КГБ = Клуб на Готините Баби - 211

• 41 153
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте, мили момичета!
Благодаря на всички ви за хубавите постове ! Flowers Bouquet
Предизвикахте у мен хубави спомени и аз да разкажа запознанството ми с мъжът ми. Беше лятото на 1964 година. Бях кандидат студентка по медицина и държах приемни изпити в София по биология и химия. Изпитите минаха и аз се прибирах в Пазарджик. Вуйна ми ме изпрати на гарата и ме настани в купе с една възрастна жена. Малко преди да тръгне влака в купето налетя един младеж. Седна задъхан, поздрави и през цялото време четеше някаква книга. Преди гара Септември жената се приготви да слиза, а той я попита не е ли за Пазарджик. За първи път пътувал и не знаел как да стигне до хотела. Аз се обадих, че съм от там и ще му покажа. От гарата до града се стигаше с автобус и слезнахме на една спирка в центъра на града. Показах му хотела и казах, че аз живея зад него срущу кино "ОФ". След няколко дни се прибирам в къщи и в салона /хола/ заварвам същото момче - разговаря и пие кафе с майка ми и леля ми. Не познавал никой в града, освен мен и решил да ме потърси. Завършил бил МЕИ и е  назначен по разпределение в Акумулаторния завод . Излезнахме на разходка, на другия ден също и пак и пак. Хареса ми, не само по външен вид, но и по интелект, а и в къщи всички бяха във възторг от него. Приеха ме медицина в Пловдив /тогава можеше да се кандидаства на две места с едни изпити/и аз се записах там. Бях доволна, че ще съм близо до него и пътувах почти през ден, въпреки, че живеех при наши роднини. Не ми тръгна медицината, сънувах десекционната, непрекъснато ми се гадеше от формалина и осъзнах, че не съм за там. По негов съвет се прехвърлих  в Института по хранително-вкусова промишленост  /сега УХТ/ и се оженихме. Ами това е!
Хубав ден и бъдете здрави.

# 541
  • София
Привет, красавици!
Я каква интересна тема захванахме като на шега.
Ами и аз да се изповядам. През 1976 завърших семестриално. Започнах да се готвя за държавните изпити. Покрай братовчедка ми се запознах с нейната компания - момчета и момичета от Перник. Та отивам на рожден ден на едно от момчетата. Вече се познавахме. И той ми направи следното признание - Адашче, много те харесвам, но с мен нищо няма да се получи. Тази вечер ще те запозная с брат ми. С него ще стане нещо много сериозно и красиво. И така, пристига въпросният брат, който беше офицер и служеше в София и води свой приятел на купона. Само като го погледнах и се потопих в едни бездънни сивосини очи. На това му казвам любов от пръв поглед. Танцувахме цяла нощ - от девет вечерта, та до пет сутринта - един работен ден. И така започна една наистина много красива история. Момчето, което беше довел със себе си му беше колега и добър приятел. И той ме харесал, но казал на "гаджето" ми - Ако с теб не се получи, аз го искам това момиче. Ако ли пък стане, аз кум на сватбата ви ще бъда. Това е историята. Не се размотавахме много, много - от пролетта, та до есента. Баща ми не беше по това време в България, та го изчакахме да се върне и след седмица дойде да ме иска - само той и бъдещият ни кум. Като получи благословията от строгия ми баща, седмица след това дойде със семейството си и с приятели, та официално ме заведе в Перник, вече като годеница и бъдеща булка. Не съм сгрешила с избора си, а това е един от най-сериозните избори в живота.
Стига съм летяла в облаците. Сега да се приземя.
Снощи изкарахме много добре - купон като купон. Видяхме се с много колеги и приятели. Имаше хора и танци. Добре беше. Прибрахме се в полунощ. От сутринта - внучета, палачинки, а сега тропкам тенджерите за обяд.
Хайде, до после. Чаф, както казва КАССС. Simple Smile

