Професионални серии за коса - тема 159

• 74 898
  • 781
  •   1
Отговори
# 540
  • Glasgow
Agent provocateur, тази пудра за цвят онлайн ли поръчваш? Не мога да намеря някоя дрогерия, в която се продава, само техният сайт и амазон🤔

# 541
Винаги пазарувам онлайн, но при мен я има и в Sephora.

# 542
Здравейте, включвам се тук като ентусиаст, за жалост далеч от нивото ви в темата
Два пъти до три годишно правя кичури от 2021, със средно руса коса съм. Винаги е била много обемна и суха. Последно време се омазнява. Ползвах шампоани керастаз редовно и получавах рани в скалпа, сега пак имам, макар да не го ползвам вече, но и пъпки. Преди ме сърбеше, вече не, но косата ми е сплескана. Прясно подстригана е, пробвах и без масла, но като цяло никога нищо не ми е утежнявало за цял живот. Какво стана сега не знам. Май и малко изтъня. Ако има значение, изкарах ковид за първи път август месец. Дали на някоя й се е случвало и имате ли препоръки? Тази сплескана коса ме убива. Чувствам се като плешива и трябва да я къдря, за да прилича на нещо.
Естествено е 2C, но се правя със сешоар или на четки, или права. Не си в оставям сама да съхне. Декември смених филипса с парлукс

# 543
sourispourmoi - Много познат проблем, за съжаление и изпитан от мен, но пък за радост вече оправен с доста мъки.
Според мен до голяма степен е виновен вирусът, който си изкарала. Щях веднага да ти препоръчам KERASTASE – GENESIS, но щом спомена, че не дйстват добре на твоя скалп, по-добре да не го ползваш. На доста хора им идва прекалено агресивен и трябва нещо хем изчистено, хем обаче и вършещо работа. Като съвет, ще ти кажа няколко неща, които при мен помохгнаха. Първо някаква хранителна добавка, аз почнах с известната по всички аптеки Геритамин, но лично при мен не помогна с нещо уау. Сега пия една от която съм доста довлна с голяма съдържание на биотин и колаген, на Амуей и има ефект. Като шампоани при мен помогна NuggelaSule - имат и такъв медицински за чувствителен скалп, както и за растеж. Ползваай отново що-годе изчистена термозащита и парлукса на средна степен Hands Ok Hand. А, да не забравя и нещо важно - не чети отзиви по сайтовете, особенно, ако всички те са супер полжителни (важно правило Hands Thumbsup)

# 544
Благодаря много! Надявам се да има ефект и при мен Heart

# 545
Идвам и аз да дам отзив за к18. Моята коса е права, тънка, не много гъста, бързо омазнаяваща се естествена 4ка, изсветлявам я на балеаж. Преди да започна да се изрусявам, дори и с веро да се измиех, все си беше една и съща, много скучно Simple Smile Та, реших да ѝ дам за душата с блондор два пъти годишно. Ползвала съм много неща, благодарение на темата, но ефекта от к18 е най-осезаем. Ползвах го 6 последователни пъти, слагам една помпа, както е по описание, евентуално две, след това го ползвам след боядисване или когато нямам време за маски. Косата ми е мека, но не прекалено, както по принцип, гладка и подредена с минимум продукти. Не е напълно здрава разбира се, но докато я изрусявам, не очаквам чудеса.
Имам и четката на Ровента, добре се справя, но навсякъде чета, колко заглажда косата, а на мен горният пласт с нея ми става като облак, някак си струята разхвърчава накъсаните косъмчета, със сешоар се заглажда доста повече. Имате ли някакви трикова за това?

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 16:23 от komkama

# 546
На изгорена или изтощена коса тази четка гори. Ползвайте по- добре сешоар и четка.. знам, че е по- трудно, но много уврежда тази четка и то точно такъв тип коса

# 547
И според мен тези четки много горят косата. Имах на Ровента, вече се развали и я хвърлих. Вярно, че правеше на високата степен уникална коса, като от салон. Само коса с много дебел и плътен косъм може да издържи да не започне да се накъсва, но то пък такива коси със сигурност се оплитат при въртенето.

# 548
  • Някъде там
Имате ли отзиви за тази серия?

# 549
  • В къЩи.

https://www.zlatnaribka.com/balsam-sprey-za-tanka-kosa-macadamia … oning-mist-236-ml

Няма да пиша фермани за любовта ми към нея - имам всички продукти от серията, но хвърлете един поглед на отзивите в ЗР, пък и по другите сайтове.

