Магията на изтока - тема 70

• 28 146
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Реално,чосонската приказка на Тек не си струва. Тек си струва всяка секунда,но главната е досадна.Тя е лоша,мила,слаба,силна,но най-вече досадна.
Става дума за Secret Royal nspector&Joy.

Iljimae има почти всичко,което обичам в драмите (или съм много пристрастна), представяйки важни проблеми с малко хумор, малко пух, добър ОСТ,стрхотен каст+гледала съм го много отдавна и може да го свързвам с хубави моменти.Обаче има наистина страхотни герои,но за съжаление има един голям  недостатък, който го дърпа надолу - финала.

The King and the Clown е филм,който ангажира,кара да се замислиш и да поставиш под въпрос представените теми.Да не говорим за разнообразието на героите по отношение на техните личности,мотивация и морал.Наистина е изкуство как те бавно показват всички слоеве на героите, техните перспективи и планове. Много го обичам. До толкова,че ако ми кажат,че имам възможност през живота си да гледам само един корейски филм ще избера този.

# 721
И друго Хьонде рекламираха този път....

Е, как? Трябваше да покажат и изрекламират и новото Хьонде Genesis G70. Това е корейският сериал за новите луксозни седанчета на Хьонде. То заради това е и създаден - за да изрекламират колите, а не толкова за зрителя или пък заради някаква последователност или логика в действията на героите.
До края на сериала може да видим цялата нова серия на Хьонде за 2023 г. След седан-ите е ред и на SUV-четата. Я Kona, я Tucson или Santa Fe.

# 722
  • вятърничава
Много го обичам. До толкова,че ако ми кажат,че имам възможност през живота си да гледам само един корейски филм ще избера този.
Уау !

Не на последно място, а може би точно на последно място в Iljimae И Джун Ги е все още с пухкави бузки Hug

# 723
Вече сме на финала и да я изписваме тази тема,че при мен днес се изля и сега е горещо и много влажно,а тук виждам сняг и нещо като норвежка хижа.Не,че  принципно ми пречи да пиша за котки Animal Smile Cat

Имам любим автор в AO3 в един от разказите си споменава как египтяните ги почитали и се покланяли на Бастет с котешка глава,защитник на Долен Египет и бог на слънцето. За японците и как имат своите Nekomata и Bakeneko където и двамата са yokai (свръхестествени същества в японския фолклор). Така че, ако някога видите котка с две опашки в Япония, може да сте попаднали на Некомата. Joy Някои части на източна Индия се молят на богинята на раждането и брака, която язди котка - затова хората в тези части са склонни никога да не нараняват котка и да я хранят добре. След това има шотландските истории за котката sìth, която е голяма черна котка с бяло петно ​​на гърдите, която краде душите на хората. В тайландската култура котките са били неразделна част от много благоприятни традиции от кралската церемония по посрещане на къщата до парада за предизвикване на дъжд. Има уважение към всичко котешко, като някои будисти дори вярват, че котките са свещени създания, твърдейки, че душата, въплътена в котката, е в крайното си състояние, преди да достигне нирвана.Така научих,че за първи път изображение на сиамската котка е открито в древен ръкопис - „Книга със стихове за котките“. За него се смята, че произхода от периода  Аютая (1569 г. –1767г.) и съдържа описание, илюстрации и характеристики на различни породи котки.
Скрит текст:

До края на 19 в. на практика тези котки остават непознати за останалия свят и се отглеждат единствено в Тайланд, където са познати няколко разновидности на породата, наричани Wichien-maat (Лунен диамант). След като са пренесени в Европа и Северна Америка те бързо стават изключително популярни заради необикновения си външен вид. Именно извън тяхната прародина и след интензивни селекции е създаден и видът на съвременната сиамска порода, която по редица признаци доста се отличава от старата порода, която днес е позната като тайска.
Освен това разбрах,че сиамската котка не е просто сиамска котка

Ако някой се интересува - разказът е
Скрит текст:
микс от фентъзи,крими и малко хорър в който главния герой се оказва нещо като котката Баюн,но може да се превръща в човек и носи дарове на половинката си.

# 724
  • MJF
Брей какъв котешки ферман.
Бау.

13-14 на My Perfect Stranger изгледани. Очаквано и ясно просветлението, ако въобще се случи , ще е в края на 16-и епизод.
Не знам какво да кажа за този сериал. Ако го гледах излъчен щях да го "превъртя" набързо, тъй като считам , че сценариста и сие прекали с knit . Гледайки го текущо, от момента в който се отказах да следя крими-часта като такава, настана мир и ей на ,даже не съм мърморела кой знае колко до тук затова заглавие. Мирно и тихо ще видя края другата седмица. Каста и кинематографа заслужаваха по-добра работа от сценариста и режисьора. По тоз въпрос спор няма, независимо какво ще видя в последните 2 серии