# 542
Добър ден момичета!

Наистина интересна тема сте подхванали.
То нашата история е дъългаа😍😍
Учехме в един курс.
Три години всеки по пътя си .
В четвърти курс много строгата ни курсова беше ни омръзнала да повтаря ,че има време за любов,сега изпити ,кандидатстване,а бяхме курс елит с успех над 5.60.
Та решихме момичетата да и правим на пук и всяка да си хване момче от курса.30 момчета и 6 момичета.Тя нас не ни долюбваше много.
Голям избор😄
Речено-сторено.Аз си харесах ММ,но ме изпревариха😄
То ,когато е речено да стане🤭
На рожден ден на съученичка той кани само мен.Танци,танци и аз по някое време излизам на терасата да се охладя.След малко дойде и той .Е,от терасата започна всичко.
Две години в казармата,аз всяка седмица ходя или излизаме,ако е в отпуск.
В края на втората година имаха право да кандидатстват .
ММ го приеха в София МЕИ.
Посрешнахме 1981 г. и след три дни получавам писмо.Чакам те.Важно е.
Та така .Заминах за София,предложение и т.н.
А как пристигнах е една друга история,но някой друг път.
Любов и мили,далечни спомени😍😍

Днес фирма Василка,готвачка,пералня и каквото ми излезе насреща.
При нас ветровито,то уж слънчево .
Дъжд няма.Вчера прекапа малко Даже и не намокри.
Ще поливам пролетни китки .

Вчера сбъднах една мечта от млади години .Купих си кожен панталон.🤷🤦🙆🤭😄
Викам на ММ едно време като имахме мотор нямаше от къде кожени "гащи".Сега имам панталон,а няма мАтор.
Другата ми мечта .Един Харлей искам само 😄😄😄Ей така да ми се вее червената коса 😄😄
И пролетно якенце си купих .
Ами така де,няма само мръвки да а пазарувам.И Асан е хора😄

И нещо по темата
Харесвам непрозрачните мъже...
Ония, дето трудно се предвиждат...
Мъжете със стоманено лице...
С сърце, което девет порти крият...

Мъжете- войни, с поглед на орли...
С черти сурови, в битки закалени...
И на самотен остров с сто жени,
на своята, през зъби, да са верни...

По- грубите, по-дивите мъже...
не фини, нежни със обноски светски...
А тия, що брадата им боде...
С ръце - въжета плели, а не плетки...

Харесвам непрозрачните мъже...
С характер на приспани урагани...
Такъв ми трябва, да ме отнесе
... от обич... та за друг да не остане...

Гергана Иванова

Олелее,колко грешки от вълнение явно.😄
Връщам да поправям.
Ако има останяли - телефонът е винонен😄😄

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 14:19 от Gabkata

# 543
  • Кубрат/ Пишурка
От вчера не мога да вляза в темата. Излиза ми : Тази уеб страница не е активна! До преди малко. Но прочетох всички.
За моята среща с ММ. Бях млада учителка в съседното село Беловец. През октомври в сладкарницата до мен застава едно красиво момче - черна коса, сини очи... Абе Ален Делон ряпа да яде! Хареса ми, но се оказа, че отива на сбор в съседното село. В същото време всеки ден пътувах с една много приказлива жена. Тя ме харесала и помолила хазяйката ми да ме заведе на гости. Отиваме ние и..хубавото момче се оказа синът й. Все още войник, но му правили операция на апандисита и го пуснали в домашен отпуск. Някак много бързо се развиха нещата - времето ни притискаше след 2 седмици се върна в казармата. Служеше в София в Казичене. Та аз два пъти ходих, а на Нова година го представих на нашите. Бе не го харесаха много! Той селско момче с основно образование (по - късно завърши вечерно средно), аз - гражданка, висшистка и при това с 3 години по - голяма! Не че и неговите родители бяха очаровани! Майка му казала, че щом съм учителка сигурно ще го оставя ( не разбрах логиката), а баща му чул, че съм родила 2 деца и съм ги оставила в дом! Можете ли да си представите! Ноооо той не послуша никого и се оженихме. 10 години беше чудесно. После знаете какво се случи. Та така.