Би ли споделила повече за спрея.
Ползвам балсама с отмиване и съм влюбена в действието и аромата му,но сякаш след сушене имам нужда от още нещо.
Ползвала съм различни финиши,най - вече под формата на олио,но не са за моята тънка и финна коса.
Сподели ти какво ползваш.
Нещо за обем ,също може да ми предложиш.Blush
Благодаря.Heart

# 550
*Л-и-я* - спреят oт тази серия е класически балсам без отмиване с много, много лека консистенция, който не утежнява тънките ни коси, дава още блясък, разплита, подрежда, но за много, много сухи крайчета може да бъде и недостатъчен - зависи си от косата, от сезона, от балеажа или липсата му. Обикновено след като ползвам балсам без отмиване независимо от марката Ш+Б+финиши, гледам след него да запечатам крайчетата с олио-финиш. От Макадамия  имам остатък от ето този продукт:

И предпочитам да си го ползвам след тази серия, макар че ароматът му е различен. Но в никакъв случай не е задължително, просто аз така съм свикнала и мисля, че продукт на маслена или силиконова основа запечатва влагата от балсама в косъма (не твърдя, че съм права Grinning ) Случвало се е след него да слагам и олиото за боядисана коса на Керастаз, както и любимият ми спрей за блясък на CHI (този продукт ползвам само за дължини/крайчета):

Но резултатът от тази серия винаги ме радва - косата е напомпана и жива, сериозно лъскава, не е утежнена и корените ми не лоясват на следващия ден, което се случва най-често с богатите серии.

За обем, мда... за обем е най-важно да не утежниш преди да почнеш да го правиш - ерго Макадамията за фина коса е чудесна в това отношение, но ползвам и ДПШ (моят е на Вела), когато гоня обем. PS Допълвам се да кажа за сериите за обем - някои от тях не са лоши никак, но за мен работят само ползвани по повод - ако почна да мия с тях редовно ми пресушават сериозно косата. В момента имам остатъци само от една (Керастаз) След това слагам някакъв продукт за обем (не ползвам пяна, знам, че е класика в жанра, но аз не се научих да боравя като хората с пяна). Най-общо имам 3 типа продукти за обем - под формата на спрей (най-леките); под формата на гел и такива, които обещават "уплътняване на косъма" и постфактум усещане за повече обем, а не директно обем.  Ще ти покажа 2-3 от които аз лично съм доволна и да не забравя - от сушенето и най-вече от това как се изсушават корените много зависи дали ще убиеш всякакъв ефект от продукта или ще му помогнеш да направи и задържи търсения обем:

^^^ този го съчетавам със балсама без отмиване на същата марка (добра комбинация са!)

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 14:25 от Agent Provocateur

# 551
Ох, да се оплача и да поискам съвет…
От две седмици някъде, като си измия косата и я изсуша става прекрасно. След един час започва да стои на “клечки” и да седи една такава пръшлива, хвърчаща, с една дума- кошмарна. Решението е да я вържа веднага. Не знам защо се получи така…
Може ли съвет от по- вещите в случая?
На Olioseta ползвам шампоан и балсам за боядисана коса, редувам също с шампоан с филър и филъра за коса… Слагам преди сушене по 2-3 капки CHI. Няколко пъти слагах и всичко в едно на Olioseta, но тези две седмици и това не помага….
Ще я резна вече 🤣🤣🤣, ама няма и цъфтежи даже 🫣🤔

# 552
  • Варна
Pollinaa косата плаче за рестарт. Измий с ДПШ и всичко ще си дойде на мястото.

# 553
Pollinaa косата плаче за рестарт. Измий с ДПШ и всичко ще си дойде на мястото.
Какъв да си взема? ☺

# 554
Връщам се да благодаря за съвета преди няколко коментара
Измих си в четвъртък косата и сложих нектар термик преди изсушаване. Този път се изсуших със средна степен както ме посъветвахте. Не знам защо съм толкова мързелива и се оформях с температура и мощност на макс. Със средна температура и макс мощност косата ми е отново обемна и хубава. Днес няма и помен от омазняване както си беше нормално, все още има доста обем, свежа и жива е, много съм щастлива. Пак си слагам всеки ден олиото на жизу, което ползвам година и имах страхотен ефект допреди 2 месеца, когато ми се сплеска косата, сега пак си блести и има вид на коса, не на нещо умряло .  Знам, че и утре ще съм с хубава коса без да се налага да да се къдря всеки път като излизам, защото е сплескана и противна без обем.  Благодаря ви!!

Общи условия

Активация на акаунт