Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 64 475
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Мисля е излъгал за това, че е Армани. Те нямат такива опаковки на парфюмите си.

# 331
Още като прочетох,че е италианец.,ми стана ясно Grinning суетни, лъжат на всяка дума....пълни примадони

# 332
Чак пък такава генерализация…
Черните Приве-та на Армани, по някаква причина само в Rinascente, са в кожен пауч върху бутилката. Когато купувах моя червен малахит купих и мъжки, но не помня кой. Учудих се, че моят си няма пауч, а този има. После го разглеждах и в друг магазин- имаше само кадифена калъфка. Само на черните кутии пишеше Armani per Rinascente, така че е възможно.

# 333
Скъпият не знае как се казва парфюма му, просто не обръща внимание и ако някой го попита, отговора ще е нещо като "Жената ми го избра, нещо с дървена капачка" 😃

Тествах няколко неща днес, ще споделя кратичко:
Tempfluo на Nishane - гледали ли сте Blade Runner? Така ще да ухае мацката репликант
Скрит текст:
Има я нотката на горящ целофан от LouLou, но тук парфюма не отива в цветна прелест, горящ целофан и нощна тубероза, а към натрапчива целулоидна миризма с малко финно машинно масло и накрая мускус.
Допълвам: след близо осем часа, аромата от китката ми е просто страхотен....Може би не му е сега сезона. Знам ли.... и взех че се замислих.....

Avant et Apres на Isabey - страшно нежен и красив аромат. Чист, сладък, пролетни цветя, зелените дръжки и листата на зюмбюли, лалета, нарциси. Прелест.

Lys Noir на Isabey - отдавна не бях попадала на толкова красив и секси аромат. Първите 15-ина минути ми дойде силен с пипер, хелиотроп и пачулито, но после - Ооооо, прелест. Парфюм за съблазняване 💋

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 21:40 от Al Georgieva

# 334
  • София
… каза че не се сеща за името, но е кожен с прозорче, през което се вижда бутилката и е на Армани. Е, от вчера разглеждам парфюми, но такова “животно” не намирам. Имате ли идея?
mariposa333, кожен с прозорче е този, но не е Армани
https://www.fragrantica.com/perfume/Olfactive-Studio/Chypre-Shot-51698.html

# 335
Благодаря ви, явно трудно ще го намеря. Странно ми е как така не обръщаш внимание на парфюма си. Аз си ги избирам с толкова желание и любов, а ако някой не ми харесва въобще не го пръскам, а го подарявам и винаги знам точно с какво съм се напръскала.😉

# 336
Момичета и момчета, вчера в офиса дойде един италианец, който ухаеше много интересно и нестандартно. Веднага го попитах за парфюма, защото много ми харесва и той въпреки, че сподели, че е голям парфюмен маниак, каза че не се сеща за името, но е кожен с прозорче, през което се вижда бутилката и е на Армани. Е, от вчера разглеждам парфюми, но такова “животно” не намирам. Имате ли идея?
Хайде де, не си спомня името. Не е искал да каже с кой парфюм е нарочно.

Защо трябва да казва?
Има ли някакво правило, че трябва да казва, какъв точно парфюм използва.
Нали това е тънкостта да се използват парфюми, които не всеки втори използва. Какъв е смисълът да си купува, парфюми като - Bvlgari Aqva..., Paco Rabanne 1 Million..., Versace Eros..., Armani Acqua di Gio Profumo..., които всеки втори използва, или още по "грозното" реплики на тези аромати от Рефан, Мартинез и на майка им........ от там където ги купуват не знам. Аз такива ментаци, не ползвам и не ме интересуват. Човекът е решил да използва парфюми, които все по-малко се използват. Не виждам нищо лошо в това, че не е искал да сподели. Wink

# 337
Той като го каже на една колежка и целият български народ ще се юрне  точно този парфюм да купува. Simple Smile

# 338
Той като го каже на една колежка и целият български народ ще се юрне  точно този парфюм да купува. Simple Smile

От там се тръгва да ти кажа, един на друг, друг на друг и така.. Wink
Ясно е, че няма всеки да тръгне да го купува, но както се казва колкото по-малко се знае, толкова по-добре.

