Професионални серии за коса - тема 159

• 75 751
  • 781
  •   1
Отговори
# 120
prinzesata, имаше една спирала на която пишеше да не слагаме слюнка нa четката. Така че и плюещи в спиралите има Grinning
Олаплес 3 ми спаси косата след 4 изрусявания подред, беше пълна с фриз, никакъв блясък, като беше мокра чак косъма беше леко като дъвка.
Но не съм пробвала други продукти от тях.
Иначе не мисля че съм виждала продукти за коса, където няма някое ревю без коментар че косата е опадала.

# 121
Тази марка Calinachi каква е? От сайта не мога да разбера нито кой е производител, нито кой е представител за България. Отделно дето продуктите им за лице са повече от тези за коса.

# 122
  • Варна
Марката Calinachi e БЪЛГАРСКА  Grinning колкото и невероятно да звучи и с тая визия въобще да не се вписват в родното производство. Произведени са от Colagena ,които аз лично харесвам изключително много. Това беше и една от причините да ги пробвам.

# 123
Принцеса, за българската марка Collagenс, ли става въпрос. Защото аз съм много недоволна от продуктите им за лице - много тежки, не попиващи и нищоправещи (то си е до кожа, де), но и опаковките им бяха под всяка критика - разпаднаха се на съставни части. Говоря за моя опит преди 4 години. Та това ме спира да пробвам продуктите им за коса. Отделно,че открих маски за коса със същите параметри - натурални, без силикон, без минерални масла и тн. Косата ми пее след тях, съхраняват се в хладилник, обаче. Но това важи за моята коса - слаба, с тънък косъм, суха и чуплива,нищо чудно на други коси да не паснат.

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 13:52 от m1ma

# 124
  • Варна
Не марка та е collagena professional  и е фирма с 20+ годишна история https://www.collagenapro.com/

Поне от това,което аз ползвам,а съм се разходила из асортимента им хич да не е нямам подобни впечатления.
 Козметиката им за лице не се продава нито в магазините нито онлайн. Разпространява се чрез салони работещи с марката -тъпо,че тъпо.
 Calinachi са линия,с която стъпват на международния пазар и там визията е значително облагородена.

# 125
  • USA
Олаплекса в САЩ амазон е с много лош рейтинг, много от жените споделят за косопад, така че е възможно европейския стандарт и САщ да е различен. Съдя по това от Керастаза, в БГ беше с едно качество в САЩ е абсолютно отвратителен нямащ нищо общо с този който съм ползвала. Дори от ампулите на керастаза беше започнала да ми се скапвва косата...цъфна и върза, а моята коса не цъфти.

# 126
Здравейте момичета, влизам в темата с въпрос. Изчетох основните неща от първа страница, откъдето останах с впечатлението,  че не е добре да се използват само протеинови шампоани. Досега съм ползвала дрогерийна козметика. Сега поръчах златния шампоан на Loreal, Absolut Repair, както и същата маска. Но явно трябва да редувам с нещо. Всички шампоани, които разгледах обаче, съдържат протеин. Бихте ли препоръчали такъв, който е хидратиращ. И горе долу схема на редуване. Косата ми е тъмно руса, боядисана, не е силно изтощена, но ми стои неподредена и ме дразни. На 45 години съм, ако има значение. Благодаря предварително,  лаик съм по темата, имам много за наваксване!

# 127
Онзи ден видях Олаплекс в местния ни супермаркет...

# 128
  • София
Здравейте. Уж се боядисвам от години, кога сама, кога при фризьор, но нещо да си сверя часовника Simple Smile При много бели коси (80%) се боядисвам с цвят ниво 5.0. Какъв оксидант да взема? До сега ползвам 6% .  Правилно ли се ориентирам?

И тия дни бях се сетила, коя боя хвалехте много за покритие на бели коси?

# 129
От доста време не съм чела в темата и се извинявам ако повтарям въпроси. Серията REDKEN ACIDIC BONDING CONCENTRATE протеин ли е? И може ли да се ползва често или е по-скоро като терапия? По принцип търся препоръка за хубава протеинова и хидратираща серия за обезцветената ми руса коса. От доста време изхабявам остатъци и си бях наложила вето да не купувам нищо ново, но ето че идва момента да подновя сериите и наистина не знам какво да избера. Сигурно често коментирате, но наистина не съм чела отдавна, затова ще съм благодарна на някаква препоръка, предвид типа на косата ми.

Според мен серията на Redken е хидратираща. Ползвах шампоана и балсама и косата ми след като я изсуша става твърда и леко лепкава, много странно чувство, но след няколко часа лепкавостта изчезва. Използвах ги 3 пъти и спрях. Имам и балсама без отмиване и бонд билдъра, но ще ги изпробвам на по-късен етап.
Обаче и скалпа ми се раздразни и не знам дали е от този шампоан или на Mediceuticals за ускорен растеж...
Сега ще изпробвам серията на Алтерна Caviar Replenishing Moisure.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 13:39 от Валентина*

# 130
Хммм, добре де,  нещо не ми се връзва серия за възстановяване на съсипана коса да е само хидратираща, дори и да се усеща като такава. Ако ми остане време ще поровя...
... по спомени дори Редкен Eкстрийм, който го водят як протеин моята коса го усещаше като чуден балансиран продукт, в никакъв случай втвърдяващ, етц.

Един отзив за Redken Bonding Shampoo от Aм. Амазон:
"According to my stylist using this everyday will actually make your hair break since it would be too much protein. The stuff in this system stays in your hair so there is no need to use it daily. I was told 2 times a week will heal your hair."
By Amber L on March 27, 2021

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 19:13 от Agent Provocateur

# 131
Принцеса, шампоанът на Calinachi e страхотен. Многократн нафмина очакванията ми. По принцип не съм голям фен на безсулфатните шампоани, но този много ми хареса. Първия път, както очаквах, не се разпени много, на второ шампоаниране изми идеално.Още под душа косата беше идеално разплетена, без да е лигава. Омазни се по- бавно от обикновено, гладка е, но не слепена. Утре ще го повторя и ще видим с натрупване как ще е.

# 132
  • Варна
Оля аз се спрях да поръчам и шампоан,но така или иначе до края на месеца ще пусна още една поръчка защото много харесах нощния крем,а и почти раздадох маската Grinning.

# 133
  • Някъде там
И аз се изкушавам да поръчам шампоана, с този на орайт с кафе ударих голяма греда.
Не е лош, но само един ден съм с чиста коса, на следващия задължително трябва да мия пак.
Голямата ми дъщеря на 15 год, мие сутринта и на вечерта косата и вече е мазна Sad.
На малката ми дъщеря и докара пърхот, това изобщо не го очаквах.
Както написах не е лош, не пресушава косата и дължините, измива добре и се пени.

# 134
Я, тъкмо щях да го поръчвам. С каква коса си?

Общи условия

Активация на акаунт