Деца с алергия към папагали?

• 1 078
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте! Не знам дали пиша изобщо на правилното място ,извинявам се ако не .Та имам съмнения ,че дъщеря ми на 2г.има алергия към папагалите,които махнахме преди 3 дни! Симптомите бяха:търкане на очите,кихане и суха кашлица,която се появява само между 18 и 21ч.и тази кашлица трае вече близо месец.Папагалите вече не са вкъщи ,но кашлицата си продължава  пие противоалергичен сироп ,лекарката каза поне още месец.Изчетох много инф.но някак нещо не ми стана напълно ясно.Колко време след премахване на алергена се очаква подобрение ? Педиатърката ни каза ,ако не стихне ще правим тестове, но ми се ще все пак да знам дали ефекта от премахването на птиците идва веднага или отнема време😶

# 1
В такава ситуация аз бих побързала да направя тестове, защото е твърде вероятно да има друг алерген, а папагалите да са невинни.

# 2
  • ☀️София / London🌂
Това винаги е дежурният отговор на всички педиатри, все животните са им виновни.
Обърнете се към алерголог и направете съответните тестове.

# 3
Две седмици до месец настъпва подобрение, но опитът ми е с хранителни алергени. Кръвният не виждам да включва папагалчета. Вижте дали има опция за кожен тест.

# 4
След около 20 дни настъпва подобрение, но при спазване на режим и изолиране на дразнителя , а той може да е прах- домашен,  отделян от котки, кучета и т.н.
Може и да бъркам , но имаше нещо като минимална възраст за деца и период от годината в който се провежда .

# 5
Благодаря ви за съветите! Бъдете здрави🩷

# 6
  • ☀️София / London🌂
Ако сте от София, Национален център по заразни и паразитни болести има добър кабинет за алергии, диагностика и специфично лечение на алергичните състояния. 100% съм сигурна, че там могат да тестват за алергия към пернати.
Д-р Тихомир Мустаков също е добър при за детските алергии, но за съжаление при него се чака доста за час.
Успех !

Общи условия

Активация на акаунт