Клуб на храбрата шивачка - 24 тема

• 36 066
  • 809
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря отново на всички, които се включиха с разяснения относно крачетата. На първо четене ми се струва малко сложна употребата на някои от тях, но предполагам, че ако почна да ги използвам, ще ми се доизяснят нещата.

# 151
  • Sofia
5то краче аз го ползвам за шев много близо до шева между два плата. Черната пластина влиза във вдлъбнатината на първичния шев и се шие на 1 мм от него. Върши работа при подплата на деколте, за да не се подава подплатата навън. Ето визуално упътване, че на думи вероятно не го докарвам много разбираемо: https://alinadesignco.com/project/how-to-understitch/

7мо краче го намирам за много ценно, почти само с него шия вече, само гледам да не забравям да го сменя, ако правя зиг-заг по-широк от 2 мм.

# 152
  • София
...7мо краче го намирам за много ценно, почти само с него шия вече, само гледам да не забравям да го сменя, ако правя зиг-заг по-широк от 2 мм.

Пак ще направя една добавка от личен опит Simple Smile - дори да се ползва крачето за прав бод, ако отдолу си седи плочката за зиг-заг, понеже новите машини нямат допълнителни плочки за прав бод за разлика от дъртия Лучник да речем, машината пак със 100% сигурност ще затъпче тънък трикотаж в отвора на плочката ако не се постави игла стреч или супер стреч.

# 153
През 80-те и 90-те години, някои машини се правеха с много мисъл. Има такива машини на които плочката е направена за прав шев и за зиг заг шевове. Просто на долната част се плъзга един ограничител и продълговатият отвор става малък кръгъл, колкото да влиза иглата. А има модели на Брадър, Janome и някои други, които освен прав шев, зиг заг, оверлочни и украсителни шевове, могат да шият верижен шев, само с превключване на друга програма. И то пак със същият грайфер. На единият такт грайферът взема конец, а на следващия го пропуска. И  това е само част от това което прави, за да се получи верижен шев. Това е толкова трудно за измисляне, а още по-трудно за направа. Работеща такава машина се измисля и прави годна за работа години. След това с лека ръка я спират от производство. Защо не правят такива машини днес и колко биха стрували? Та кой би искал да имаш универсална машина, която шие почти всичко, не се чупи лесно и би издържала десетки години? Трябва машината да си я сменяш на 6 - 7 години, но затова трябва да е евтина и лесна за направа.

# 154
  • Варна
Здравейте, днес идвам с въпрос Simple Smile

Трябва да ушия нестандартно голяма пътна чанта и съм в търсене на плат. Трябва да е плътен и тъмен на цвят, не е нужно да е непромокаем. Идеи откъде да поръчам, на възможно най-изгодна цена?

# 155
Дънков плат няма ли да свърши работа?Достатъчно здрав е, но гледайте да не е еластичен.

# 156
Дамаска за мека мебел.

# 157
  • Варна
Благодаря, предполагам, че и двете предложения ще свършат работа. Дамаска - ако е без фигури.
Но питах откъде да поръчам Simple Smile Гугъл ще ми даде десетки предложения и ще сравнявам цени като луда. Simple Smile Надявах се на практичен съвет за места с най-изгодни цени.

# 158
Провери в " Какаду" поддържаха добро разнообразие и цени, но скоро не съм ги ползвала.

# 159
  • Варна
Благодаря, разгледах какаду.

Плат Duck с плътност 220 гр дали става за чанта?

# 160
  • Варна - Черна гора
Здравейте, днес идвам с въпрос Simple Smile

Трябва да ушия нестандартно голяма пътна чанта и съм в търсене на плат. Трябва да е плътен и тъмен на цвят, не е нужно да е непромокаем. Идеи откъде да поръчам, на възможно най-изгодна цена?
За Варна в магазина в подлеза на ЖП Гарата продават патове за куфари и пътни чанти.

# 161
  • София
Благодаря, разгледах какаду.

Плат Duck с плътност 220 гр дали става за чанта?

Дет се вика, от обща култура смятам, че е прекалено високо съдържанието на памук - 65%. Аз бих търсил нещо с високо съдържание на полиестер. Доколкото знам, за спортни чанти се ползва плат Оксфорд.

П.П. Виждам, че в предишния пост са казали почти същото Simple Smile.

# 162
  • Пловдив

Здравейте, къде на тази машина се слага калерката за са навия конец?

# 163

Здравейте, къде на тази машина се слага калерката за са навия конец?

https://youtu.be/qro_1lBDAjg?t=284

# 164
Mimimibg, навивачът на калера е счупен. Това е в реда на нещата, защото е пластмасов. Това калерче ти ли го постави на стержена за макарата? Не знам дали съм прав, но това май е по-малкия проблем на това подобие на машина. Има ли совалка в която да поставиш калера? Това е нагледен пример за машина, която трябва да се забрани за продажба. Възможно е цялата да е пластмасова, без алуминиев скелет. Не се сърди и знам, че няма да ме послушаш, но я дай на децата да си играят с нея, а си купи средностатистическа машина с всички настройки! Естествено ще се мъчиш да зашиеш нещо с нея. Вкарай нещо в счупеният навивач, за да навиеш калера!

Общи условия

Активация на акаунт