Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 64 318
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Провокиран от споделените мисли тук за спрени съкровища, реформулирани легенди, изкупени марки и тн, замислих се, че никога не съм страдал, че любим парфюрм или марка ще изчезне. Имаше един период преди години, когато Мюглер пускаше лимитирани издания на A*Men - пюър чушка, пюър уиски, пюър кожа, пюър кафе и тн и тогава си мислех - леле бързо да купувам това и онова, че като свършат, няма други такива. Е да, ама пазара се промени с годините, навлезенаха нови марки, нови парфюми, промениха се теченията и излезнаха какви ли не шоколади, и уискита и кожи, и каквото сърце иска. Smiley
Вярвам, че когато се случи да освободим място в шкафа на сърцето ни за някой парфюм, то рано или късно, вътрешния порив ще ни отведе неминуемо до нови, а защо не и по-обичани аромати. Понякога отегчението изглежда пълно, нищо не ни вълнува, и точно тогава от някъде ни поразява нова тръпка.

Пускам поредно кафе на фона на: Louis Durra - No Surprises

# 121
Благодаря за новата тема! 🍷

Аз май нищо не искам да ми подаряват за деня на любовта и виното от страна на аромати. И без това ММ обикновено ме оставя аз да избирам, той купува и подарява 😁

В предната тема се спомена Guess Indigo и въпреки че парфюмите на Гес са малко недолюбвани и определяни като ароматизатори аз да си кажа че обожавам мъжкото Indigo и лятото много се пръскам с него. Толкова ми е свеж и кокосов, напомня ми на море. Трайността обаче му е минус - наистина е малка.

Аз се сдобих с тази красота от намалението в Делириум

Jo Malone wood sage and sea salt влюбих се в него преди години още когато пазарувах аналози от Мартинез. Върху моята кожа го определям като цитрус с подправки. Доволна съм.

Към поръчката ми изпратиха и мостра на Plein fatale и честно казано много ми хареса. Много богат аромат, топъл и уютен, според мен подходящ за този сезон, но не се и учудвам че го харесах - любимите ми съставки са вътре. Сега него ще го мисля. 😂

На много красив аромат, сте попаднали в Делириум.. Трябва да "погледна" към Делириум и аз, че подаръци трябва да се правят. Joy Blush

# 122
  • by the sea
О Deetron, де да бях и аз така.. аз си пускам по една сълза от време на време за спрени любовчета...
Наскоро придобих 4-та бутилка ( и най-вероятно последна) Chloe Love - няма такава радост!
Но само за спорта да купувам лимитки -  не, и аз не го правя. Само любовчета.

# 123
  • Germany
Благодаря на kovatcheva, миналия ден поръчах Mancera Saharian wind по нейна препоръка и днес пристигна. Покупка на сляпо беше, но много ми хареса. 💐♥️
Много ме зарадва, честит! И със здраве и удоволствие да се носи от мъжа, за когото е предназначен!

Deetron Hug, чудесен и мъдър пост, и много секси джаз, благодаря Heart

Парфюм за деня La Vie est Belle L'Éveil Lancôme Broken Heart, в компанията на това любимо парче
Скрит текст:

# 124
  • Пловдив
Здравейте.Напоследък много нося Mademoiselle Rochas Couture, My way в почивните дни,че ми е нетраен и го пръскам през няколко часа,за да го усещам, Ariana Grande Cloud.Вчера тествах Jimmy Choo I want Coo Forever - напомня ми на Rochas bizance и Chloe nomade naturele -ще си го купя някога когато го срещна на добра цена.Усещам в него нещо ментово и свежо.В пирамидата няма мента, от коя ли съставка идва това усещане ? Много характерен парфюм според мен е.Нямам подобен.
.

# 125
Скрит текст:
Здравейте.Напоследък много нося Mademoiselle Rochas Couture, My way в почивните дни,че ми е нетраен и го пръскам през няколко часа,за да го усещам, Ariana Grande Cloud.Вчера тествах Jimmy Choo I want Coo Forever - напомня ми на Rochas bizance и
Chloe nomade naturele -ще си го купя някога когато го срещна на добра цена.Усещам в него нещо ментово и свежо.В пирамидата няма мента, от коя ли съставка идва това усещане ?
Скрит текст:
Много характерен парфюм според мен е.Нямам подобен.
.

Интересно е наистина. Бих заподозряла тези две:

Какво ли ще кажат по-експертните носове? Simple Smile

# 126
Скрит текст:
Провокиран от споделените мисли тук за спрени съкровища, реформулирани легенди, изкупени марки и тн, замислих се, че никога не съм страдал, че любим парфюрм или марка ще изчезне. Имаше един период преди години, когато Мюглер пускаше лимитирани издания на A*Men - пюър чушка, пюър уиски, пюър кожа, пюър кафе и тн и тогава си мислех - леле бързо да купувам това и онова, че като свършат, няма други такива. Е да, ама пазара се промени с годините, навлезенаха нови марки, нови парфюми, промениха се теченията и излезнаха какви ли не шоколади, и уискита и кожи, и каквото сърце иска. Smiley
Вярвам, че когато се случи да освободим място в шкафа на сърцето ни за някой парфюм, то рано или късно, вътрешния порив ще ни отведе неминуемо до нови, а защо не и по-обичани аромати. Понякога отегчението изглежда пълно, нищо не ни вълнува, и точно тогава от някъде ни поразява нова тръпка.
Ето това имах нужда да прочета, благодаря! Сега мога спокойно да се полея с Мулен Руж и да послушам...Елтън Джон например, докато пия следобедно кафе.

