Професионални серии за коса - тема 159

• 74 954
  • 781
  •   1
Отговори
# 510
  • София
При мен също бързо се показва побелелия корен. Не съм решила да оставя естественото, но отлагам с още седмица, като ползвам онези спрейчета за корени, примерно L'oreal Magic Retouch. Не е идеално, но успявам да избутам още малко.

# 511
  • Glasgow
Пробвах и със спрей...единият е много черен, другият много светъл (тъмнокестенява съм) 😔

# 512
  • Варна
Единственото спасение е да се пренастроите психологически.  Аз съм руса и  боядисвам корен на 4-5 седмици. Ами не изглеждам нито запусната,нито грозна и неподдържана нищо,че за някой хора това е недопустимо едва ли не светът ще свърши. Не свършва Grinning. Не свършва и ако човек излезе без да си е опекъл задължително косата с преса или сешоар.....Ама това е друга дълга тема....
Приемете се -това е изходът. Винаги съм казвала,че е просто безумие да се клепа боя на всеки две седмици/това си е мое мнение/ и не го налагам на никого.
Косата за 2 седмици израства максимум 1см. и то при бързорастящи коси. Ако е читаво боядисването дори за месец не е чак толкова очеизвадно израсналото и това при русо.
Тествайте различни бои.

# 513
 ..или може би , ако поддържа косата в по- светъл нюанс, за да няма драстична разлика.
Аз прегръщам мнението на prinzecata,  не бих се вторачила в тези подробностни , но аз съм си малко хипи на тема външен вид, така че едва ли съм добър пример.

# 514
  • Glasgow
Точно това ми предложиха, защото аз последните месеци ходя при едни новозавършили курсове за фризьори студенти . Установих, че поне за подстрижка те са много по-внимателни, защото все пак го правят под надзора на професионалист лектор, плащам си само боята. По тяхна препоръка направих бретон, но и това не помага, та ми предложиха ако искам да я изсветля, но ще отнеме време, тъй като е доста наслоена тъмната боя вече или да я подстрижа доста късо и да почнем изсветляване. Но пък веждите ми да им се не види са още тъмни, трябва и тях да изсветлявам🤦🏻‍♀️
 На тъмната коса много личи, не е вторачване😔

# 515
Моите вежди са си тъмни, направо черни, а съм руса. Винаги са ми казвали, че с тях като ме погледне някой и акцента пада на очите, а иначе ще съм като измита чиния, понеже кожата ми е много бяла.
Така, че защо пък да не ти останат тъмни веждите.

# 516
И аз съм със същия проблем. Седмица след боядисване белите коси започват да блещукат. При мен са концентрирани на върха на главата и пътя на косата ми изглежда по-широк.  Тъмнокестенява  съм и се боядисвам с такъв цвят боя. Пробвала съм по-светла гама, но никак не ми отива, изглеждам като болна. Но още по-притеснителното при мен е, че се появи болезненост на скалпа след боядисване. В началото беше 1 ден, с времето се увеличи. Сега от последното боядисване цяла седмица ме боля скалпа, особено като се опитам да разреша косата след баня. Видимо нямам никакво зачервяване или залющване на кожата. Ползвам от дълго време Compagnia Del Colore - 3.  Решила съм да пробвам Wella Koleston Perfect ME + . Чета в ЗР коментарите, че е щадяща към скалпа, но им нямам много доверие. Преди редовно триеха негативните коментари, сега не знам какво е положението.

# 517
  • Glasgow
Пробвала съм с приложение по снимка да се видя с различни цветове на косата и с тези вежди, защото те са ми и плътни съм като някаква 80арска Мадона. Но май ще го пробвам това преди да се предам, поне на светлата коса можеш да мацнеш тъмна отгоре и да се върнеш в изходно положение

# 518
  • Варна
Скрит текст:
Това е моето русо в момента и не мисля,че стои грозно с черни вежди.

Основата ми е 5-ца с червен пигмент та светлото русо без блондор си е кауза пердута Grinning. С годините обаче ми дойде акъла и спрях да съм максималист. А и русото определено сваля години който и каквото да си говори.

# 519
За мен е много грозно с тези изсветлени вежди, а и другото е, че трябва сравнително често да се боядисват, понеже много нови косъмчета израстват и става мазало.
Пък и като гледам масово миркоблейдинга го правят най-често с черни или много тъмно кафяви вежди.

# 520
И аз съм руса с черни вежди, но пък дори като есктра го виждам това Simple Smile

Иначе съм минала и през боядисване на корени и на 10 дни, аз рано побелях (ген). Но не свърши добре този период от живота ми:) Ходех с къса коса доста време, за да ми се съвземе. Сега поддържам със спрейчета, а напоследък с една пудра - когато ме подразни. Но да, и аз не се втилясвам май чак толкова. Нещо с напредване на годините много започнах да си се харесвам и да не задълбавам. А бях другата крайност преди време:)

# 521
Принцесо твоите вежди са ми много далеч от черни ...

има ли някой, който се е боядисвал заради побеляване в корените и в един момент да е оставил натуралната си коса? ...Някой решил ли се е на такава стъпка...
Има разбира се. Моя близка спря да се боядисва и постепенно изряза израстналите дължини, но е със сравнително къса коса и този период беше кратък за нея. Ами честно Страхооотна е - има невероятни синьо зелени очи, които изпъкват силно сега. Естественият цвят на косата и е светъл и белите стоят като кичури, отделно се възстановиха къдриците и. На 55 е, има бръчици около очите, но много сияйна кожа.
Така, че всичко е индивидуално - някой ще прилича на баба, друг на възрастна манекенка Wink
Същото важи и за контраста с веждите - за някой е невероятен акцент ( Мадона, Майли Сайръс ) а други руси с тъмни вежди ми бият на работничките по магистралата.

Аз също мисля в един период да спра да се боядисвам - когато стане бялата коса по голям процент от естественият ми цвят да проверя как ще ми стои.
За мен има разлика м/у не-боядисана коса и посребряла - такава осъзнато оставена в естествният си вече нов цвят, поддържана, оформена прическа.

Въобще не смятам, че при боядисване по светъл цвят на дължините корена се забелязва по малко. Даже при такива с естествено тъмна коса ми изглежда още по зле. Израстналият корен за мен лично си е все такъв.

# 522
  • София
За съжаление и на мен светлото никак не ми отива, пробвах преди години за няколко месеца, и като се върнах към черното събрах сума комплименти. Но коренът личи доста и косата изглежда по-рядка. Ползвам Олиосета, поне оттенъкът ми харесва и не смея да сменям. Но при дразнене на скалпа бих опитала различна марка.

# 523
  • Glasgow
Моите са по плътни, тук не са особено оформени, но и като ги оформят пак са си плътни и тъмни. Casual и аз виждам в инстаграм много готини идеи за напълно оставяне  на естествено, някои само отвреме навреме с тонер освежени
Скрит текст:

# 524
Аз също съм с бяла, с розов подтон на кожата и черни вежди( хубави, не са дебели) и си правя руси кичури с дълбок корен. Много се харесвам, а преди 15 години бях патешко жълто от блондора на Лонда и беше смешна картинка. Последните 4-5 години изкарах на 7.4,7.3, за да боря червения отенък, но сега ми е по-добре. Фризьорката каза да си правя само корена с 9, 9.1 на 20-30 дни.
От няколко дни ми влезе мухата, че нищо не правя за скалпа, освен дпш. Честно казано, нямам никакви проблеми с него, единствено от неправилни продукти понякога си докарвам бързо омазняване. Какво мога да си купя като серум или ампули, ако реша да пробвам?

Общи условия

Активация на акаунт