Какво повече НЯМА да купя - 22

• 89 265
  • 778
  •   1
Отговори
# 105
Шеф Ангелов - голямо гурме, голямо чудо!

Искам да "похваля" и лозовите сърми от Била - твърди, безвкусни, с обвивка, която или трябва да се вари още или просто да махнеш.

# 106
Аз купувам готови манджи много рядко, но след като случайно прочетох "рецептата" на едно такова ястие се отказах форевър.
Това сега го намерих набъзо онлайн в голяма верига с топла витрина, но онази беше подобна😮
Изобщо не разбирам, защо трябва да се сложи всичко това в една съвсем проста манджа, която би трябвало да се продаде същия ден в който е сготвена?!

Пилешко филе с топено сирене и спанак

Скрит текст:
  Състав: пилешко филе, спанак, течна сметана /СУРОВАТКА (70%), растително масло (15%), вода, модифицирано картофено нишесте ( Е1442), полисорбат 60 ( Е435), стабилизатор (Е461), гума ксантан ( Е415), регулатори на киселинността – натриев цитрат ( Е331)/, лук, топено сирене (кашкавал, сирене, извара, масло, суха суроватка; консервнти -калиев сорбат Е202; стабилизатори - нишесте, желатин; емулгаторни соли - полифосфати и дифосфати Е450, Е452), растително олио, чесън, царевично нишесте, кимион, кориандър, сол, универсалана подправка /Готварска сол 60%, сушени зеленчуци 13 % (моркови, лук, магданоз, пащърнак), захар, овкусители: мононатриев глутамат; динатриев инозинат, малтодекстрин, растителна мазнина, оцветител: рибофлавин; антиоксидант, екстракт от розмарин/; Консервант: сол,натриев бензоат Е211, калиев сорбат Е202

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 20:41 от Чи лу

# 107
За Била точно не знам, но в другите вериги, където продават лозови сърми на топлата витрина,
никой не се е хванал да ги завива. Вадят ги от едни големи консерви и ги подреждат наред с
другите сготвени ястия.

# 108
  • до най-прекрасния мъж
И от Кауфланд, и от Пикадили навремето съм купувала такива готови сърми. Случвало ми се е да съм сама вкъщи и да ми се доядат, пък само за мен не ми се занимаваше да правя. Няма такова гадно нещо - твърди, безвкусни. Доварих  ги на котлона и пак не ставаха за ядене. Повече не се лъжа да купувам нищо готово от топла витрина, освен евентуално скара и то много евентуално.

# 109
На мен ми се налага да купувам, защото ми ремонтират кухнята и от много време нямам печка. Купувам от Фантастико, предполагам, че са същата история, но ми писва от сухоежбина. Харесвам няколко неща и все тях купувам, поне на вкус да са прилични.
Купувала съм едни гръцки консерви със сармички, не са лоши, но пък 5 лв. за една порция постни сарми ми се вижда прекалено, за тия пари ще ги ям и в ресторант.

# 110
В темите за Лидъл, Кауфланд, Била и т.н. преди Коледните празници се хвалеха някакви сарми в консерви, голяма опаковка. Хубави били, но забравих марката.

# 111
Долче, хвалените големи консерви са пак гръцки, на Палириа, които продават(произвеждат) и малките консерви гръцки постни сарми с лимон. Големите консерви са хубави, да, а и са идеални за празници с повечко хора. Хем почиташ традицията, хем не се мориш, хем хапваш що годе добре приготвен продукт. Малките консерви обаче са по добри(стига да обичаш кисело, че са доста олимонени Joy), но и не толкова рентабилни Wink с оглед количеството. И все пак, домашно приготвените сарми нямат аналог. Понякога купешките са доста разварени и не винаги са добри, макар, че на Палириа са едни от най добрите, които съм опитвала. Обаче само лозовите, зелевите не стават.

# 112
За консервите със сърми съм съгласна, но около Нова година в Лидл бяха пуснали едни постни в найлонов вакуум. Няма такава гадост - вътре течни, отвън твърди, вкус - на брашняно лепило! Даже на Била бяха по-ядливи. Аз не знам къде е качественият контрол изобщо! Никой ли не ги е вкусвал та да ги предлагат на хората като алтернатива на домашните.

# 113
Джаста, не сме купували вкъщи никакви индустриални сарми- правим си рядко, но домашни и вкусни.🙂 Но тези по топлите витрини направо ми изглеждат ужасно...🤔🤔
Michone, сещам се кои са, даже в нашия Лидъл ги бяха намалили и пак се мотаха доста време по рафтовете...😅

# 114
  • до най-прекрасния мъж
Ако толкова много ми се налага да купя готова храна, бих предпочела някое малко ресторантче с обедно меню наоколо с нормални цени, гостилница или от тези тип храна за вкъщи, в които има и готвени ястия. Опитвала съм някои техни неща, по-ядливи са, някои дори вкусни. Но топлите витрини категорично ги заобикалям, както и готовите храни в консерви. Не е моето и няма нещо, за което да кажа Струва си. Едно време в тракийския Триумф предлагаха кухня и беше добра, но вече отдавна я няма.

# 115
Да, и в нашия Триумф беше много хубава храната (като за топла витрина), редовно имаше по много чакащи. Сега направиха Т-маркет и просто не е същото...

# 116
От Т Маркет не бих купила нещо, което не е пакетирано. Въпреки, че ми се налага да се храня навън, не купувам всичко. Около нас няма ресторантчета и много малко готова храна се предлага, която не ми харесва. Най-приемлива ми е топлата витрина на Фантастико. Сарми не бих купила от нея, дори само от вида им. Не купувам и салати, защото нямам вяра, че са измити изобщо, камо ли добре. Купувам скара, едни панирани филенца и руло от тиквички със сьомга, което ми харесва. Понякога и един ориз по китайски, който също не им е лош.

# 117
  • до най-прекрасния мъж
Т Маркет отдавна съм го отписала, за мен не става като магазин. Влизам изключително рядко за кафе Долче Густо, ако е на промоция и съм изпуснала тази в Кауфланд. Много  съжалявам за Триумфа. До нас на Лев Толстой отвориха отново Триумф, дано се завърнат скоро и разкарат тази псевдоверига от магазините си.

# 118
За топлите витрини много зависи и от готвача. Преди време често си вземах сготвена храна от
близкия СБА, но доста от предпочитаните от мен гозби сега са отвратителни. Мисля, че майсторът не е същият.
Сготвените ястия се приготвят в кухня на един от магазините им и се разнасят.
И текучество голямо имат, понеже на входовете им постоянно висят табели за набиране на персонал.

# 119
В Триумф до нас мисля, че се готвеше на място (около обяд и вечеря така приятно миришеше на готвено, а от комина излизаше доста пара...🙂 Сега помещеноето е Т-маркет, но освен кебапчета и подобни, не знам дали изобщо приготвят нещо друго на място...

Общи условия

Активация на акаунт