Д-р Иван Сигридов - Тема 8

• 77 503
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
То и аз не съм манекенка ,и на мен не е викал,съвсем тихо и смирено ми каза как детето ми ще има аутизъм.Слава на Бога имам най-прекрасното ,засмяно и общително момиченце!
Отново казвам ,че аз четейки преобладаващите положителни коментари му вярвах сляпо и когато всички други ме убеждаваха ,че всичко ще е наред ,аз постоянно си мислех,как няма да е ,щом Сигридов е видял нещо.Идеята ми не е дамите да не ходят при него,а просто ако нещо се съмняват или не им хареса в думите му да потърсят и друго мнение.

# 571
Здравейте, настоящи и бъдещи мами. Четох някои от коментарите за д- р Сигридов и съм много изненадана. В момента се следя при него и до този момент не е проявил неуважение. След първия преглед ми назначи доста изследвания, които направих. Оказа се, че имам нисък феритин, поради което се наложи да направя вливане. Аз съм от Благоевград и съответно тук имам следящ  АГ, за да ми бъде под ръка. Когато му казах, че имам нисък феритин, той отговори, че това не е нищо, дори ме попита защо изобщо съм го изследвал. Няма да изпадам в подробности защо е важен. Мисълта ми е, че единствено д- р Сигридов обърна внимание на дефицита и назначи терапия. Не ми е правил проблем, че ходя и при друг лекар, не ми е налагал мнение в коя лаборатория да си правя изследванията… Дори след като видя, че шийката на матката ми е леко скъсена, ми каза да се следя 1-2 седмици, ако се промени да се обадя и веднага да си запазя извънреден час.

# 572
Здравейте, четейки ви, направо настръхвам.
Трудно успях да забременея и винаги съм искала да бъда прегледа и от този лекар.
Наистина се чудя.
Имам късен спонтанен аборт, който остана неизяснен - всичко излезе наред и останаха само теории - евентуално това или онова... Тогава не бях чувала за д-р Сигридов. Знам, че не е панацея за всички.
Но се надявам, че е добър диагностик и би видял проблем, още в зародиш Simple Smile

За отношение- не ме интересува какво е, важно ми е да знае какво гледа Simple Smile

За записването за час - само в определения от тях ден ли се звъни? Или може всеки ден?

# 573
След като родих изпратих 3 приятелки при него. Живи и здрави деца имат, едната имаше 5 или 6 аборта, някои в напреднали седмици.
Аз за час звънях и чаках свързване. Без значение ден от седмицата.

# 574
Здравейте, момичета! Аз си следих бременността при лекар, който се занимава с рискова бременност и прави фетални, но исках да отида при специалист по ФМ, дори бях при няколко. При д-р Сигридов бях на втора и трета фетална. За първия преглед чаках около 3 часа. Доста е изнервящо. Отдели ми обаче повече от час и половина, когато влязох. Понеже имам късна загуба преди няколко години си бях донесла дебела папка. Прегледа всичко. Обстойно. Каза някакви неща, които според него са довели до загубата. Каза и такива, които звучаха в сферата на фантастиката, но аз бях с предварителна нагласа, че е странен и груб. Идвах след фетална при друго "светило", което без малко да направи така, че мъжът ми щеше да припадне по време на прегледа...
Сигридов се изказа доста по-обрано и обнадеждаващо без да слага предполагаеми диагнози. Предложи амнио, заради вентрикули на горна граница, но му казах, че чакам резултат от Пренатест. Той ми даде лист с препоръчани изследвания, които да направя ако всичко е наред. Дори не ги пуснах при него.Каза да изчакам теста. Пожела ми успех и здраво бебе.
На третата фетална отидох знаейки, че вече всичко е в норма. Замълчах си все едно нищо не знам и чакам напрегнато. Каза абсолютно същото. Сравни всичко с предходния преглед. Беше обстоен. И при двата прегледа не е бил груб с мен.  Естествено имаше неща не по темата, плюс това колко е велик и т.н
Но аз бях подготвена и му казвах да, така е и кимах с усмивка. Grinning
Не съжалявам, че отидох. Но в никакъв случай не се доверявайте само на един лекар. Никой не е бог. А за съжаление тези с най-голямото его правят доста грешки. И не визирам само доктора, а и доста негови колеги за съжаление.
Като цяло ако имате здрави нерви и желание все пак да минете при него го направете. На мен ми каза нещо, което да направя след като родя като преглед за бебето, което нито един друг лекар, при който бях не ми спомена.  А бях при доста. Това отчитам като много полезно за мен.

# 575
Здравейте, тези от вас , които са приемали витамин Ц през бременността ,в каква доза ви беше назначен от д - р Сигридов

# 576
Здравейте, тези от вас , които са приемали витамин Ц през бременността ,в каква доза ви беше назначен от д - р Сигридов
Витамин C се пие в различни дози според общото състояние на бременната. Не виждам  какво значение има кой по колко го е пил.
По едно време лични аз пиех по два пъти на ден после по четири. Съсирва кръвта също, така че и това е от значение в някои случаи.

# 577
Абсолютно и не го пийте, само защото сте чули, че Сигридов го е изписал на някоя бременна. Това не е добавка, която се пие от всички бременни. Изписва се в определени случаи с причина

# 578
Привет, момичета! Има ли някоя от вас, при която в момента протича подготовка за бременност? Наблюдавате ли подуване и качване на кг от добавките?

# 579
Здравейте. Изследванията на Б12 как препоръчва доктора да се пускат- на гладно? Трябва ли да е спряна добавката? И какви нива препоръчва доктора за начална бременност? Мерси.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 10:33 от Mimidm

# 580
Естествено, че е на гладно и се спира добавката за минимум 2 седмици

# 581
Никога не ме е карал да спирам добавка при изследване Simple Smile

# 582
Никога не ме е карал да спирам добавка при изследване Simple Smile
Мен също

# 583
Ако сте бременни не спирате, ако не сте - правилно е да се спрат.

# 584
Здравейте. Пуснах и излезнаха много над референтните стойности. В 6-та седмица и съм много притеснена.

Показател   Биологичен материал       Резултат   Измерителна единица   Референтна област   Метод
Специфични протеини, витамини
Витамин В12   S       855       pmol/L     145 - 569     ECL

Общи условия

Активация на акаунт