Професионални серии за коса - тема 159

• 74 983
  • 781
  •   1
Отговори
# 480
Няма такова нещо. Имам 6 пълни упойки.

# 481
Здравейте, момичета! Бихте ли ми препоръчали anti-yellow шампоан? Не съм ползвала такъв, също бихте ли дали насоки за използването му? Аз мия косата си през ден, на всяко миене ли се използва и след него използвате ли друг шампоан?

# 482
Зависи колко е силен , по едно време ползвах един ( не се сещам кой беше ) и имах сини кичури .
В момента имам на Керастаз , той е по-слаб откъм матиране и Аметист , май на montibello- той е по-силен.

# 483
  • Бургас
На мен пък уж не ми е "слаб ангела" , ама днес ходих до мола и взех една К18 за проба. То и косата ми не е супер изгоряла и изтощена, ама... да не остана по-назад. И понеже я мих преди да изляза, отзив на следващото миене.
А по повод ампулата pro longer L'Oréal , има ли някакъв трик за нанасяне? Косата ми е под средата на гърба, към кръста дължина. С това накапване не ми се струва много лесно и равномерно нанасянето. При вас как е? Иначе наистина дава добра плътност на косата.

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 09:19 от sunny-n

# 484
  • Варна
Категорично при мен няма връзка между смотаване на косата на кок и цъфтенето. Моята почти постоянно е е вързана и нямам един цъфнал косъм от години.

# 485
Здравейте, момичета! Бихте ли ми препоръчали anti-yellow шампоан? Не съм ползвала такъв, също бихте ли дали насоки за използването му? Аз мия косата си през ден, на всяко миене ли се използва и след него използвате ли друг шампоан?
Ще споделя скромния ми едногодишен опит на блондинка. Първо започнах да експериментирам с дрогерийни марки( мимоходом споменавам шампоана и маската на Глис като най-сполучливи в този клас и за тази цел).
От професионалните продукти имам опит с тези 2 продукта:

Категорично НЕ препоръчвам. Косата става адски суха и заплетена, корена ми е мръсен след 48 часа, което ми се случва рядко. Не го довърших. Ефект не видях.

Това е балсам, който е лек и няма кой знае какъв ефект, но според мен може да се комбинира с всякакви шампоани и да се използва след всяко измиване.
Скоро си купих това, но още не съм го пробвала:

Фризьорката ми го препоръча, това е шампоан с маска. Каза да го ползвам 1 път седмично, намазвам и престоявам няколко минути. По нейни думи после няма нужда от друг продукт.
Общото между всички подобни продукти е, че изсушават косъма. Използвам такива на 7-10 дни.

# 486
Благодаря за споделения опит. Аз се колебаех между Loreal Chroma creme и Loreal blondifier cool. Поръчах първият, защото прочетох, че се препоръчва в комбинация с Метал детокса, който аз използвам.

# 487
  • София
И аз се интересувам какъв шампоан е хубаво да използвам след еластисайзъра на Филип Кингсли?

# 488
  • Варна
Шампоана след еластисайзър е въпрос на личен избор и състояние на косата.  Аз си пазя баланса свято и след еластисайзър обикновено ползвам протеинов до балансиран шампоан просто защото хидратиращи нямам.,а нямам защото косата ми не ги понася.
Изначално обаче в старите дебели книги си пише,че след еластисайзър се мие с хидратиращ шампоан и се слага хидратираща маска.  При мен тоя протокол не сработи и години отричах еластисайзъра като продукт докато в един момент/с навлизане в материята/ не си открих мой си начин,който работи.
 Тъй,че тестване му е майката.

Аз днес тествах K18....Честно да си призная въобще не съм впечатлена. Да косата става супер жилава и плътна,но някакво чудо не се случи/не,че очаквах такова на здрава коса де/. Така или иначе вече го имам и ще направя пълните 4 последователни измивания пък да видим.

# 489
  • Някъде там
И аз пробвах вчера к18, но нещо не се разбра с косата ми.
Да косата няма никакъв фриз, но пък е леко твърда, което не ми допада.
Може би защото косата ми е здрава и няма нужда от възстановяване.
Ще видим на второ измиване дали ще го харесам.

Да редактирам поста и да попитам за Olaplex No. 8,  хубава маска за коса ли е и дава ли добра хидратация?
Поръчах я на сляпо и не знам какво да очаквам от нея Simple Smile

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 08:36 от Искрица

# 490
  • София
Аз се очудвам че някой със здрава коса би поръчал к18 след като в описанието ясно пише че е за увредена и изтощена коса, ама пък пусто любопитство. Все едно да си правя кола маска като нямам косми и да очаквам резултат.
Аз чакам моята и ще пиша мнение, това е последната ми надежда да спра гадното оплитане на тила.

# 491
  • София
Благодаря, Принцеса Hug Ще го пробвам и аз с различни шампоани и ще видя как ще ми допадне.

# 492
  • Варна
Мélisande ти поне знаеш,че здрава при блондираните коси е доста имагинерно понятие тъй,че няма как свраката да пропусне Grinning,а след толкова положителни отзиви още повече.

# 493
Момичета дайте съвет какъв сешоар тип четка да си взема, който да е щадящ (за блондинки:), хем лесно да оформям.

# 494
  • В къЩи.
Аз от известно време заглеждам четките на Ревлон- с овалната глава,не въртящи.
За този вид четки ,казват че постигат повече обем в корена от въртящите и са по- подходящи за по- къса коса...
Ще следя и аз за коментари.

Общи условия

Активация на акаунт