Какво повече НЯМА да купя - 22

• 89 404
  • 778
  •   1
Отговори
# 450
Именно, проблемът е с цените на всички основни стоки...Да речем обаче, че някои цени вече се кротнаха и не вървят така стремглаво нагоре. Все пак, лукът не е банани, едва ли ни го внасят от най-екзотичната и далечна държава? Нали се отглежда и тук, и около България...🤔 Какво, къртиците ли изядоха лука, червеите ли, че поскъпна?😅

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 01:03 от dolce miele

# 451
Само аз ли, като идиот, купих лук от Фантастико и не погледнах каква му е цената. Но аз ползвам 5-6 глави по два месеца, та цената на лука не ми съсипва бюджета. Но цената на сирене, кашкавал, сметана ме учудва. Активията по 2,50, едно малко черно хлебче 3 лв., гледах от най-обикновения чипс по 5-6 лв. на промоция.

# 452
Абсолютно нищо не купувам, ако не съм видяла цената.🙂

# 453
И аз гледам, но понякога се заплесвам. И кой да предположи, че така е скочила цената на лука. Но предвид, че ползвам малко, не ми пречи. Гледах по телевизията една възрастна жена, обясняваше че ползва 3 кг лук задве седмици или нещо такова. Не ми ясно какво прави с толкова много лук.

# 454
И аз се чудя какво правят хората с толкова сирене и кашкавал, при положение, че не са и толкова полезни, ама не съм седнала да им търся сметка.
Лукът в магазините покрай мен беше стигнал 4 лв... Но той е нещо, без което аз не мога и купувам. Последно в Т маркет беше най-евтин 2,70 лв.

# 455
  • София
Аз си взимам лук на бройка, само колкото ми трябва на момента за съответното ястие. Но проблемът не е лукът, а всички основни храни.

Точно така! Иначе лук консумираме по 2-3 глави  на месец, но и не готвим много, не слагаме и в салатите...

# 456
Значи за сирене и мляко може да се възмущаваме, но за лук не, така ли?!
Ами, че това си е двоен стандарт. Възмущавам се като цяло от спекулативните цени и в частност от цената на лука. Ама колко лук ядете, ама защо го ядете, ама не го яжте и ей така цените си вървят нагоре, днес ще спрем да ядем лук, утре хляб, после друго и тамън се научим да не ядем туй онуй и като в оня виц за диетите - първи ден едно яйце, втори ден половин яйце и следват три дни, девет дни, четиридесет дни... Wink
Пп За протокола - ползвам малко лук, но това не ми пречи да се възмутя от цената му.

# 457
Правилно е да се възмути човек, защото в проценти разходът само за храна е много голям спрямо средната заплата.
Презапасяването с храни увеличава инфлацията, тъй като продължава всичко да се изкупува на високите цени в момента. И те продължават да ги вдигат. Затова аз съм на принципа само най-необходимото.

# 458
Специално с лук не знам колко може да се презапаси човек, той се разваля и започва да гние. Аз си купувам на кг. Последно 2 глави ми бяха излезли 2 лв. Joy

# 459
Аз пък често презапасявам. Когато видя нещо изгодно, купувам така, че да ми стигне долу-горе до следващата промоция. Когато олиото инфарктно скочи на 5-6-7 лева бутилката, имах 6 броя, купувани на промоция под три лева. Тъкмо ми стигнаха до следващата промоция, когато го взех на 4 и нещо. Сега имам още две бутилки, купувани на 4,50, но цената му взе да пада, така че пропуснах тазседмичната промоция. Олио на шест лева аз лично не съм вземала, но това не значи, че масово не се е купувало на такава цена. Не всяко домакинство има възможността да следи промоции и да купува накуп. А и най-големият запас все някога свършва и когато цената е висока, а продуктът е необходим, човек купува, въпреки че е скъпо.

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 14:06 от Дидичка

# 460
  • София
Относно козунаците, в мрежата попаднах на този козунак на Долче и Габана Simple Smile

Козунака не го знам, може и да е вкусен.
Но на никого не препоръчвам магазин ВМВ. Води ми се квартален, колкото пъти съм му дала шанс - после все съжалявам. Уж много оборотни с уникални стоки, доставки из цяла София правят. А като влеза все мирише на прокиснало, месото потъмняло, сирената и кашкавалите - заслоени.
Огледам се и заминавам към Фантастико или Лидл, независимо от цената на лука.

# 461
Нямам навик даде презапасявам с олио и ми се наложи да купя и от 6 лв. Но до следващата бутилка падна цената. Въобще гледам да не купувам излишно, за да не хвърлям храна. Като имам от нещо по много и вече не ми се яде.

# 462
  • Пловдив
Да се върнем на темата...
За трети пореден път попадам на кофти партида Одрински кори Rolling Eyes

Уж пресни (не просто в срок), а се късат само при допир. Снощният пакет вече беше черешката на тортата - в средата буквално бяха като изпечени и нямаше шанс, да се разделят Rolling Eyes
Моля ви, препоръчайте ми кори за баница (не фини), които стават, защото от години само гореспоменатите купувах, но категорично приключих с тях

# 463
Оказа се,че между гъшите и кокошите яйца няма почти никаква вкусова разлика. Но гъшите яйца било силно непрепоръчително да се ядат рохки. Което ме отказа...

# 464
  • София
Кори за баница купувам от Лидл.
Има и по-плътни и фини.

Общи условия

Активация на акаунт