фактор, но имам всички други. Затова се водя с високорискова тромбофилия. Четейки тук започвам да си мисля, че много АГ - та просто не са запознати с тромбофилията. Вероятно според много лекари аз сигурно щях да съм без нужда от терапия. Но пък факт, че имам два спонтанни.. докато бях без терапия.
На Терапия съм от + теста.

# 91
Може ли някой разбиращ да ми каже как му се струват тези резултати? В 11 г.с съм, на клексан 0.4 всеки ден и натаспин.

# 92
Може ли някой да ми каже много ли и притеснителна стойността на този Д-димер?
Бременна съм в 8 г.с. на Клексан и Аспирин протект през ден.

# 93
Има ги в perinatology.com

# 94

Здравей, от написаното не се разбира дали биеш Клексана всеки ден или през ден. Искам да кажа отново - писано е много пъти, но нека се каже още веднъж. Такава терапия като Клексан/Фраксипарин през ден НЯМА. Инжекцията има активна сила 12 часа, а за д а се образува тромб са нужни 32. Затова се бие на всеки 24 часа или иначе казано всеки ден по едно и също време.

# 95

Здравей, от написаното не се разбира дали биеш Клексана всеки ден или през ден. Искам да кажа отново - писано е много пъти, но нека се каже още веднъж. Такава терапия като Клексан/Фраксипарин през ден НЯМА. Инжекцията има активна сила 12 часа, а за д а се образува тромб са нужни 32. Затова се бие на всеки 24 часа или иначе казано всеки ден по едно и също време.

Здравей! Редувам през ден Клексан 0.4 и на другия ден Аспирин протект. Така ми го изписа доц.Конова.. Anguished

# 96
Ще говоря с доц.Конова в понеделник, да
Иначе съм с 4G/5G хетерозигот, MTHFR A1298C хомозигот, FGB фибриноген и ITGA2 интегрин хетерозигот.

# 97
Искам да попитам дамите с тромбофилии от началото ли сте в болничен

# 98

Аз да, но защото работата ми е свързана с много физическо движение, психически напрежение и среща с много хора. Реших, че не искам да рискувам да се разболея, времето е студено.. а и, няма как да водиш делови срещи по връщайки ти се на всеки 30 минути. Всичко ми мирише адски силно. На фона на това, че иман две загуби, прецених че ще си остана вкъщи ще си дам спокойствие. Друг е въпроса, че това време вкъщи не минава и съм едва в 7 седмица, а имам чувството че съм бременна от цяла вечност.

# 99
Не, аз излязох в болничен в четвърти месец и то не заради тромбофилията, а по други причини.

# 100
Здравейте момичета!

След моите тегоби с дуфастона и по препоръките ви, посетих проф. Лисичков. Като цяло не ми каза нещо, което не знам, но и той сподели, че колкото по-малко неща се пият в начална бременност е по-добре. Излязоха ми НК клетки от препоръчана стойност 15, моите са 16,38 и ще ми вливат интралипид./По препоръка на доц. Конова при забременяване./

Основното, на което ми обърна внимание професора беше, че трябва да си намеря АГ, което да разбира от рискова бременност.
Д-р Вецев ми звънна, ще ходя в петък на преглед при него. Силно се надявам, този път нещата да завършат благополучно. Питах го за дуфастона, каза ми утрогестан вагинално, както и преди прегледа да си пусна прогестерон и хомоцистеин. Благодаря на всички дами, които се включиха и ми отговориха на въпросите.

# 101
  • Sofia
Не.
Аз излязох в болничен/майчинство/ 30 дена преди термин или две седмици преди планираното секцио.

# 102
I am and will be,
Терапията, ако НМХ е всеки ден, е супер. Проследяване на дозата в най-честия случай е необходимо веднъж на триместър, в по-специфични случаи - по-често.
Чудесно че сте видели пулс, на мен ми се струва рано, обикновено пулс се хваща след 6+0, 6+2, даже най-сигурно към 7гс. Прегледите в началото няма нужда да са често, освен ако нямаш проблем - прокървяване, контракции и др. Засега ти трябва спокойствие и почивка и пълноценна храна. Витамини и елементи (желязо, магнезий) можеш да провериш към 12-13гс, тогава ще имаш и изследвания по жк, няма смисъл да бързаш. До тогава бебето си дърпа каквото му трябва. Щом пиеш метилирани форми на Б9 и Б12, това са нещата които му трябват дотогава. Ако следващият преглед е след месец, ще си тъкмо в 9гс, идеален момент да почне да се следи кръвотока към плацентата.

Аз съм със същите мутации и износих безпроблемно близнаци с терапия с НМХ. След БХС започнах да се следя при двама АГ, за да имам преглед и две мнения по всички интересуващи ме въпроси.

Стискам палци всичко да е наред!
Успех!

Много благодаря за милите думи! Терапията ми е всеки ден фраксипарин 0,4 + аспирин протект през ден.Това от доц. Конова. Ходих при проф. Лисичков каза, че от аспирина най-много да прокървя и да не го пия. Излязоха ми НК клетки 16, 38 при допустима стойност 15 и ще правя вливка на интралипид./Отново по препоръка на доц.Конова./
Записах се за д-р Вецев в петък,  каза ми да пусна хомицистеин и прогестерон преди прегледа.Надявам се всичко да се развие добре този път.

# 103
На мен също ми казаха да не пия аспирин, поради риск от прокървяване. Вече с напредване на настъпила бременност, може да се включи и аспирин при необходимост.

# 104
  • Варна
Аз не съм, но работя от вкъщи. Плановете ми са, живот и здраве април да излизам, а събитието трябва да е края на юли, ако всичко е наред. По принцип тая година решиха да сме три дни в седмицата в офиса, но аз казах, че няма да ходя. Първо че ми е супер изтощително, трябва да ставам с още един час по-рано и да минавам по 25км всеки ден в трафика и изобщо няма да ми е комфортно да си бия инжекции в офиса, но и определено тоя път искам да минимизирам излагането на вируси. Не че мъжът ми не ходи в същия този офис и няма да носи, а детето пък от предучилищната, ама друго си е да си ги набера лично. Ако трябваше да вися в офиса, вероятно щях да взема болничен по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт