Професионални серии за коса - тема 159

• 74 607
  • 781
  •   1
Отговори
# 705
bambinnah адмирации за обяснението Blush

Аз лично нанасям термозащита накрая, без значение под каква форма е, спрей или крем.
Първо нанасям някакъв спрей(не термо защитен), после крем или каквото и да е и накрая термозащита. Защото останалите продукти, които слагам преди това имат някакво действие за косата и идеята ми е те да проникнат в косъма и да му дадат своето. Нанасям спрей и нещо друго, разресвам с широк гребен, макар че чета, че мокра коса не е желателно да се реше, аз го правя за да разнеса продукта. Именно затова го правя с широк гребен за да го разнеса по косата, а не да го събера в четката, а и моята коса ако тръгна да я реша едва вече леко подушена със сешоар не само с кърпа става ужасна. И вече според зависи как ще третирам косата определям и термозащитата. Преди сушене със сешоар слагам крема на Олиосета. Ако ще я оставя да съхне сама и после да изправям с преса или къдря, на вече суха коса слагам термозащита под формата на спрей. И задължително винаги преди да я обработвам по какъвто и да било начин, изчаквам поне 5 мин. да подейства продукта.

# 706
Мацки, предстои ми боядисване, ще ми напомните ли какъв е протоколът? Протеин-хидратация, кое кога?

Уточнявам, че съм тъмна брюнетка и ще я боядисвам в шоколадовокафяво, тоест няма да изсветляваме, нищо драматично, просто ей така да знам, че съм се погрижила за косата. Имам еластисайзър, имам протеинов шампоан и добре обгрижваща (непрофесионална) маска. Имам и (непрофесионален), много добре почистващ шампоан, който според мен работи като ДПШ. Не пречи да си купя и "истински", де.

Мисля да взема и една хидратираща серия, въпреки че косата ми не им се кефи. Знам, че много хвалите Moisture Recovery на Joico, но се чудя дали няма да ми е тежка и да заложа на Hydrosplash? Чета предишните теми в момента и ми се наби едно изказване на Принцесата, че понякога трябва да преглътнем външния вид на косата, за да задоволим нейните нужди. От мен да мине, ще спра да я гъча с протеин и ще й взема хидратация Laughing Но имам ли среден вариант, струва ли си тази по-лека Hydrasplash или да взимам направо Moisture Recovery?

Бих взела травъл сет, ако попадна, но в момента Джойко са намелени в Арлен и при тази сума няма смисъл да се занимавам сякаш.

(Мисля да съм опитно зайче и да пробвам една от боите, за които питах преди 2 страници. Ще се консултирам с рибката на място коя ще препоръчат Simple Smile
https://www.zlatnaribka.com/bezamonyachna-boya-za-kosa-s-protein … nent-color-100-ml

https://www.zlatnaribka.com/trayna-boya-za-kosa-s-proteini-andre … nent-color-100-ml

https://www.zlatnaribka.com/bezamonyachna-trayna-boya-za-kosa-s- … nent-color-100-ml)

# 707
Значи един много глупав въпрос, но.... Кои серии са протеинови? Всички на които не пише хидратиращи, овлажняващи и т.н. ли?
Как да се ориентирам когато си избирам продукти? До момента винаги съм ползвала хидратиращи серии на дадена марка 🙄 трябва да се редуват предполагам? Изобщо не знам как да разбера от какво има нужда косата ми..

# 708
По информация от тази тема се сдобих с преуоша на Алтерна от Емаг, Bestbrands е фирмата. Много съм доволна, поръчах два преуоша ( на мен и на сестра ми) и една маска, пак на Алтерна. И получих подаръци - един мини финиш и мостра на шампоан и балсам.

И подаръците :

Довечера започвам пробите Heart Eyes

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 14:13 от m1ma

# 709
По информация от тази тема се сдобих с преуоша на Алтерна от Емаг, Bestbrands е фирмата.

eMAG винаги сравнявайте с
https://www.pazaruvaj.com/

# 710
По информация от тази тема се сдобих с преуоша на Алтерна от Емаг, Bestbrands е фирмата. Много съм доволна, поръчах два преуоша ( на мен и на сестра ми) и една маска, пак на Алтерна. И получих подаръци един мини финиш и мостра на шампоан и балсам.