# 339
Глупости на търкалета. От кога парфюмът, който използваме е конфиденциална информация?
Глупости!
Не само че казвам, но нося на колежките да се пръскат, правя им отливки за проба, дори подарявам.

# 340
Въобще не крия с какъв парфюм съм, когато ме попитат. Даже ми става приятно от проявения интерес, защото рядко се случва. И аз предлагам който иска да се напръска да пробва. Никак не ми пречи, че още някой ще носи същия парфюм като мен.

# 341
Парфюмни, като ви четях за Rose Velvet, мислех, ирис и роза за мен е като космонавт на кон в космоса. Но знаете как е, може ли да не се тества?! В началото е  трендафилът в двора на баба, обаче базата, базата печели, прозрачна кадифена роза, покрита с воал от ирис, пространство и свобода. Притежавам фреш варианта, но са различни, затова взех и розата. Не мога да се позная, имам топла връзка с Givenchy Irresistible. Браво на Живанши! Звездичката на Мюглер ще почака, Кристалче Heart

# 342
И аз не си крия парфюмите, страхотно е някой да ме попита и да обърне внимание. А повечето ми парфюми хората не са ги и чували и рядко някой задълбава.
Никога не към се притеснявала, че ще си купят същия парфюм, нямам bespoke аромати и сигурно доста хора имат същото като мен…😂 Като заимам тогава ще си ги крия…😝😝

# 343
Глупости на търкалета. От кога парфюмът, който използваме е конфиденциална информация?
Глупости!
Не само че казвам, но нося на колежките да се пръскат, правя им отливки за проба, дори подарявам.

Много от хората предпочитат да си купуват парфюми, които НЕ са от масово-използваните аромати. Simple Smile

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 22:03 от bubanka

# 344
  • Germany
И аз не крия с какъв парфюм съм, даже ми се е случвало два пъти да записвам името на парфюма на напълно непознати мъже, за да го купят на жените си, единия път за Chinetown на Бонд 9, вторият път за Aoud orchid на Мансера. Шефката ми полудя от мен по Мон Герлен ЕДП, и след като й казах кой е  ѝ стана парфюмен подпис. Аз спрях да го нося на работа заради нея, но при повече от 200 парфюма, не ми е никакъв проблем Joy
Днес пробвах Q by Dolce & Gabbana Dolce&Gabbana. Интересен парфюм. Съвсем не е това, което очаквах от него, но е интересен. Цитрусов, дървесен и зелен, елегантен по италиански. Много чист, природен, унисекс. Очаквах череша, пудреност, но не усетих изобщо такива. Има вишна, и то много ефирна, природна, като намачката свежа вишна. Няма изобщо сладост, въпреки, че по пирамида очаквах такава. Ако го тествам на сляпо, бих казала, че е парфюм на Диптик, а не на Долче и Габана. Долавям известна прилика и със зеленото Хербае на Локситан, това ефирно, природно, зелено присъствие, но без сладката му дървесна база. Тук е много елегантни цитруси - мандарина, лимони, с кедър, нежен жасмин и портокалов цвят, треви и намачкани вишни. На мен ми хареса, но ми се стори твърде тих. Ще го пробвам още веднъж в по-топло време и с хубаво напръскване.
Хареса ми много и новият Black Opium Le Parfum Yves Saint Laurent. Dez, Deetron, тествайте го! Много уютна ванилия с бензоин и карамел при мен. И за мен е различен от останалите, няма я характерната кафеена нотка, тук е много мека опушена ванилия, с мека дървесна база, сметаново тофи, карамел, бензоин и сладко от мандарини. Иде ти да се сгушиш в него. Сладичък, мек, горещ, направо да замъркаш.
Deetron, пробвах новата линия на Zara и съм силно впечатлена, особено от Magnificent Black Zara и от Majestic Green Zara. Много хубава авторска серия, много стилни, добре направени, унисекс, и много носими. Не можах да реша, кой от четирите парфюма на линията ми харесва най-много от всички. Определено Зара върви в много положителна посока с тази линия, браво!

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 22:28 от kovatcheva

Общи условия

Активация на акаунт