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 15:37 от Янче-то

# 544
Интересно ми е да разказвате за запознанствата ви  със  съпрузите.   Продължавайте!  
Нина,в кино "ОФ" съм ходила десетки,може би и сто  пъти. Бях ученичка в   Икономическия техникум в Пазарджик.  Парите бяха кът, но стотинки за  всеки нов филм се намираха. .Ходила съм за един ден в три кина -"ОФ","Млада гвардия"и едно на главната,но не му помня името. Но това е 7 г.след твоята история.  
Да доразкажа
Скрит текст:
за моето запознанство  с момчето от  киното. Та моят бъдещ мъж беше там с  бивше гадже на приятелката, с която бях в киното.Питам я знае ли кое е момчето.Тя каза, че не знае. И това беше.Но няколко  дни   след това пак двете срещаме бившето гадже съвсем случайно. Спираме се,колкото за  за "здравей  и  как си".Тя ей така изведнъж го попита с кое момче беше в киното еди кой си  ден. Той се сети и моята приятелка го попита дали ще ни запознае. Той каза, че като си дойде от Пловдив,където учи медицина,ще му каже. Аз като чух какво учи,казах,че аз не съм за него.Познатият ми каза "А,защо?Той  е много добро момче".  С това разговорът приключи.Но минаха може би 2 седмици и на центъра на чарка (движение,стъргало) ги  виждаме двамата. Аз бях с тази и още други две приятелки. Двамата минават,заминават,никакво спиране.Чак след няколко врътки от единия до другия край на площада,познатото момче ни спира и ни запозна.Постояхме така малко време, другите се изнизаха и ние останахме двамата.Аз умирах от срам,а и той напрегнат.Но още първата вечер му позволих да ме целуне.,за което веднага  съжалих. Помислих си, че  с това и ще приключим. Но  той ме покани на кино за следващия ден, ,на другия ден пак и така започна една голяма любов.  Дойде лятото,той в сесия и всеки ден ме чакаше след работа   пред завода,в който работех в планов отдел. .Започнаха да ми казват,че момчето с колелото пак ме чака.  И така до есента,когато ме приеха в Педагогическия институт в Дупница.Той хич не искаше да ходя там,защото е далече,но там ме приеха и аз заминах.Започнахме  да си ходим на гости всяка седмица,една той при мен,другата аз при него. пропускахмесамо,задасиотидемчат-патидородниядом,нопак севиждахме в града . Пишехме си и много  писма,които пазя и до днес. Ако аз съм била при него,щом   се прибера в квартирата,пиша му писмо,по същия начин,той на мен. И така почти 2 г. ,когато решихме,че ще се женим.  Тези две години бяха много щастливо време изпълнено с чувства и много любов.  Родителите ни  нямаха нищо против и така  още студенти станахме семейство. Той завърши, а след това аз завърших  и  Пловдивския университет.  Та един случаен поглед наляво  в киното,една случайна среща на улицата  с бившето гадже на приятелката ми и една нейна случайна реплика определиха съдбата ми.
Сега да кажа защо,когато се запознахме не ни спряха веднага. Ами призна ми,че искал хубаво да ме огледа и ако ме хареса,тогава да ни запознаят.Е,явно ме е харесал. Но аз тогава бях висока, с дълга коса,тънка талия , доста къса рокля  и едни добре оформени крака под нея!    Как да не ме хареса?! Сега него го няма,а аз съм съвсем друга жена.Но пък до мен са двамата ни сина,снаха и две внучета. Те са ми най-скъпото наследство от него. Дано има и още една снаха и други внучета.Дано!  

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 13:23 от K.A.G.

# 545
  • София
Здравейте, момичета!
K.A.G., много ме впечатли разказа ти и най-вече, че кажи- речи сме градски. Не знаех. Киното на главната улица / Чарка/ се казваше " Септември" . Бутнаха го и на негово място построиха многоетажна сграда на Общината и др. офиси. Икономическият техникум беше доста престижно у-ще  и се намираше  близко до къщата на баба ми /до църквата Св.Архангел Михаил/. Минавала си вероятно от там. Много ме зарадва с поста си и за да не обременявам  всички с моя ще те питам:
Скрит текст:
По времето, когато ти си учила в техникума мисля, че там учеше и  едно момиче наша роднина и жевееше в къщата на баба ми. Беше от Панагюрище  - Чамовия род. Майка ми също е от Панагюрски род и зная, че там хората се познават по родове. Момичето се казваше Панка и ако знаеш нещо за нея пиши ми на лични.  
Хубава вечер на всички и до скоро.