И подаръците :

Довечера започвам пробите Heart Eyes

И аз вчера си получих терапията. Също получих финиша за подарък и хидратиращата серия.

Още снощи направих терапията, мих с мои си продукти и сложих финиша.

Терапията: доста напоителна ми се видя, някак като маслена, добре ми се отрази на косата, но като усещане при миене не беше най-разплетената коса както ми става от еластисайзъра например. Усещаше се точно напоена с масла.

Финиш: мнооого взе да ми лепне косата едвам прокарвах пръсти... оформих и легнах като очаквах днес да е много утежнена и да стои като мазна... но днес косата ми е доооста жизнена на вид, бляскава... е, като прокарвам пръсти пак не минавят мн мн гладко, все едно като лепнене усещам...ще видя на втори ден как ще е.

Заключение дотук: двата продукта в 1 протокол идват една идея тежки за косата ми.

Коса: боядисвам в ест.цвят на 3 месеца. Суша с въртяща четка. Прилично състояние

# 711
  • Charming
Здравейте, след месец ще си правя балеаж. Фризьорката ми от скоро работи с продуктите на Mounir и много ги хвали. Каза ми, че мога да избирам  между двете марки, с които работи -  Lissap и Mounir, като цената за вторите е по - висока. Искам да попитам дали някой в темата е ползвал продуктите на Mounir (вкл. плекса му - Arkitekt-Plex hair protector) и струват ли си действително?

# 712
  • Orihuela Costa,Spain
Здравейте, след месец ще си правя балеаж. Фризьорката ми от скоро работи с продуктите на Mounir и много ги хвали. Каза ми, че мога да избирам  между двете марки, с които работи -  Lissap и Mounir, като цената за вторите е по - висока. Искам да попитам дали някой в темата е ползвал продуктите на Mounir (вкл. плекса му - Arkitekt-Plex hair protector) и струват ли си действително?
Здравей,моята фризьорка  работи  с Inoa и Mounir.Казва,че и двете са страхотни,последния път като ходих,се беше боядисала с Mounir,уникален цвят и блясък👍.

# 713
  • Charming
Благодаря за споделеното мнение! 😊

# 714
Значи един много глупав въпрос, но.... Кои серии са протеинови? Всички на които не пише хидратиращи, овлажняващи и т.н. ли?
Как да се ориентирам когато си избирам продукти? До момента винаги съм ползвала хидратиращи серии на дадена марка 🙄 трябва да се редуват предполагам? Изобщо не знам как да разбера от какво има нужда косата ми..

На някои си пише, че има протеини, на самия продукт. Аз имам едни ампули на олиосета, на тях например си пише:)

Иначе и аз ще съм благодарна ако някои ни насочи как да се ориентираме кога косата има нужда от протеин и кога от хидратация.

Аз бях правила тестовете за порьозност, излезе, че не е порьозна, но не намерих от това какво следва по отношение на протеин и хидратация....

# 715
И мен ме вълнува написаното в последния пост. Както и как се прави тест за порьозност. Би ли обяснил някой?

# 716
  • София
Може ли да споделите фризьор, който работи с продукти на Mounir? Може и на лично съобщение, за да не се сметне за реклама.
Иначе напоследък се харесахме с Калиначи, щях да ги пускам в разменните в един момент. Алтерна и Ланза не съм ползвала никога, вероятно ще пробвам нещо скоро.

# 717
  • Варна
Напишете във фейсбук тест за порьозност.

# 718
Здравейте,
Получих си поръчка от ЗР, не съм искала подарък мостра, но днес получих Малко шишенце еликсир на Керастаз и Розова вода  към поръчката, май явно са подарък, може да звънна да ги питам да не са объркали, или имат този навик да пращат подаръчета?!

# 719
На мен ЗР никога не са пращали мостри подаръци към поръчката, радвайте се 😜 и да са объркали, какво, ще се занимавате да им го пращате ли?

Общи условия

Активация на акаунт