# 127
Разбирам разочарованието на харесващите произведенията на Мюглер, няма ги предишните пачули, сол, но още с круизния Ангел се даде заявка, че парфюмите им залитат към мейнстрийма. Нямам Ангели, но
Angel Elixir с радост ще взема. Чудесен е, флорално-дървесен парфюм, голямата коалиция на белите цветя не е натегната, в базата остава ванилията, запазена от Мюглер, още по-хубавa e на ниските температури. Доминик Рапион ли е правил Angel Elixir?
Денси, благодаря за хубавата тема! Избирам Baccarat Rouge 540 за месеца, в който има рекламен трик, през всеки ден от февруари любовта е във въздуха HeartHeartHeart

# 128
𝔼𝔸𝟟, благодаря, за мен също много красив ❤

Опаковката също много ме изненада, прекрасна за подарък.

Аз за себе си забелязвам с времето, че парфюмния ми вкус се променя, затова не се запасявам. 😀

# 129
𝔼𝔸𝟟, благодаря, за мен също много красив ❤

Опаковката също много ме изненада, прекрасна за подарък.

Аз за себе си забелязвам с времето, че парфюмния ми вкус се променя, затова не се запасявам. 😀

Определено е много красив на външен вид. Така е опакован, че да те е яд да го отвориш, само да го гледаш и да се наслаждаваш на гледката. Smile Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 130
След ден в планината на студ се напръсках с Étoile d'Une Nuit и направо ме разтапя аромата. Жалко че прекрасното начало трае толкова кратко обаче.

Не се разочаровам от променените парфюми, моят вкус също се променя и май предпочитам нови аромати. Womanity ми беше голяма любов, а сега го пръскам предпазливо, повече от три пъсвания и рискувам да ме удуши / или да удуши околните 😁 Имам го в оригиналната версия, в новата и The Taste of Fragrance версията.

Интересно ми е да видя новия Еликсир утре, радват ме белите цветя в парфюмите, при все че малко са майсторски направени

И продължавам да се тормозя кой Nishane да си взема......

# 131
Туберозата е шедьовър за любителите и, но трябва да се пробва. Иначе е една от най- добрите въобще.

# 132
  • The Evergreen State
Понеже се спомена розовото масло по-напред в темата, споделям първото видео от кратка поредица за парфюмерийното изкуство на Диор. Много красиво са направени тези филмчета, удоволствие е да се гледат. Попадала съм на подобни мини серии и от други марки, на мен са ми много интересни.

Скрит текст:
Видеото е на френски но има субтитри на английски.

Добавям и още една статия в която споменават интереса на парфюмерийните гиганти в последните години към изкупуването на цветни полета в Грас и поддържането на местни къщи-центрове предназначени за ателиета и сътрудничество на парфюмеристи и провеждането на събития. Насърчават си местния бизнес както и привличането на повече туристи в историческата столица на парфюмите - Грас.
https://www.voguebusiness.com/beauty/why-lancome-and-chanel-are- … -fields-in-grasse

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 09:06 от Athena

# 133
Добро утро парфюмни!

Благодарности на дамата, която писа тук, че намазване с крем върху парфюм премахва аромата 🌷🙂

Вчера се пръснах с Olympea Flora, аромата е страхотно свеж и красив първите няколко минути, но след това става толкова сладък и някак ретро, че направо ми прилоша 😁 15 минути намазване с бебешкия крем на Weleda  оправиха работата, аромата изчезна напълно от ръката ми.
Angel Elixir пръснах на хартия и само дето не припаднах от сладост, дори не посмях да тествам върху себе си, Densi беше права, че ще ми дойде сладък.
Предполагам на подходящ човек ще ухаят добре.

Днес се надявам да намеря време и да тествам няколко аромата на Nishane които очаквам да са по-женствени - Tuberoza, Zenne, Hundred Silent Ways, Ambra Calabria, Tempfluo, Wulong Cha заради страстта ми към чаени аромати в горещо време и Papilefiko, защото е творение на D.Ropion

Последното ме подсеща да пробвам сега Catch Me, може би ще е чудесен в студа с аромата на прясно подострени моливи и цветя.

# 134
  • Бургас
Ал, да разкажеш за Туберозата на Нишан като я пробваш.За моя вкус е най- доброто от Нишан от тези, които познавам.Изключително красив парфюм, голяма любов ми е.Нова градина предстои Simple Smile https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Un-Jardin-a-Cythere-79225.html 

Общи условия

Активация на акаунт