# 546
Айде и аз да си кажа за запознанството с ММ. Заминавам да уча в Свищов заради  ,, голямата любов,, пловдивчанин, един на майка, родители от,, голямото добрутро,,. Въобще не ме влечеше икономиката, ама глупака го приеха само там и аз да не го изпусна...Та разкарах го още първата година, купонът тече, аз волна птичка, чудо. Съквартирантката ми, зубрачка от Вършец, ми беше надула главата за някой си много сериозен от Перник, който пък си имал и сериозно гадже,  въобще - баровец недосегаем. Хванах се на бас, че до седмица ще и го сервирам в стаята, пък после тя да се оправя. Беше лято, жега,  с други думи  - спечелих каса бира. Движех с една софийско-пловдивска компания, завардихме момчето, запознахме ги с мераклийката, всичко точно.
През новата учебна година тоя продължи да идва в стаята,  оная примира и се тресе, мен бял вятър ме вее на бял кон, докато един ден мацката ми спретна един див скандал, защото човекът и споделил, че не идва в общежитието заради нея. Не ме интересуваше изобщо, продължих с моя си начин на живот, веех си капата както искам, но човекът беше упорит и методичен. Бая време го правих на маймуна, но накрая реших да му дам шанс.
И така вече 40 години. Сега тия дето знаят историята,  го бъзикат на тема бира...Много евтино съм го била пробутала

# 547
Нина,
Скрит текст:
когато учех в Пазарджик бях  още  в моето село. ( тогава  Долно Левски,а от  30 г.вече е преименувано и е   Левски) . После започнах работа в Панагюрище и живея тук до ден днешен. Не познавам тази твоя позната  Панка.  Имах съученички от Панагюрище, но бяха с други имена. Става въпрос за времето 1968- 1971-72 г.
Енисса, разсмя ме с твоята  история.

# 548
  • София
Четох и се смях, и се вълнувах, и си представях разните истории. Колкото момичета, толкова истории. Мили, свидни спомни. Наистина, случайно тръгна темата, но затова пък момичетата се включват с желание . БОРЯНЧИЦЕ, ДЕБОРАНКЕ, ДИДИА, КАССС, МАМСИ, МАЯ, ЯЖКЕ, чакаме и вашите разкази.

ГРЕТИ, представям си те с зашеметяващата фигура и от сливиците надолу, все крака...
ГЪБКЕ, и аз като теб си имам мечта. Ти искаш да развееш червените коси и да се надбягваш с вятъра, а аз искам на 75 ми рожден ден, да е здраве и живот, да развея пола с волани и да танцувам  с шал и кастанети. Преписах си стихотворението, благодаря ти, миличка!
ЕНИСА, такива сме ние перничаните...Готини, упорити, лесно не се предаваме. Ти поне спечели каса бира. Аз пък се дадох на моя перничанин за една касета италианска музика.
НИНКА, твоето момче е превзело крепостта от вътре. Спечелило е първо майка ти и леля ти. Умник!
ЯНЕ, знае ли човек какво го чака... Съдба.
ПИПИЛОТА, наистина децата ти са много хубави, а освен това умни и отговорни! Вече са поели по пътя си, стъпват уверено.
АЙША, важното е, че си си намерила твоята половинка.
КЛЕЧИЦЕ, всяка една история започва с надежди, с добри намерения, но само Господ знае как ще завърши. Ти си от щастливките. Намери си добро и работливо момче. 
След обяд, си починах, а после по идея на внучките направих кекс. Вече втори път го правя с кефир и става чудесен.

