Професионални серии за коса - тема 159

• 75 754
  • 781
  •   1
Отговори
# 105
Значи отпада тази марка… Търся шампоан за обем. И маска, нещо за подхранване да не седи хвърчаща и суха, да предпазва от цъфтене. И по възможност да ми издържа поне два дни без да я мия… , това всекидневно миене я изтощава, пък и аз я боядисвам( в салон, защото имам един голям кичур бяла коса, а там се справят чудесно и цветът е хубав и естествен). Но пък косата ми няма цъфтежи, не е фрапиращо зле, но нямам обем, тъничка е. Sad. Ще се радвам да помогнете със съвети. ❤

# 106
Значи отпада тази марка… Търся шампоан за обем. И маска, нещо за подхранване да не седи хвърчаща и суха, да предпазва от цъфтене. И по възможност да ми издържа поне два дни без да я мия… , това всекидневно миене я изтощава, пък и аз я боядисвам( в салон, защото имам един голям кичур бяла коса, а там се справят чудесно и цветът е хубав и естествен). Но пък косата ми няма цъфтежи, не е фрапиращо зле, но нямам обем, тъничка е. Sad. Ще се радвам да помогнете със съвети. ❤
Керастас Дивалет, Генезис или Денсифик. Денсификът е по-скоро в посока уплътняване и растеж. Всички придават много хубав обем. А и четката за шампоан препоръчвам, с нея косата се измива много по-качествено и издържа по-дълго.

# 107
Neuma серията за обем също, заедно със спрея.

# 108
А при мен продуктите за обем ми правят косата кофти, на няколко марки съм ползвала. Суха и трудно разресвам.

Иначе на лакме ползвам пудрата за изрусяване, може би най добрия им продукт. И тонера силвър - също бях доволна, но напоследък не ползвам тонери. Друго ан лакме не съм ползвала. От близка знам, че тониращите им шампоани доста изсушават.

# 109
Аз не бих препоръчала серии за обем, когато се цели обем. Много е нелогично, но при мен сериите за обем не се отразяват добре. Също глас от мен за Керастаз Генезис и Лореал про лонгър или инфорсър.

# 110
И аз също имам лош опит с шампоана за обем на Лакме, не си спомням вече какво точно не му харесах, но бях сигурна, че няма да го повторя.

# 111
На Лакме съм пробвала шампоан и балсам за боядисана коса + няколко мостри на други серии и нито една не ми допадна. Шампоан за обем ми допадна много на Kay pro с хиалурон.

# 112
Момичета, домашният еластисайзер , с маслата ,се нанася само в корен нали?

# 113
  • Варна
Не той си е баш терапия за дължините. Нанасям по тях и накрая масажирам скалпа.

# 114
Може ли рецепта? ☺

# 115
Съдят производителите на Олаплекс, заради това, че причинявали косопад.

# 116
  • Варна
Косопадът е сериозен проблем,но надали на 28-те лелки проблема им е Olaplex. На запад много обичат да съдят компаниите за щяло и не щяло.
В упътването на пералните в щатите има указание  "Преди да стартирате уреда извадете котката от вътре"Grinning.
Боря се периодично с косопад откакто влязох в пременопауза/олаплекс ползвам от преди това/ и да ви кажа не съм оплешивяла и не съм спряла да ползвам Olaplex. Справих се с проблема като си попълних вътрешните липси и продължавам да го правя постоянно защото за да капе косата проблема е вътрешен и само с козметика трудно ще се реши.
 От 20г. съм блондинка. От 2016 ползвам системата Olaplex предимно по време на боядисване. Преди правех и терапии,но отдавна не съм тъй като косата ми е в повече от добро състояние. Имам и домашните им грижи,но не са ми панацея. От тях единствено маската 4в1 подновявам и ползвам почти постоянно.
Ако оплешивея/да не дава Господ/ обаче със сигурност няма да е от Olaplex Grinning.
 За мен той е начинът да имам здрава ежемесечно изсветлявана коса,която харесвам.

Писах ви за маската на Calinachi https://calinachi.bg/product/hair-mask-extreme-repair/
До тук съм я ползвала 5 пъти подред с един преуош с Еластисайзър с ЯЧРМ на третото миене и съм силно впечатлена. Косата ми става все по-хубава с всеки път. Вероятно ще поръчам и шампоана макар,че имам литри любимци,но тоя е грижа за скалпа и противокосопаден тъй,че трябва да се пробва.

# 117
Не той си е баш терапия за дължините. Нанасям по тях и накрая масажирам скалпа.

Аз какво направих: масажирах скалпа с маслата, а по дължините нанесох еластисайзера на ФК..🙄 Даже и преспах така, добре ми се почувства косата, по принцип е суха, сега да видим дали няма да се омазни бързо 🫣

# 118
От доста време не съм чела в темата и се извинявам ако повтарям въпроси. Серията REDKEN ACIDIC BONDING CONCENTRATE протеин ли е? И може ли да се ползва често или е по-скоро като терапия? По принцип търся препоръка за хубава протеинова и хидратираща серия за обезцветената ми руса коса. От доста време изхабявам остатъци и си бях наложила вето да не купувам нищо ново, но ето че идва момента да подновя сериите и наистина не знам какво да избера. Сигурно често коментирате, но наистина не съм чела отдавна, затова ще съм благодарна на някаква препоръка, предвид типа на косата ми.

# 119
Може ли рецепта? ☺

3 с.л глицерин
3 с.л. рициново масло
1,5 с. л бадемово масло
2 с.л. витамин А

Тъй като не намерих течен витамин А, аз си слагам по мое усмотрение масло от Жожожа-1с.л

Общи условия

Активация на акаунт