Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 63 849
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Момичето в рекламата е Уитни Пийк, от Клюкарката 2021. Много е красива и рекламата е хубава. Не съм запозната с ароматите на Шанел обаче и не знам дали пасва на аромата.

С един парфюм на ММ дойде и мостра на Lacoste Timeless pour femme, като видях мострата много се зарадвах че ще се запозная с нещо ново, но бързо ми мина ентусиазма. Изобщо не ми хареса, много много цитрусов.

# 631
Timeless не съм го пробвала, но Lacoste Pour Femme е прекрасен парфюм, много женствен, мек и елегантен Heart Exl

# 632
TImeless е доста обикновен цитрусов аромат, незапомнящ се и нетраен. И аз бях въодушевена от появата му, но ме разочарова. Lacoste pour femme ми е стар любимец, много нежен, но и траен, сладък, но не сладникав. Всичко е много добре балансирано в него. Създава усещане за лукс, спокойствие и мекота.

# 633
Няма и да разбера колко е нетраен, защото не бих се напръскала изобщо с него. Не харесвам цитруси, а този ми е задушливо цитрусов.
 Pour femme не го познавам, единствения парфюм който познавам и харесвам на марката е L.12.12 Magnetic. Страхотна находка. Много ми е нежен. Свързвам пролетта и лятото с него ❤

# 634
Очаквам си отливка от Angel edp. Много харесвам аромата, но наистина не съм сигурна, че искам цял флакон. Дори бебенце от 30 мл. Напоследък дори забелязвам колко бавно ги хабя. Тъжно е ако наистина го спират, но ще се радвам на отливката. Нямам търпение утре да я взема.

# 635
Здравейте парфюмни.
Влизам, за да споделя накратко възхитата си от една „фея“. Не съм за тази тема, но тя е първопричината за събитието, затова моля да не ме триете /или поне не веднага/.
Преди време питах за парфюм, който вече е трудно откриваем. Дамата се свърза с мен, за да ми предложи нейния, след като установява, че няма желаната симбиоза между тях. Още след ден получих съобщение от куриерската фирма, че имам пратка и след работа минах да го взема. Всичко беше изглеждаше добре, парфюмът бе грижливо сложен в допълнителна кутия, добавена беше и амбалажна хартия за да запълни празното пространство около парфюма в кутията. Платих и заприпках към къщи с копнеж. Добре, че седнах на спалнята, за да отворя парфюмчето… Разпадна се в ръцете ми. Стъкленото шише с пулверизатор сякаш скочи от златната си рокля и падна на спалнята, леко лепкаво, мокро от парфюмна течност по него. Честно, прималя ми. Такова разочарование не съм си и представяла, че ще изпитам от нещо, уж маловажно. Ароматът е прекрасен, ама пустото шише дори и след като му „облека“ златната рокля, в момента, в който отворя капачката и се разпада. Оставих го полегнало и написах съобщение до дамата, която ми го изпрати и която тъкмо ме питаше получила ли съм го. А тя, също потресена от случилото се недоумяваше какво се е случило, ме помоли да върна парфюма обратно, за да ми върне парите за него. В цялата ситуация, както разбирате вина или умисъл няма в нито една от двете ни. Аз отказах да върна парфюма. Оказа се, че в легнало положение явно сълзи от някъде, защото шишето отново се мокри.  Това би означавало, че освен ако не бъде занесен внимателно лично, то до крайния получател има огромна вероятност да пристигне шепа стъкла, плуващи в лепкав аромат. Парфюмът ще използвам с хирургическо внимание и максимално бързо, за да се радвам на аромата му, който е прекрасен за мен, докато го има.
И както се очаква, приказката има край. Заради отказа ми да й пратя нещо и вероятността да заплати за получено мокро „нищо“, Феята днес ми преведе част от сумата, която платих, като компенсация за цялата ситуация и за разочарованието, което само човек с парфюмно ОКР може да разбере.
Не съм и предполагала, че има толкова честни хора. Възхитена съм от доблестната постъпка и понеже доброто трябва да бъде споделяно, за да се учим от него, затова реших да ви разкажа.
А на тази фея ще благодаря и тук и ще й пожелая: парфюмни страсти, истинска любов, верни приятели и никакви недоброжелатели.  Heartpulse

# 636
Nolina браво, че  толкова положително е завършила историята. В групите се нагледах на обвинения и сцени   обикновено  добросъвестните продавачи стават "жертва" на дефектни капачки и течащи спрейове плюс злобни коментари и обвинения.
Иначе днес отворих най сетне чаканият osmanthus interdite Голяма радост, много красив аромат. не съм си представяла, че плодово флорален свежак може да е толкова дълбок, многолик и интересен.
Кайсия, чай и османтус напълно задоволи издирването на моят чаен аромат след не малко греди, които ме е срам да изреждам, защото са хубави аромати, но не мога да се идентифицирам с тях.
С pale blue eyes това е втори парфюм на не особено популярен бранд в България, който мейкъп продават на доста добри цени.... отивам да ровя за още съкровища

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 23:24 от Солена Луна

# 637
С Club de Nuit Intense Armaf съм. Rolling Eyes Усещам рози и бонбони "Ментина", но и нещо като крем "Виетнамско чудо". Grinning Общото впечатление все пак е приятно. Розата е някаква плътна и могъща роза, не е скромна или едва доловима, но е малко маскирана, сякаш нещо друго се бори да я заглуши, към момента не мога да го определя какво е (все пак съм със скромен парфюмен опит). Макар да съм озадачена от лекарствената нотка, съм доволна, че го купих. Relaxed

# 638
Като споменахте Club de nuit, много харесах пирамидата на Milestone. Някой познава ли аромата?

# 639
Като споменахте Club de nuit, много харесах пирамидата на Milestone. Някой познава ли аромата?
Аз го имам, унисекс, свеж, липсва арабското звучене.  Усещам акватични нотки, летен аромат определено. Има нещо, което ме дразни, но не мога да определя коя нотка е. С мъжки уклон, доста кичозен вид има обаче. Не е моят аромат и затова е в размените.

# 640
Попаднах на видео на парфюмна колекция в Ютюб и забелязах поставката/етажерката за парфюмите. Някой да ползва такава и да знае къде мога да намеря подобна в България?

# 641
# 642
Попаднах на видео на парфюмна колекция в Ютюб и забелязах поставката/етажерката за парфюмите. Някой да ползва такава и да знае къде мога да намеря подобна в България?

не е прозрачна, но би свършила работа - https://olele.bg/product/mnogofunktsionalen-stapaloviden-organaizer-51046/

# 643
  • The Evergreen State
https://www.fragrantica.com/news/Rosa-Rossa-Guerlain-Original-Fo … arvest-17848.html

И Герлен излизат с три реколтни вариации на Алегориите (лимитки, в продажба са на сайта им Nerolia Vetiver, Mandarine Basilic и Rosa Rosa, 95% натурални), след Dior Rose Essence и Lancome LVEB Domaine de la Rose. Голямо изкушение са тези реколтни лимитки, ееех Sweat Smile.

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 09:48 от Athena

# 644
Дами, ще помоля за съвет.
От известно време съм си набелязала за покупка на сляпо Van cleef & arpels orchidee vanille.
Имам  и много харесвам Goutal Niut et confidences. Във фрагрантика пише, че Ванилената орхидея напомня на Гутала.
Въпросът ми е дали орхидеята, в определена степен, е равностойна на класата на Niut et confidences?

Общи условия

Активация на акаунт