Всичко за всички марки гел лакове - тема 46

• 28 951
  • 702
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте!От  около 2 месеца имам лампа SUN X7 MAX и ел.пила /препоръчаната от есмералда-розовата/.Все още трудно свиквам с пилата и с лакирането сама, така че за сега нищо няма да показвам.
Имам няколко въпроса-Как да разбера дали лампата ми е силна и дали ми гори,какво трябва да е усещането?Повечето ми продукти са на Коди,но имам няколко лака на Клареса и нищо не става с тях,не се изпичат.Пробвах върху целофан от опаковката на цигари  и не се отделя или цапа след 60 или 120 сек..Отделно като е на нокът  и мина с тампонче със спирт,се изтрива почти целия лак.
Другия ми въпрос е ,че понеже се наложи на дясната ръка да сваля по-често лака и се получи    това ,че препилих два нокъта. Трябва ли да си дам почивка и да не се лакирам известно време  или може да се лакирам отново.От 2 седмици не съм се лакирала и използвам заздравяваща терапия за нокти с хексанал  от Стар Нейлс.
И последното ми питане е ако искам да сваля всичко от нокъта и лак и база мога ли да ползвам до край ел пилата или базата трябва да сваля с накисване за да не увредя нокъта с пилата?Извинявам се за дългия пост,но вашите съвети наистина ще са ми полезни и ценни!

# 496
Може да изтъниш максимално базата, но за сваляне до абсолютно гол нокът аз препоръчвам или накисване, или буфер пила.
Иначе относно лаковете - и аз имам гофти такива на Клареса, един го пекох цели 3 минути и пак пусна супер много цвят и останаха бледи петна - от лака е, не от лампата.

# 497
Благодаря ти много, есмералда!Иначе използвам база ,топ и ултрабонд на Коди и нямам отделяне на гела,само откъм свободния край се изтрива или  отлюспва леко,но моите нокти са много къси и не мога хубаво да направя запечатването.
А сега да изчакам ли да израснат препилените нокти или мога да лакирам пак?

# 498
Лакирай ги, може да укрепиш с линт база, те ще растат поне 3-4 месеца.

# 499
Благодаря ти много, есмералда!

# 500
  • София
Kodi primer и Ултрабонд праймер без киселина KODI, всички ли ги ползвате? Задължителни ли са?

# 501
Да кажа относно лампите.
Имах Sun5 Мах и Sun11 Мах - ами слабички ми бяха. Уж с много лампи, голяма мощност, мерцедеса на лампите, ама - не.
Върнах се към Сън1 с метално дъно. Няма дисплей, но не ми е много важно.
Друго да кажа относно малката лампичка мида, която съфорумка беше си поръчвала - много добре си работи, (пробвах я на един нокът за поправка, че не ми вадеше голямата лампа), с USB захранване.

# 502
  • Light of Zartha
Отново червени нокти. Така се чувствам "себе си", но днес ми мина мисълта за балерина и нюд лак. Ще е след няколко седмици. Не можах хубаво да изправя десния палец. Расте надолу и живецът е много напред и надолу и той. Топ лакът става на дупки, а ми е пореден такъв. Явно кофти партида и червеното не е толкова ярко на живо. Много свеж и топъл цвят е.
Скрит текст:

# 503
Kodi primer и Ултрабонд праймер без киселина KODI, всички ли ги ползвате? Задължителни ли са?
Аз ползвам ултрабонд,каучуковата база,линт база след нея ,че са ми много тънки и меки ноктите,лак и топ.

# 504
HoneyBee33 много е красив маникюра в розово и бяло с тези нежни цветенца!
snejans09 и твоите цветя добре са се получили, като ви гледам се чудя следващия ми маникюр дали да не го окичя и аз с някое цвете, стига да имам време ще се помъча и аз.
Scarllett красив маникюр в червено вечната класика, ще си подхожда с мартеничките🙂

# 505
Scarllett, кой е топът, който ти става на дупки?

# 506
Ох, и аз се измъчих тази вечер с цвят на Клареса. То не бяха петна, то не бяха дупки, абе ужасна работа. След много нерви ето и крайният резултат Grinning

# 507
  • Light of Zartha
Scarllett, кой е топът, който ти става на дупки?
На Jessie

# 508
  • София
Препоръчайте хубав избутвач за кожички.Всички ли вършат работа?

# 509
Аз предпочитам дървените такива, тъй като железният ми беше много груб. От този тип, не парадирам за най-ниска цена, но така изглеждат;
https://makeup.bg/product/465124/
maminka2, радвам се че съм била полезна.

Общи условия

Активация на акаунт