Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 12

• 24 331
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
Амии, алпаката (животното) на английски, испански и португалски е алпАка и понеже в България нямаме такива приемам, че тяхното е по вярно.

# 91
Е, то в Англия, Испания и Португалия също нямат алпаки... Simple Smile
Но пък за сметка на това ние си имаме ИБЕ на БАН и каквото те кажат, това е... Laughing

# 92

E, баш българските белобради професори не са ми мерило в конкретния случай. По филмчетата по природонаучните канали никой не казва алпакА.
https://www.google.com/search?q=alpaca+pronunciation&ei=DJLwY9eA … NOCxc8P6aeEiA8_64

# 93
Интересно индианците как го казват, не знам дали ще мога да намеря клип с автентичен местен човек, който да говори за животното...

# 94
Нищо чудно индианците да си имат съвсем друга дума за това животно. Както с кенгуруто. Simple Smile

# 95
Е, то в Англия, Испания и Португалия също нямат алпаки... Simple Smile
Но пък за сметка на това ние си имаме ИБЕ на БАН и каквото те кажат, това е... Laughing
Да, но там където има алпАки, говорят тези езици. Освен местните, разбира се.

# 96
АлпАката най- вероятно е местна индианска дума. Изобщо не звучи на испански.

# 97
АлпАката най- вероятно е местна индианска дума. Изобщо не звучи на испански.

Цитат
Alpacas are a smaller relative of the camel, and they're kept as a domesticated animal by farmers who sell them for meat, or more often, their soft wool. Alpaca fleece is silky and luxurious, and it can be knitted into sweaters and hats that are warmer than sheep's wool and much less itchy. The word alpaca is Spanish, from the Aymara word allpaca, and possibly a root that meant "yellowish-red."

# 98
Значи съм права, индианска е думата. Племето аймара живее в Боливия, около езерото Титикака.

# 99
Амии, алпаката (животното) на английски, испански и португалски е алпАка и понеже в България нямаме такива приемам, че тяхното е по вярно.
Вече имаме 😆😊 в село Лесковец. Надявам се, че никой не се храни с подобно сладко животно, а само продава меката му вълна.

# 100
И аз така се надявам. Тяхната вълна била най-качествена.

# 101
Гаден въпрос, трудно се намира в Гугъл, не става за жокер - затворете прозореца!
Дано да се откаже жената, знае доста, а въпросът е тотално затапващ.
Кофти, изгоря... Билалов я подтикна към това, явно не им се дават повече пари.

# 102
  • In The Middle Of Nowhere
Аз съм го чувала/чела това за "затворете прозореца". Не бих могла да се сетя, че е Нютон, но при така зададения въпрос това бих посочила.
И за консервата с доматена супа също знаех, но пък "кодоша се" не бях чувала.

# 103
Супата и кодоша са ми ясни, но на този въпрос дори на мене ми отне доста време, за да намеря верния отговор. Явно искаха да я затапят и да не продължи на горе. Въпрос, който не може лесно да се намери в гугъл и няма как да се знае или логично да се стигне до него, определено не е за 5000 лв, а за много повече.

# 104
  • тук, на мястото си
Да се беше отказала. Труден въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт