Благодаря на всички ви за хубавите постове !

Предизвикахте у мен хубави спомени и аз да разкажа запознанството ми с мъжът ми. Беше лятото на 1964 година. Бях кандидат студентка по медицина и държах приемни изпити в София по биология и химия. Изпитите минаха и аз се прибирах в Пазарджик. Вуйна ми ме изпрати на гарата и ме настани в купе с една възрастна жена. Малко преди да тръгне влака в купето налетя един младеж. Седна задъхан, поздрави и през цялото време четеше някаква книга. Преди гара Септември жената се приготви да слиза, а той я попита не е ли за Пазарджик. За първи път пътувал и не знаел как да стигне до хотела. Аз се обадих, че съм от там и ще му покажа. От гарата до града се стигаше с автобус и слезнахме на една спирка в центъра на града. Показах му хотела и казах, че аз живея зад него срущу кино "ОФ". След няколко дни се прибирам в къщи и в салона /хола/ заварвам същото момче - разговаря и пие кафе с майка ми и леля ми. Не познавал никой в града, освен мен и решил да ме потърси. Завършил бил МЕИ и е назначен по разпределение в Акумулаторния завод . Излезнахме на разходка, на другия ден също и пак и пак. Хареса ми, не само по външен вид, но и по интелект, а и в къщи всички бяха във възторг от него. Приеха ме медицина в Пловдив /тогава можеше да се кандидаства на две места с едни изпити/и аз се записах там. Бях доволна, че ще съм близо до него и пътувах почти през ден, въпреки, че живеех при наши роднини. Не ми тръгна медицината, сънувах десекционната, непрекъснато ми се гадеше от формалина и осъзнах, че не съм за там. По негов съвет се прехвърлих в Института по хранително-вкусова промишленост /сега УХТ/ и се оженихме. Ами това е!
Хубав ден и бъдете здрави.