Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са правилата за участие в книжния клуб?
Коя е книгата за февруари в книжния клуб?
Какви са впечатленията от книгата „Списъкът“ на Луси Фоли?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са правилата за участие в книжния клуб?
Участниците в книжния клуб обсъждат една книга в рамките на един месец, както и два разказа, ако е възможно. Изборът на книги и разкази се прави чрез анкета, освен ако няма само едно предложение. Предложения за книги и разкази могат да се правят в самата тема или на лично към организатора. Всеки четящ темата е съгласен да попадне на спойлери, а всеки коментар трябва да бъде конструктивен.
-
Коя е книгата за февруари в книжния клуб?
-
Какви са впечатленията от книгата „Списъкът“ на Луси Фоли?
Участниците в книжния клуб споделиха различни мнения за книгата „Списъкът“ на Луси Фоли. Някои от тях първоначално не бяха впечатлени, но по-късно се заинтригуваха как ще се развие историята и кой ще бъде убиецът. Други отбелязаха, че героите са успешни, но вътрешно корумпирани и финалът ги изненада. Всички описания, детайли и събития бяха леко смущаващи, като всичко беше много специално, ексклузивно, но винаги с една зловеща нотка.
-
Какви са впечатленията от разказа „Децата на царевицата“ на Стивън Кинг?
-
Какви са впечатленията от разказа „Съдба“ на Йосиф Перец?
Направо я изгълтах тези дни. Това описание през очите на различни герои много добре ѝ се е получило на авторката, според мен. Всеки има собствен глас, изразяване и дълбочина - даже да не гледам от чия гледна точка е, бих се сетила. Наистина се радвам, че в никой от скритите текстове не сте писали кой кого, защото ето най-после книга, за която държах да не знам предварително. Явно това беше голяма част от очарованието - да очаквам и да премислям кой кого. Това как се засукаха нещата и се преплетоха историите на присъстващите, беше сладко. Също така много ми хареса зловещото присъствие на острова. Не че имаше реален принос към сюжета (пък и аз на тая възраст вече не се хващам), но пък придаде готиното готическо усещане, което толкова много обичам. А последните няколко глави наистина засилиха напрежението с еднаквия си край: "И тогава светлините изгаснаха." Докрай се чудех кой ще е извършителят, щото имаше няколко, които се класираха. Все пак ми се струваше съмнително присъствието на един герой в сенките, който беше твърде чист, за да е чист. Но дори и там - двама души можеше да са, все от едно и също домакинство, и двамата в сенките. За жертвата се ориентирах, докато загасваха лампи
Но, разбира се, винаги можеше да се окаже някой друг, или други...
За грима изобщо не ми се почва. Другото, за което не ми се почва да коментирам, ама ми се струва нереално, е количеството алкохол. Как изобщо оживяват и не са одрайфали всичко? Ясно, че има пиячи и пиячи, ама... не знам. Спрях да броя чашите и видовете алкохол някъде по сумрак 
Много хубаво се получи, че след моето разочарование от книгата за миналия месец, тази ме "вдигна".