# 549
Абе той и моя твърди, че ме е избирал само по краката,  че ако било заради акъла, нямало да стане.

# 550
  • София
JoyJoyJoy
ЕНИСА, не га слушай! Перничани смо кико мачъци. По гърбину не падамо. Joy

# 551
  • София
Сега тия дето знаят историята,  го бъзикат на тема бира...Много евтино съм го била пробутала

Спокойно, има и по-евтини, напр. моя милост се даде за 5 лв.
2000 г - работех във верига ресторанти - касиер/счетоводител, трябваше да давам аванс и заплата в брой на персонала/около 350 бр/ В брой, защото - нали, НАП, осигуровки и т.н.
При първия път - редят се хората, кой си взема цялата сума, кой оставя само жълтите стотинки, кой и металните левчета. Явява ми се някакъв  с 5 - 6 пълномощни за племето му, смятаме общата сума и му я изплащам. Човека вади 5 лв и ми ги оставя. Огледах го - бива, малко нисичък, но пък тъмен, като цяло приличен. Запомних го, продължи да оставя по  5 лв на аванс и на заплата. Във фирмата имах и други близки, няколко пъти въпросния ни вози с колата двете с Ани. Хареса ми как кара и се държи на пътя. През това време имах друго гадже  от т.н. рокерия - коса, якета, мотори и всичко прилежащо. С него бяхме близки от  както аз бях на 4 г, той на 7. Но в последната година залитна много освен към моторите и към рокерски срещи, концерти, събирания и други екстри.  Нямаше лошо, ако Ани не беше на 12 г и не се заинтересува от мотори с него. Та много бързо го разкарах. Човека помисли, че е временно - нали от 1964 г. ту сме заедно, ту се делим, женим се, развеждаме се, но все се търсим за приятели и друго. Минаха 40 дни и се събрахме в обща компания с Пл. и племето. Пихме, ядохме и той накрая заяви - "Сега си викам такси и си водя жената и детето в къщи".  Да не правя панаири се прибрахме с таксито и човека след 3 ракии заспа на дивана. Сутринта трябваше да бързам за работа, че давах заплати/нали в брой/ и ги зарязах с Ани да си спят. Заплатите ги раздавах в кухня на известна тогава пицария. Та миячките и готвачките подочули нещо за снощи/клюките са в службата/  направо ме изкараха безотговорна - как съм оставила детето си да спи с чужд мъж, какво ли  ще му направи. Ми не бях помисляла даже такава работа, все пак 19 племенници е имал.  Прибрах се след обяд - те двамата напазарували, сготвили боб, опекли наденици и си пушат задено на спалнята, гледат филм. Та така стана работата, после се разбра, че Ани и негов племенник/съученици/ направили заверата. Тя искала да ми намери гадже за да не се вторачвам в нея. Но пък се разбират и до сега са си партия. Не се оплаквам, добре си живеем. Разни уж приятелки се чудят -  какво имам да си говоря с човек от ТВУ, нямал висше. Ами говорим си същото като родителите ми - и двамата дипломирани висшисти. Но и те като помня наблягаха на срещи с компания в р-рант Кошарите, барчетата на ЦК-то и подобни богоугодни заведения.  Не са бистрили нито решенията на 10 конгрес на БКП, нито класическа литература, опера пък съвсем.

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 21:45 от Aisha

# 552
  • Кубрат/ Пишурка
Айша, като чета как се разбирате с Пл и се сещам за ММ. Вярно, че беше с основно, но беше природно интелигентен. Обичахме и двамата да четем, особено фентъзи. Обичахме една и съща музика. Той се научи да свири на китара и пеехме заедно. Дори един и същи жанр филми харесвахме - фентъзи, исторически и ужаси. Имахме много допирни точки. Наистина не е важно кой кой е, а как си допадате. А и май аз съм се дала най - евтино - сама си събух чорапогащника да не ми го скъса, че в момента нямах друг. Joy

# 553
Всичко прочетох и всичко знам. Това ни стана вече паролата Simple Smile.
Историите ви са истински, искрени и затрогващи. Много ви се радвам, на всички.
Сега като гледам по другите теми как младите все сметки си правят, как се изпитват, свалят по трима едновременно, никого много искрено и накрая все нещастни. Изхождат от презумпцията, че ако не стане, "ако не ги кефи", разделят се и чакат следващия. На нас и през ум не ни е минавала подобна схема. Обречени сме на успех  Simple Smile.

# 554
  • София
Една среднощна огнена песен за огнените момичета от КГБ:
https://www.youtube.com/watch?v=u0xwE4g0iDc Уникални сте, момичета. И историите ви са истински в тон с времето. И моята с ММ не е по различна. Четири години в един курс в техникума. Той голям "любовчия" - всеки ден изпраща някое момиче, а ние с приятелката ми /бъдещата ми кума/,му се присмиваме на поредната мацка. Тогава се събирахме по къщите да слушаме Стоунс, Пърпъл, Цепелин, Битълс. Песните им си останаха класика. И естествено блус на загасени лампи и някоя тайна целувка. Чак след казармата се срещнахме случайно в Детската градина - аз учителка, той да вземе сестра си. И така цяла зима и пролет по срещи, купони, ресторанти, дълги разходки в нощна София.  После на 1-ви май годеж, на 11 юли сватба. Кума ни беше приятелката ми, вече женена с дете. Рано ставахме семейни с деца. Мъжа ми успя да види и трите си внучета. Напусна ни преди 5 години. Сега като се съберем винаги го споменаваме- беше майтапчия и вицове помнеше.
Ще помествам, че вече изгубих едно писание.  Изчела съм ви. На всички ви целувки и да ви е слънчево в душите. Пролет идва!!

Общи условия

Активация на акаунт