Търся съвет/мнение/насока, все пак надали само на мен ми се е случвало това, за което ще разкажа сега.
Накратко: боли ме гърлото! Много! За последните 40 дни, общо 20 от тях съм била на антибиотик (два различни). Общо 4 прегледа при 2-ма УНГ, и 4 посещения при ОПЛ.
През декември сина ми донесе някакво вирусче от яслата, боляха ни ушите, хрема...пълна програма. Той се оправи за 3 дни. Аз от 23.12 бях на АБ (Сефпотек), силно подут лимфен възел на врата + силно зачервено гърло и ухо.
Разбира се, не ми мина и след като приключих АБ болката се върна. Следващия УНГ ме обяви, че съм лигла и си въобразявам, че ме боли, тя налепи не виждала (а ОПЛ каза, че има). Както и да е, оставиха ме да се мъча още известно време, даже вода почти не пиех от болка. Сама си пуснах секрети - излязоха чисти. Нищо, че сополите ми бяха с цвят на хубаво озрял лимон!. Все пак минах 10-дневен курс с Аугментин. И бях добре, докато не го спрях. На 2-я ден болките се върнаха. Преди малко пак бях при ЛЛ, уж имам гной в гърлото, утре ще давам секрет. Омръзна ми, постоянно ме болят ушите, гърлото, носа е запушен. За капак и кашлям сериозно.
Има ли някаква врътка за тия секрети как се взимат? Много странно ми се стори последния път, изобщо не натъркаха гърлото, а по-скоро бузата.
Всякакви насоки, идеи...пък и личен опит са от полза, благодаря предварително!