Delightfully Deceitful 5 видян много набързо, мишока се измори от превъртане. Видя разговора на адвоката и полицая. Останалото.... Tired
Скрит текст:
Както и предполагах тез надарени деца събрани и ..."обезобразени". Пак добре че нещо нормално е останало в тях и  може за бъде събрано и обединено от ГГ.
Но всичките тези занимания които показаха в 3-5 - измами и прочие са ми безкрайно безинтересни. Neutral Face , въобще не е моето. Ще проявя търпение и белким творческия екип "завие" и почне да дава повече от адвоката-полицая-таз банда бивши вундеркинди.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 21:39 от Шошулчо

# 725
Големи хакери тези деца в Delightfully Deceitful, ейй, с такава лекота действат и фалират цели фабрики, съсипват човешки животи. Научна корейска фантастика. Глупост след глупост и всички навързани. То в Сеул една шепа хора. Всеки се познава със всеки по някакъв начин и винаги попадат "напълно случайно" един на друг.
И тук имаме самгеуол (три месеца) срок. За три месеца той няма да бъде адвокат, а тя, ако може, да му вярва. Приказки за наивници/ глупаци.
Край. Приключих окончателно и с този теханмингукски "шедьовър" създаден единствено, за да рекламира новите луксозни автомобили на Хьонде.

Гледам вчера, че корейците рекламират вече и новата си KIA EV9. Да вземат и за нея специално да създадат сериал, че да я рекламират на воля. Сигурно в някой от новите корейски сериали, които предстои да излязат скоро, ще я има.

# 726
  • MJF
Аз толкова разсеяно гледам, че даже въпросните реклами на коли не съм видяла. И като казах "кола" в My Perfect Stranger на финала на 14-и ме напуши ехиден смях. Car / трошката за пътуване във времето потегли.

bb6, тези телевизионни рубрики на няколкото корейски телевизии аз ги харесвам. Назад във времето на eдин от ютуб- каналите на KBS качваха в съвсем свободен достъп постфактум сезоните на Drama Special. За жалост последните няколко години си забравиха за тази традиция и с английски превод има тук таме по някой епизод но не цял съответен сезон.
Тези телевизионни филми често са качествени на кор-фронта. Има и шедьоври сред тях.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 10:59 от Шошулчо

# 727
  • вятърничава
Misc Baby Bottle The Real Has Come! 23 и 24 Misc Baby Bottle
Може да се каже,че го преполвихме.Забавни 2 епизода, посмях се с бъдещите мамчета и бъдещите татковци.
Скрит текст:
Тъкмо да се случи нещо интересно,като женски бой и веднага ще се намеси някой да развали купона.И докато жените се хванаха наистина за косите,мъжете както винаги имитираха, добре се разбират докторчетата, хубаво го изиграха.Сладури,даже на йога са готови за тия жени.Сълзи,сополи,смях.Гълъбчетата се събраха по двойки в леглата.В легена.Любовта витае във въздуха и при млади,и при стари и в двете къщи, змията май си намери майстора,харесва ми да я гледам така притисната,не приятно друг да ти командва парада.Тези двамата що не се вземат,не разбрахте ли,че сте един за друг,бе хора?Пасвате си идеално и физически и като възгледи за живота и за това как да почерниш живота на другите.И двойка си бяхте,момъкът искаше сватбата и да разваля,насочете се в правилната посока! Америка Airplane Joy!  
Да дам своята дан по котешката тема с две японски котИта

Няма да питам кой е,защото само ross би могла да се сети евентуално.То по едно око как да го познае човек.

# 728
Това е Пучиро, една от двете котки на Т.С.
Кочиро този път липсва на снимката.

# 729
  • вятърничава
Не, това око е на Шо Касамацу.Ето му го и другото

Скрит текст:
Тъкмо да питам кой е Т.С. и се сетих. Той е само един Wink

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 15:49 от bb6

# 730
Той не е от много известните котколюбци, но котката е същата като Пучиро, а и бенката под окото му... Такеру има и под двете си очи, като тази под лявото е по бледа (това ме насочи към него), а и извивката на окото му...
Японци са - приличат си, както и котките им.

Скрит текст:

От известните корейски котколюбци отличавам винаги Сонг Дже Рим и Ким Дже Ук. И двете котки живеят голям живот.

Тази е на Ким Дже Ук. Мъркат си заедно.

# 731
  • вятърничава
Обаче на Такеру кожата е съвършена Smiling Imp
Ето го и него, упражнява се.Той е самото съвършенство! JoyJoy

Ако все пак ме питат (не,че ще ме пита някой), май бих предпочела да се срещна с котката на Шо или Ким Дже Ук.

# 732
Шош,ето ти куче Animal Dog2
Тайландско куче Бангкаеу

# 733
  • MJF
Бау, симпатяга.
Satisfied Tuon, че взе да ми се причува "мяу" вече от толкоз котки, начело с аватари ми.

# 734
  • вятърничава
Шошулчо е мноооого съмнителна, под прикритие.Уж коте,пък куче (коче или куте).
Няма изписване тази тема,не можем да стигнем до заветната стр.50

Общи условия

Активация на акаунт